Yteffektiv etta med unik karaktär, sovloft & generös balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Berzeliigatan 13B

1:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 390 000 kr
Avgift:
2 130 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1906
Adress:
Berzeliigatan 13B,
412 53 Göteborg

Beskrivning

Med tyst läge i gårdshuset i en vacker fastighet anno 1906 finner ni denna yteffektiva etta med unik karaktär, smarta lösningar, högt i tak och härligt ljusinsläpp från höga fönsterpartier. Lägenheten har genomgående mörkbetsade trägolv och vitmålade väggar med inslag av fondpartier i vaxat tegel. Unikt kök renoverat av en finsnickare med köksinredning i gediget trä, genomtänkt utrustning samt utgång till en generös balkong i nordvästläge som vetter mot innergården. Fantastiskt vardagsrum med fin stuckatur, sovloft och smarta förvaringslösningar. Stambytt badrum från 2008 som fick ny rustik karaktär 2016 med fondvägg i tegel och handfatskommod i gediget trä.

I Lorensberg bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 35+8 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en liten entré med plats för avhängning och infällda spotlights. I taket ovanför hallen finns skåp för förvaring. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, mörkbetsat brädgolv i original från 1906 och vitmålade väggar med fondpartier i vaxat tegel. Hallen är nyrenoverad 2020.

Unikt karaktäristiskt kök som renoverades 2015 av en finsnickare. Köskinredning i gediget trä med öppna hyllplan, bänkytor i mörkgrå sten och vitt kakel. Köket har porslinsvask, lyxig blandare med dusch, induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt med träkant, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från 2010 förutom induktionshällen som installerades 2015. I köket finns även en rundad vägg i tegel som formas av trapphuset. Rikligt ljusinsläpp från höga dubbeldörrar i glas som leder ut till lägenhetens generösa gårdsbalkong i nordöstläge.

Fantastiskt vardagsrum som präglas av den höga takhöjden, stuckatur och takrosett samt fint ljusinsläpp från två höga fönsterpartier. Vardagsrummet kan inredas med soffa, arbetshörna och övrigt möblemang. Rummet är yteffektivt planerat med platsbyggt sovloft och smart inbyggd förvaring både bakom skjutdörrar och under trappan till loftet. Bakom en av dörrarna under trappan döljer sig även en kombinerad tvättmaskin med torktumlare från 2016.

Badrummet som renoverades i samband med föreningen stambyte 2008 har mörkt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. För att få en egen karaktär satte man under 2016 in en fondvägg i vaxat tegel och ny handfatskommod i gediget trä. Badrummet har även wc, inkaklad spegel, duschhörna med vikdörrar i glas samt både handdusch och taksil.

Hela lägenheten är nymålad 2020.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 390 000 kr

Avgift: 2 130 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,8807%. Andel av årsavgift är 2,88076%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 14.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1906.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: Internet: Telia öppen fiber.

Uteplats: Stor balkong i nordöstläge. Balkongen renoverades 2016.

Energideklaration: Energiprestanda 204 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2011-01-24.

Information Förening

Förening: Brf Berzeliigatan 13. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 22 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Berzeliigatan 13 registrerades 2006 och förvärvade fastigheten Göteborg Heden 28:3 2007. I föreningen finns 22 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt två hyreslokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftshöjningar. (200907).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2020 till 2024. Fastigheten är väl underhållet och då de stora renoveringarna är gjorda så finns inga större renoveringar eller reparationer planerade.

Gjorda renoveringar:
1987 sattes nya fönster in och det lades ett nytt yttertak.
2008 byttes samtliga rörstammar. I samband med detta renoverades samtliga badrum. Treorna fick badrum i lägenheten istället för i svalen samt att ettornas badrum blev större efter flytt av vägg. Samma år byttes elstammarna och viss asbestsanering under 2008 i vissa lägenheters bjälklag i samband med el-/rörstambyte.
2009 målades en ytterdörr till en lokal och kodlås sattes in vid gårdstrapphuset.
2011-2013 putsades fasaden mot gården och fasaden mot gatan renoverades, byggdes nya balkonger mot gården och det lades nytt tak. Samma år installerades nya fönster mot gården, fönsterna mot gatan renoverades och det byggdes två nya lägenheter på vinden.
2012 byttes hissen ut.
2013-2014 förbättrades marken vid parkeringsplatserna framför gatufasad. Samma år renoverades gårdstrapphuset.
2015 utfördes renovering av trapphuset.
2016 slutfördes balkongbygge och fiber (Telia öppen fiber) drogs in i samtliga lägenheter. Samma år slutfördes renovering av tvättstuga och läckage åtgärdades på samtliga gårdsbalkonger.
2017 Asbestsanering och omisolering av värmerör källaren.

Parkering: Föreningen förfogar över sju stycken parkeringsplatser. Månadskostnaden är ca 600 kr.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Telia öppen fiber är indraget i samtliga lägenheter. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv bredband.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning