Såld

Härlig rymd, solig balkong och öppen spis

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kvarngärdesgatan 1B

3:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 543 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
93 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Kvarngärdesgatan 1B,
412 73 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Till er som söker en genomgående ljus och trevlig trerummare med öppen spis och solig balkong i grönskande och mysiga Örgryte Bö! Här erbjuds nu denna fint renoverade bostad, ljusa ytskikt med genomgående fin ekparkett och brädgolv. Ni erbjuds ett stort socialt vardagsrum, perfekt för umgänge i goda vänners lag. Från denna del av bostaden når ni även balkongen i fritt soligt söderläge. Det nyrenoverade köket och vardagsrummet är i öppen social planlösning. Det nyrenoverade helkaklade badrummet är superfräscht med dusch, handdukstork, golvvärme och kombinerad tvätt- och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Här bor man i ett lugnt område nära natur, grönområden och kommunikationer. Cykelavstånd in till city och gångavstånd till Delsjön.

Bostadens 93 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att ta trapporna upp till våning ett och kliv in i den ljusa inbjudande hallen. Man slås genast av den härliga takhöjden som är genomgående i bostaden. Till höger finns plats för att hänga av ytterkläderna via en klassisk hatthylla. Väggarna är målade i ljusgrå ton och på golvet ligger vacker original enstavsparkett i ek.

Från hallen når du det nyrenoverade, u-formade köket som är hjärtat i bostaden. Med sin öppna planlösning mot vardagsrummet där matsalsdelen har sin givna plats är det här du vill tillbringa middagar med vänner och familj. Här finns gott om plats för bord och stolar för stort sällskap.

Köket har gott om förvaring. Här ligger ett vackert slipat plankgolv som nyligen fått en vit mattlackad lasyr. Det passar fint mot de släta gråa köksluckorna med diskreta knoppar. Den ljusa bänkskivan i komposit passar perfekt till. Ovan sitter liggande vita kakelplattor. Väggarna är målade i ljusgrå ton. Här finns gott om arbetsyta eller duka upp buffé när gästerna kommer. Köksutrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt från Electrolux, inbygg micro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin och Siemens kyl och frys i fullhöjd. Ljuset flödar in från flertalet fönster och skapar en härlig rymd.

Vardagsrummet bjuder in till umgänge i goda vänners lag. Den öppna planlösning mellan vardagsrum och matsalsdel skapar rymd och ger ett ljust och luftigt intryck med ljus som flödar in från fönster i två väderstreck. I rummet finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel. Från denna del av bostaden når ni även balkongen belägen i soligt söderläge. Balkongen har plats för bord och stolar. Här kan man sitta hela dagen och njuta och på kvällen när det börjar bli lite kyligare går man in och tänder brasan i den öppna spisen. Livskvalité att kunna njuta av hela året om!

I anslutning till hallen finner ni bostadens två sovrum. Det första, aningen mindre disponeras idag som barnrum men för er som önskar kontor eller gästrum fungerar det lika bra. Väggarna är målade i en fin mörkgrå kulör och på golvet ligger vitlaserat plankgolv. Ljusinsläpp från ett stort fönster.

Det andra sovrummet är rofyllt och inbjudande till sömn tack vare den mörka lugna färgsättningen med mörkgrå väggar och vitlaserat plankgolv. Här finns plats för dubbelsäng och gott med förvaring bakom spegelskjutdörrar som går från golv till tak. Önskas ytterligare förvaring finns plats för byråer. Fint ljusinsläpp från två stora fönster.

Det nyrenoverade badrummet är superfräscht. Väggarna är klädda i stora gråa kakelplattor och på golvet ligger mindre gråa plattor. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod, spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas, handdukstork och en egen kombinerad tvätt- och torkmaskin som underlättar vardagssysslorna. I taket sitter dimbara spottar och golvet har skön golvvärme. Ett stort vädringsfönster ger fint ljus.

Till bostaden hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 543 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-TV via Comhem.

Andelstal: Andel i föreningen är 6,53%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 380 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 250 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kvarngärdesgatan 1B, 412 73 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Lägenhetsnummer: 10/1102

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 93 kvm. Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Tillträdesdag: 2021-08-16 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Murödlan i Bö. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Murödlan i Bö äger fastigheten Göteborg Bö 97:1 som är ett trevåningshus med källare och delvis inredd vind. Husets byggdes år 1949 och består av 15 lägenheter och 1 lokal. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Föreningen lät upprätta en ny underhållsplan som sträcker sig från 2021 till 2070. Avsättning till underhållsfond sker i enlighet med föreningens underhållsplan. (se sista sidan i den bifogade ekonomiska planen). Pengarna för det kommande underhållet finns redan avsatta. Bygglov kommer att lämnas in för att ombilda föreningens lokal till tre bostadsrätter vilka kommer ge ett bra tillskott till förenings kassa.

Föreningens ekonomi: Köparen och säljaren delar på överlåtelseavgiften.
Överlåtelseavgiften: 2 380 kr (5% av basbeloppet).
Januari 2020 höjdes årsavgiften med 2%. Ingen avgiftshöjning är gjord 2021 och i dagsläget finns ingen planerad höjning av avgiften (Avstämt med föreningen 2021-04-08).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa till och med 2021-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, dock ej kollektiv bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2018-12-19. Energiprestanda 151 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Renoveringar

2021 Bygglovsansökan är inskickad gällande ombildning av föreningslokal till tre lägenheter.
2020 Fönsterbyte och fasadtvätt, montering av nya friskluftsventiler, underhåll av undertak, målning av fasaddetaljer och montering av utegivare.
2019 byte av stamventiler, cirkulationspump och blandare i tvättstugan. Renovering av råspont, målning av takfot samt puts. Montering av säkerhetsdörrar till källargångarna. Framtagning av ritningar för ombyggnation av lokal och garage till lägenheter se mer i årsredovisningen.
2018 Relining, reparation av tvättstuga, flytt av sophus, iordningställande av garageinfart, markförstärkning vid parkeringsplatser, byte av tvättmaskiner och torktumlare, byte av cirkulationspump, stamventiler, Byte av brandvarnare och brandsläckare, kodlås, vattenmätare Förstärkning av vägg i källaren. Sotning och besiktning av öppna spisar.
2017 Omdränering.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem.

Parkering: Det finns 5 st parkeringsplatser vilka kostar 400 kr/månad. Det är den ekonomiska förvaltaren som ansvarar för parkeringsplatserna. Samtliga är för närvarande uthyrda. Det är gratis att stå på gatan. (Avstämt med föreningen 2021-04-08).

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlar, ett torkrum och ett mangelrum. Det finns ett låst utrymme inomhus för cyklar samt barnvagnsförråd.
I trädgården finns en grillplats med grill, bord och stolar som får nyttjas av medlemmarna. Det finns också möjlighet att odla lite i pallkragar om man vill.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning