Såld

Modern och välplanerad lägenhet med fantastisk terrass / trädgård

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Smörslottsgatan 59

3:a Björkekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 416 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 79 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2004-2005
Adress:
Smörslottsgatan 59,
41678 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Smörslottsgatan 59 i mysiga Björkekärr! Genomgående stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus och en otroligt inbjudande markplansterrass med tillhörande trädgård belägen mot grönska. Hemtrevligt kök med god förvaring och arbetsyta med plats för ett matbord för minst 4 sittande gäster. Socialt vardagsrum där hela familjen kan ha myskväll i soffan, två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheters via garderober och klädkammare intill hallen. Ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna. En bostad att trivas i!

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I närområdet finns flera mysiga torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås Motionscentra.

Bostadens 79 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hallen är generöst tilltagen med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläderna via klassisk hatthylla, skjutdörrsgarderob och en klädkammare intill. På golvet ligger klassisk ekparkett.

Till höger från hallen finner ni köket. Gott om arbetsyta och bra förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i grå ton med släta köksluckor tillsammans med kakel i en vit kulör ovan den vita bänkskivan i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin, en fullstor kyl och frys. Intill fönsterpartierna har ett matbord för minst 6 sittande gäster en given plats.

Vardagsrum och kök i en halvöppen planlösning ger en social känsla. Gott om olika möbleringslaternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Från denna del av bostaden når ni även den unika gårdsterrassen, en rofylld oas med grönska och stora sällskapsmöjligheter. Ni kan möblera med loungegrupp, bord med stolar för att kunna sitta ned och njuta under årets härliga månader.

Denna bostad erbjuder två mycket bra sovrum. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande möblering och god förvaring för kläder via en skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i mörk ton och på golvet ligger ekparkett.

Det mindre sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här är väggarna vita och på golvet ligger parkett.

Helkaklat badrum uppdelat i tre sektioner, med WC och handfat med ovansittande spegelskåp. Egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Dessutom hittar ni en duschhörna. Stort fönsterparti som bjuder på ett naturligt ljus. Även här hittar ni en utgång till lägenhetens stora terrass.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 416 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån som avser TV, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0809%. Andel av årsavgift är 1,0809%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 53/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2004-2005.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 79 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Föreningen har 17 parkeringsplatser & parkeringsgarage under huset med 84 st platser.

Övriga byggnader: Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Fiolen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 87 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Trevlig & stabil HSB-förening med 87 bostadsrätter. Fastighetsbeteckning Sävenäs 177:1 med adresserna Rosendalsgatan 27-29 samt Smörslottsgatan 51-65. Fastigheterna byggdes 2004/2005. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar och inga större renoveringar utöver normalt underhåll. För mer information se föreningens årsredovisning.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel.
Det finns även en gästlägenhet, en föreningslokal, två cykelgarage och ett förråd för däckförvaring.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohus.

Kommande/gjorda renoveringar: 2007 monterades ett räcke vid garageinfarten. De utvändiga planteringarna utökas för att undvika trafik över gräsmattor och enskilda uteplatser.
2009 genomfördes en energideklaration av fastigheten. Det byggdes ett förråd för däckförvaring.
2010 under våren utfördes en femårsbesiktning och de fel och brister som upptäckts åtgärdades.
2011 fräschades föreningens samlingslokal upp.
2012 utfördes målning av träfasader på föreningens byggnader samt målning av golv utanför hissarna och källarplan. Vissa balkonger i föreningen glasades in. Det gjordes en undersökning om möjlighet till sänkning av föreningens kostnader för framför allt värme, el och vatten. En brandskyddsgenomgång utfördes.
2013 genomfördes en OVK-besiktning samt byte av filter, friskluftsventiler och rensning av ventilationsrör.
2015 byttes armaturer till LED
2017 tvättades vissa fasader. Hängrännor besiktigades och rensades. Dessutom besiktigades rökluckor och filter samt radiatorer byttes.
2018 byttes trätrall på alla altaner på bottenplan och fogar samt lister på balkonger underhölls. Även tak och takrännor sågs över.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering: Föreningen har 17 parkeringsplatser & parkeringsgarage under huset med 84 st platser.

TV och bredband: TV, bredband och telefoni via Telia.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård med gräsytor, sandlåda, rabatter samt bord och stolar.

Övrigt: Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kr för köparen innan medlemskapet i föreningen kan godkännas. Av denna avgift är andelsavgiften i HSB 500 kr/person som återbetalas vid utträde.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning