Snart till salu

Högt upp i huset med solig söderbalkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Virginsgatan 20A

2:a Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
2 680 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Adress:
Virginsgatan 20A,
416 54 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Högt upp i huset ligger denna insynsskyddade tvåa med genomgående ljusflöde från fönster i tre väderstreck och fri utsikt över de rofyllda omgivningarna. Mysigt vardagsrum med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens soliga balkong som har ett eftertraktat söderläge. Välplanerat kök med köksinredning i klassisk utförande. Lägenheten erbjuder även ett sovrum med plats för dubbelsäng, bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum. Föreningen har en mysig gemensam trädgård med sittgrupp och grillplats.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan och evenemangstråk lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan Tullen och Glenn lockar de flesta Kålltorpsborna med sina menyer och trevliga uteserveringar. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Från Virginsgatan går både spårvagn 3 och 5 som tar er in till stan på endast 9 minuter!

Information Ekonomi

Avgift: 2 680 kr/mån. Andel i föreningen är 5,66204%. Andel av årsavgift är 7,46164%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 47 m².
Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Jungfrun i Kålltorp.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jungfrun i Kålltorp registrerades 2013-05-14. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2014-11-03 och nuvarande stadgar registrerades 2019-11-11 hos Bolagsverket. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 722 m², varav 686 m² utgör lägenhetsyta och 36 m² utgör lokalyta. Föreningen består av 13 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning:
1 rok: 6 st
2 rok: 7 st
3 rok: 2 st

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2024.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en kallmangel samt ett torkrum.
Stenlagd grillplats med fasta möbler på bakgårdens gräsmatta.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar/underhåll:

2022
Renovering av avloppsstammar.
2020/2021
Tvättstugan kommer att renoveras samt innergård planeras att rustas upp. Stammar skall besiktigas för att bedöma när relining behöver genomföras.
2020
Upprustning av innergården - Utförs inom 1-2 år.

Utförda underhåll/renoveringar:
2020
Byggnation av lägenhet på vind.
2019
Maskinpark i tvättstugan - Utförs kontinuerligt 0-5 år. Flytt av inkommande vatten för frigörande av förrådet som kopplingen då satt i. Översyn av dagvattenbrunnar.
2017
Takunderhåll - Byte och målning av plåtar, tagit bort taklucka och istället monterat fasadstege. Taktvätt. Taksäkerhet – Fallskydd samt snörasskydd. Fönsterunderhåll – målning av fönster utsida. Återställande av smidesstaket – komplettering med grind. Uppdatering av värmeanläggning – Byte av samtliga termostater och ventiler samt nytt expansionskärl och cirkulationspump.
2016
Åtgärdat stopp i dagvattenbrunn. Rengöring av fasad – Fasadtvätt utförd.
2015
Stambyte – Byte av del av hushållsstam i tillbyggnad till lägenhet 09 samt stora delar av hushålsstam i lägenhet 02,04,13 bytta. Relining av liggande stam i bottenplattan under källarlokal i uppgång A. Tillbyggnad av förråd – Frigjort nytt förråd i källarutrymme samt byte av takfönster i vindslägenheter pga. läckage.

TV och bredband: Tv samt bredband från ComHem. Telenor har fiber till byggnaden.

Gårdsplats: Gemensam gårdsyta med grill och fasta möbler på bakgårdens gräsmatta.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning