Snart till salu

New York-inspirerad studiolägenhet på topfloor

Snart till salu

Myggan Ericsons Gata 4

1,5:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Avgift:
2 850 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 55,5 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Myggan Ericsons Gata 4,
412 49 Göteborg
Ståtliga stora torp som namngivit området
Ståtliga stora torp som namngivit området

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på .

Välkomna till denna moderna etagelägenhet på topfloor som andas New York känsla och passar perfekt för dig som vill ha nära till stadens puls och grönska på samma gång! Lägenheten har genomgående hög kvalitet med välvald inredning och gedigna material. Den generösa takhöjden ger en fantastisk rymd och karaktär till bostaden samtidigt som det förser rummet med ett fantastiskt ljusinsläpp. Lyxigt med underliggande golvvärme på båda planen. Allrummet präglas även av ett generöst fönsterparti med utgång till bostadens balkong i söder. Ni erbjuds ett stilrent kök från Marbodal med kvalitativa vitvaror från Siemens samt ett helkaklat badrum. Ta trappan upp och ni välkomnas till ett gediget sovloft som idag disponeras som ett sovrum. Här bor man stilfullt och klassiskt på en av stadens bästa adresser!

Brf Studio 2 har en stilren, stram och stark egen identitet, samtidigt som kopplingen till den omgivande arkitekturen känns tydligt. Husen präglas av bearbetade murverk av grått tegel, vackra träpartier, snickerier och varmförzinkat stål, vilket påminner om stenstadens klassiska arkitektur men med ett samtida uttryck. Miljötänk och hållbarhet har varit en genomgripande tråd i bygget så som t.e.x modern sopsug, energieffektiv uppvärmning m.m. Föreningen erbjuder flera bekvämligheter med garage under huset, bastu/relax, gym, festlokal och övernattningslägenhet.

Läget i Örgryte Torp gör att man inte behöver välja mellan avkoppling och aktiviteter samt skogens lugn och stadens puls. Runt knuten nås slottet Stora Torp som namngivit områet samt Delsjöns naturreservat med en trevlig sandstrand. I anslutning till badplatsen finns möjlighet att hyra kajak, rida, ta en fika i kaffestugan samt spela 18 hål på Delsjö golfklubb.
En kort promenad bort finner ni Skatås friluftsområde och innerstadens myller med restauranger, shopping och hela Göteborgs nöjesliv finns bara några hållplatser bort. Inom cykelavstånd, vid Liseberg eller Munkebäck, ligger även några av Göteborgs bästa mataffärer. 2 minuter från dörren ligger närmsta spårvagnshållplats, Bögatan där spårvagn nr 5 går med täta turer. Det tar endast ett par minuter till Liseberg och centrum. För er som pendlar kommer man smidigt ut på Riksväg 40 till Landvetter flygplats alternativt E6 i norr- eller södergående riktning.

Information Ekonomi

Avgift: 2 850 kr/mån. I avgiften ingår värme, bredband och tv genom telia triple play. Individuell mätning av el och vattenförbrukning debiteras separat på avgiftsavin.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,74981%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 130 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1142.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 55,5 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 96 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9. På fastigheten finns lamellhus i 4-5 plan som består av 96 bostadsrättslägenheter och två hyreslokaler. Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017. Föreningens adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Erikssons gata 2-12.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-25).

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Då bostadshusen nyproducerades 2017 har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.
2019 utfördes 2-årsgarantibesiktningen.
2020 beviljades nytt bygglov för inglasning av balkonger, det tidigare gick ut förra året. Bygglovet gäller i 5 år till juni 2025.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Laddplatser finns att tillgå. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 100 kr/mån. I dagsläget är det kö men väntetiden brukar inte vara speciellt lång, med undantag för laddplatser för elbil.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning