Snart till salu

Fint renoverad lägenhet med sydvästbalkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Bögatan 50 A

3:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Avgift:
4 057 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1944
Adress:
Bögatan 50 A,
41272 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte stoltserar med många härliga grönområden och närhet till natur, bad och centrum. På Bögatan 50A ligger denna välplanerade lägenhet i ett högt och insynsskyddat läge med generös takhöjd och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vardagsrummet präglas av tidtypiska 40-tals detaljer som fiskbensparkett, fönsterbrädor i kolmårdsmarmor och utgång till en härlig sydvästbalkong med många soltimmar och utsikt över omgivningarna. Väl tilltaget kök som renoverades 2017 med bra förvaringsmöjligheter samt härlig morgon- och förmiddagssol. Två lagom stora sovrum i rofyllt läge från våning tre. Helkaklat badrum med ett härligt ljusflöde.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Information Ekonomi

Avgift: 4 057 kr/mån. Andel i föreningen är 5,88%. Andel av årsavgift är 6,16501%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1944.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Mandelkremlan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Mandelkremlan upplåter tomträtten till fastigheten Torp 24:7 med adress Bögatan 50 A-B. Föreningen bildades 2002 och i samband med det ombildades lägenheterna till bostadsrätter. Föreningen består av 16 lägenheter varav 15 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade.
1992 utfördes en omfattande renovering av fastigheten som innefattade byte rörstammar, byte av elstammar samt omläggning av tak.
1996 byggdes vindslägenheter.
2002 utfördes en stor renovering av fastigheten i samband med att lägenheterna ombildades till bostadsrätter.
2005 omfogning av fasad samt renovering av entrétak.
2012 renovering av balkonger.
2013 Målning av balkonger
2014 Omläggning av golv tvättstugan
2014 Högtrycksspolning
2015 Renovering av hyresrätt
2015 Nya källarförråd
2016 Byte av termostater i huset
2017 Underhåll hyreslägenhet
2017 Byte till säkerhetsdörrar
2018 OVK
2019 Byte hängrännor entrétak
2019 Målning av entré, garage och soprumsdörrar
2019 Asfaltering av garageinfarterna

Planerat underhåll:

2020 Byte av takfläktar
2020 Underhåll källargolv
2021 Renovering av entrétrapporna
2021 Målning av takplåtar
2023 Spolning av avloppsrör.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!