Snart till salu

30-tals charm i mysiga Jakobsdal

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Påskbergsgatan 12

3:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Avgift:
4 305 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 12,
412 68 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Näst högst upp i huset, i en anrik stenfastighet anno 1930 i Jakobsdal/Örgryte finner vi denna unika lägenhet där det bara är till att flytta in och trivas. Karaktären sitter i de djupa fönsternischerna som bjuder på effektfulla hyllplan och fönsterbräden, fina listverk samt den generösa takhöjden. Bostaden har genomgående fina golv tillsammans med vita väggar vilket lämnar en neutral bas att inreda efter. Med ett härligt genomgångsläge tillåts ljuset att flöda och bidrar till känslan av rymd. Bostaden erbjuder ett kök med plats för matgrupp, en matsal som automatiskt blir en social yta att umgås på, stort och mysigt vardagsrum, ett sovrum med plats för dubbelsäng samt tillgång till en balkong med utsikt över Liseberg. I anslutning till köket finner ni även jungfrukammaren som idag används som barnrum och går att inreda med enkelsäng alternativt kontorshörna. Sist men inte minst ett ljust badrum med kaklade väggar, utrustad med dusch.

På den stora nybyggda balkongen ut mot den gröna och lugna innergården finns det många härliga soltimmar att hämta.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Information Ekonomi

Avgift: 4 305 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband från Com Hem. Ett obligatoriskt balkongtilläg om 79kr / mån tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6, hiss finns.

Byggår: 1930.

Storlek: 3,5 rum och kök. Boarea ca 73 m².

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem. Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar 1 000kr/månaden att hyra en plats och det är ca 8 personer i kö före.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även barnvagnsrum på entréplan samt cykelförråd på innergården.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12.

Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. En tvättstuga per trapphus samt barnvagnsrum på entréplan och cykelförråd på innergården. Finns också gemensamt rum för hushållssopor och källsortering.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Mycket trevlig förening med stabil ekonomi. I dagsläget finns det inga inplanerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-10-08.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade framöver.

1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte.
2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum.
2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil.
2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården.
2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum.
I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes.
2015 utfördes även en OVK-beskitning där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen.
2015 Nya fläktar på taken har installerats.
2015 Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade.
2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.
2017 Nytt cykelförråd på innergården
2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats.
2017 Ny portanläggning är installerad
2017 Utförd spolning
2019 Nybyggnation av balkonger
2019 Gjordes även underhåll (tätning/listbyte) av balkongdörrar som vetter ut mot Liseberg.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats. Kösystem tillämpas. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning