Charmig pärla med fina plankgolv och inrett förrådsutrymme

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sanatoriegatan 4B

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
2 750 000 kr
Avgift:
2 971 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51,5 kvm
Biarea:
ca 19 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Sanatoriegatan 4B,
416 53 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna välbevarade pärla belägen på en lugn gata i hjärtat av Kålltorp. Här välkomnas man av en ljus och rymlig hall som är hjärtat i bostaden. Lägenheten präglas av en bra planlösning med genomgående generös takhöjd, fint ljusflöde och tidlösa materialval. Utöver bostadens kvadratmetrar finns ett tillhörande fint inrett källarutrymme om 19 kvm med behaglig golvvärme och två öppningsbara fönster som ger fint ljusinsläpp. Perfekt för dig som behöver ett extra rum. Här på Sanatoriegatan 4B är det bara att flytta in och njuta!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en mycket välkomnande vacker hall med högt i tak och plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och garderob. Vackert plankgolv i original och vitmålad träpanel sätter sin prägel på denna fina pärla. Ifrån hallen når du bostadens alla rum.

Vardagsrummet är rymligt och har fint ljusinsläpp från tre fönster. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-möbel och matsalsbord. På golvet ligger plankgolv och väggarna är målade i ljus färg.

Trivsamt kök med köksinredning i vitt från Marbolal, bänkytor i rostfritt samt ljusgrå laminat. Mellan bänkytorna och överskåpen sitter avlånga vita liggande kakelplattor med ljusgrå fog. Utrustningen består av spishäll med ugn, diskmaskin, kombinerad kyl och frys samt frånluftsfläkt. I köket ryms ett mindre matbord och stolar. Det är gott om förvaring i överskåp. På golvet ligger en ljus plastmatta men under ligger original plankgolv som kan tas fram för den som så önskar. Väggarna är ljust målade och ett stort fönster ger behagligt ljus. En vackert bevarad spegeldörr med frostad glasruta sitter mellan kök och hall.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och här är gott om förvaring i garderober. Även här ligger det fina plankgolvet. Väggarna är ljust målade och ett stort fönster ger ljus och rymd. Lugnt läge mot den privata trädgården.

Badrummet är helkaklat med ljusblåa kakelplattor och ljusgrått klinker på golvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp från 2020, handdusktork samt duschhörna med takdusch.

Till bostaden hör ett fint inrett källarförråd om 19 kvm med putsade vitmålade väggar och stora antracitgråa klinkerplattor med golvvärme. I taket sitter spotlights. Ljusinsläpp från två liggande öppningsbara fönster. Här finns plats för soffa och övrigt möblemang samt kontorsdel om så önskas, möjligheterna är stora! Ett lyxigt extrautrymme som öppnar upp att användas på olika sätt.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar många till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 750 000 kr

Avgift: 2 971 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel av årsavgift är 7,59%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1931.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51,5 m², biarea ca 19 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 113 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-01-15.

Information Förening

Förening: Brf Länken. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 12 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Länken i Göteborg ligger i stadsdelen Kålltorp och äger fastigheterna Kålltorp 21:12, Kålltorp 21:13 samt Kålltorp 21:14 i Göteborgs kommun med därpå uppfört bostadshus med adress Sanatoriegatan 4 A-C. Föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt. Total bostadsyta uppgår till 694 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd samt en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår. Bostadsrättstillägg tecknas separat för varje medlem/bostad.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades under 2016. Inga stora underhåll ligger planerade.
Urval av utförda renoveringar:
1986: Stambyte
2016: Underhållsplan upprättas
2017: Skärmtak till entréer, renovering och målning av sockeln samt taköversyn, plåtarbete och målning.
2018: Spolning av brunnar, stuprör och spillvattenledningar.
2019: Byte av skadat trä samt målning av hela fasaden.
2020: Energideklaration upprättas.

Parkering: I området råder fri parkering på gatan.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam trädgård med grillplats på fram- och baksida.

Övrigt: Medlemmarna tar tillsammans hand om trappstädning och trädgårdsskötsel.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning