Såld

Ljus etta i absolut toppskick med stor balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sparvgatan 7

1:a Olskroken / Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 131 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
2/5, hiss
Adress:
Sparvgatan 7,
41667 GÖTEBORG

Beskrivning

Varmt välkomna till Sparvgatan 7! Sedan nybyggnationen 2010 är detta landshövdingshus fortfarande det enda nybyggda i hela Bagaregården. Via hiss eller trappor når ni denna mycket hemtrevliga lägenhet i toppklass! Imponerande entré med hall som direkt övergår i en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheten erbjuder ett stort badrum med golvvärme och handdukstork där det även finns en kombimaskin med tvätt och tork. Smart planlösning med mysig sovalkov samt gott om förvaringsmöjligheter i två skjutdörrsgarderober. Genomgående mörk ekparkett och vita väggar i hela bostaden. Här är det bara till att flytta in, njuta och trivas!

Mycket trevligt läge i mysiga Olskroken/Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Rumsbeskrivning: Bostadens 39 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och fräsch hall med öppen planlösning mot kök och vardagsrum. Plats för avhängning har ni i två praktiska platsbyggda garderober med skjutdörrar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en mörk ekparkett. Dessa sobra ytskikt är genomgående i hela bostaden.

Till vänster om entrén finner ni bostadens helkaklade badrum som verkligen har hotellkänsla. Golvet är beklätt med stora mörka klinkerplattor med underliggande golvvärme och på väggarna sitter stora lyxiga kakelplattor. Inredningen består av WC, väggskåp, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med dörrar i klarglas. Extra lyx med handdukstork och kombimaskin med både tvättmaskin och inbyggd torktumlare. Spotlights i taket ger ett behagligt ljus i badrummet.

Perfekt kök för er som gillar att laga mat. Köket har gott om förvaringsmöjligheter i svart skåpsinredning från Vedum. Köksbänken erbjuder bra arbetsyta. Utrustningen består av spis, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Matplatsen har sin givna placering intill väggen.

Vardagsrumsdelen har plats för soffgrupp med tillhörande bord och Tv-bänk. Från vardagsrumsdelen når ni utgången till lägenhetens rymliga balkong i sydväst. Här kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssol. Balkongen rymmer både bord och två stolar.

Intill vardagsrumsdelen har ni lägenhetens mysiga sovalkov som rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 131 kr/mån. Till avgiften tillkommer en avgift för hushållsel efter faktiskt förbrukning på 250 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,71715%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Olskroken 13:12.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 06/1106.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 39 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem. Internet: Bredband via Comhem alternativt Telia.

Uteplats: Balkong i sydväst samt loftgång i nordöst som kan användas som uteplats.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida för mer information samt fylla i din ansökan där: www.goteborg.se.

Information Förening

Förening: Brf Sparvgatan 7.

Allmänt om föreningen: Brf Sparvgatan 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.
Mycket trevlig och välskött förening med god sammanhållning. Föreningen annordnar då och då gemensamma tillställningar som grillkvällar, kräftskivor osv för de önskar medverka.

Föreningen köpte fastigheten 2010 och föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torkskåp och mangel. I föreningen finns även ett gemensamt cykelrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen har hand om den ekonomiska förvaltningen tillsammans med MGC Förvaltning. Föreningen sänkte avgifterna med 15% den 1 jan 2017.

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad.
Föreningen har hand om den ekonomiska förvaltningen tillsammans med MGC fastighetsförvaltning AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2012 genomfördes en tvåårsbesiktning. De fel som upptäcktes åtgärdades under 2013.
Inga större underhållsarbeten är planerade i dagsläget. Föreningen har en underhållsplan som startar 2017 och sträcker sig 10 år framåt. Målning av fasaden, OVK och rengöring av ventilation gjordes 2020.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en trevlig innergård med gemensamma utemöbler och grill.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta bad


Välkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården
Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken
I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg
Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck
Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr
Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte
Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck
Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning