Snart till salu

New York-inspirerad studiolägenhet på topfloor

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Myggan Ericsons Gata 4

1,5:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Avgift:
2 850 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
55,5 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Myggan Ericsons Gata 4,
412 49 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta Simon
Välkommen att kontakta Simon
Ståtliga stora torp som namngivit området
Ståtliga stora torp som namngivit området

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Välkomna till denna moderna etagelägenhet på topfloor som andas New York känsla och passar perfekt för dig som vill ha nära till stadens puls och grönska på samma gång! Lägenheten har genomgående hög kvalitet med välvald inredning och gedigna material. Den generösa takhöjden ger en fantastisk rymd och karaktär till bostaden samtidigt som det förser rummet med ett fantastiskt ljusinsläpp. Lyxigt med underliggande golvvärme på båda planen. Allrummet präglas även av ett generöst fönsterparti med utgång till bostadens balkong i söder. Ni erbjuds ett stilrent kök från Marbodal med kvalitativa vitvaror från Siemens samt ett helkaklat badrum. Ta trappan upp och ni välkomnas till ett gediget sovloft som idag disponeras som ett sovrum. Här bor man stilfullt och klassiskt på en av stadens bästa adresser!

Brf Studio 2 har en stilren, stram och stark egen identitet, samtidigt som kopplingen till den omgivande arkitekturen känns tydligt. Husen präglas av bearbetade murverk av grått tegel, vackra träpartier, snickerier och varmförzinkat stål, vilket påminner om stenstadens klassiska arkitektur men med ett samtida uttryck. Miljötänk och hållbarhet har varit en genomgripande tråd i bygget så som t.e.x modern sopsug, energieffektiv uppvärmning m.m. Föreningen erbjuder flera bekvämligheter med garage under huset, bastu/relax, gym, festlokal och övernattningslägenhet.

Läget i Örgryte Torp gör att man inte behöver välja mellan avkoppling och aktiviteter samt skogens lugn och stadens puls. Runt knuten nås slottet Stora Torp som namngivit områet samt Delsjöns naturreservat med en trevlig sandstrand. I anslutning till badplatsen finns möjlighet att hyra kajak, rida, ta en fika i kaffestugan samt spela 18 hål på Delsjö golfklubb.
En kort promenad bort finner ni Skatås friluftsområde och innerstadens myller med restauranger, shopping och hela Göteborgs nöjesliv finns bara några hållplatser bort. Inom cykelavstånd, vid Liseberg eller Munkebäck, ligger även några av Göteborgs bästa mataffärer. 2 minuter från dörren ligger närmsta spårvagnshållplats, Bögatan där spårvagn nr 5 går med täta turer. Det tar endast ett par minuter till Liseberg och centrum. För er som pendlar kommer man smidigt ut på Riksväg 40 till Landvetter flygplats alternativt E6 i norr- eller södergående riktning.

Information Ekonomi

Avgift: 2 850 kr/månad. I avgiften ingår värme, bredband och tv genom telia triple play. Individuell mätning av el och vattenförbrukning debiteras separat på avgiftsavin.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,74981%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 130 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 130 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Myggan Ericsons Gata 4, 412 49 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Lägenhetsnummer: 1142

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Hiss finns.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 55,5 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 96 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9. På fastigheten finns lamellhus i 4-5 plan som består av 96 bostadsrättslägenheter och två hyreslokaler. Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017. Föreningens adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Erikssons gata 2-12.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Då bostadshusen nyproducerades 2017 har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.
2019 utfördes 2-årsgarantibesiktningen.
2020 beviljades nytt bygglov för inglasning av balkonger, det tidigare gick ut förra året. Bygglovet gäller i 5 år till juni 2025.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Laddplatser finns att tillgå. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 100 kr/mån. I dagsläget är det kö men väntetiden brukar inte vara speciellt lång, med undantag för laddplatser för elbil.
Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning