Kvadratsmart tvåa i mysiga villakvarter

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Övre Buråsliden 9B

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 100 000 kr
Avgift:
2 712 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Övre Buråsliden 9B,
412 64 GÖTEBORG

Beskrivning

I Johannebergs mysiga villakvarter finner ni denna kvadratsmarta tvåa med perfekt planlösning och attraktivt läge. Lägenheten ligger näst högst upp i huset och har ett genomgående ljusflöde med fönster som vetter mot öst och väst. Här erbjuds man ett lättmöblerat vardagsrum, trivsamt kök, rymligt sovrum samt helkaklat badrum. Genomgående ljus färgsättning och underliggande brädgolv i alla rum som kan tas fram om man önskar.

I Johanneberg bor man med närhet till allt vad staden har att erbjuda. Inom kort gångavstånd ligger universitet, högskolor, välkända restauranger, nöjesliv, shopping och kultur. Det finns även goda kommunikationer med buss samt både buss och spårvagn nere vid knutpunkten Korsvägen. Fina grönområden vid Näckrosdammen och Carlanderska parken samt möjlighet till träning vid bland annat Mossens idrottsplats, Fysiken och Fitness24Seven.

Lägenhetens 39 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för hatthylla samt förvaringsmöjligheter i två platsbyggda överskåp. Golvet kläs av plastmatta i träimitation med underliggande brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Lättmöblerat vardagsrum som kan inredas med soffhörna och matsalsbord. Ett stort fönster i västerläge bidrar med ljusinsläpp. Golvet kläs av ekparkett med underliggande brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt kök som har vit köksinredning och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn (Cylinda), fläkt (Bosch) samt kombinerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för två till fyra personer och ett fönster i österläge bidrar med fint ljusinsläpp. Golvet kläs av plastmatta i träimitation med underliggande brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Rymligt sovrum som kan inredas med dubbelsäng. Här finns även förvaringsmöjligheter i två garderober. Golvet kläs av ekparkett med underliggande brädgolv och väggarna har blå tapet. Även sovrummet har fönster mot öster.

Badrummet har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en grå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna med skjutdörrar.

Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 100 000 kr

Avgift: 2 712 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband om 260 kr tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,33%. Andel av årsavgift är 9,76%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1934.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 39 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 143 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-10-20.

Information Förening

Förening: Brf Övre Buråsliden 9. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Övre Buråsliden 9 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Krokslätt 82:6 med adress Övre Buråsliden 9 A-B som bebyggdes 1934. Föreningen består av ett flerbostadshus med 10 lägenheter varav nio upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen bildades år 2017.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen sålde under 2020 en hyresrätt vilket blev en intäkt på ca 2 miljoner kronor. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-14).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen håller just nu på att ta fram en underhållsplan som ska ligga till grund för framtida renoveringar (2020-09-14).
Hösten 2020 planerar man fönsterbyte av resterade 8 fönster i lägenheterna. Framöver ska tvättstugan ses över.
Urval av utförda renoveringar:
2010: Omläggning av tak, målning av fasader, montage av nya stuprör och hängrännor samt renovering av trapphus.
2011: De flesta fönster byttes ut.
2017-2018: Mindre underhåll och reparationer genomfördes.
2019-2020 drogs fiber in.

Parkering: Föreningen förfogar över 8 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 700 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2020-09-14). Föreningen har en parkeringsplats som används som gästparkering.

TV och bredband: Fiber via Telia. Föreningen har ett kollektivt avtal gällande bredband som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 260 kr/mån.

Gårdsplats: På baksida av huset finns en mysig trädgård där man gärna får grilla under sommaren.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
I dagsläget har föreningen trappstädning enligt rullande schema, detta ska ses över efter höstens budgetmöte (2020-09-14).

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning