Såld

Varsamt renoverad 30-tals pärla med bevarad charm och låg avgift

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra vägen 81

3:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 521 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
1/6, hiss
Adress:
Södra vägen 81,
412 54 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkomna till Södra vägen 81 där ni möts av en vacker lägenhet i fantastiskt skick! Insynsskyddad lägenhet i fint 1930-talshus med Korsvägen, Carlanderska och restauranger runt knuten.

Obelånad förening med mycket god ekonomi.

Bostaden präglas av djupa fönsternischer samt ett genomgående plankgolv. Här kan du flytta in direkt och njuta av en fantastiskt social bostad i toppskick. Lägenheten har en ljus och praktisk planlösning vilket gör den mycket social för middagar med vänner och familj. Ni bor här i en välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.

Södra vägen är en av centrala Göteborgs mest populära gator med många trevliga restauranger vid Korsvägen och mysiga caféer i varje husknut. Dessutom ligger hela evenemangsstråket med Scandinavium, Universeum, Liseberg, Bergakungen och Ullevi alldeles i närheten. Avkoppling sker förslagsvis vid Näckrosdammen eller Carlanderska parken. Närliggande Ica Fokus har ett spännande utbud av kvalitativa råvaror och i mindre närliggande servicebutiker kan ni vardagskomplettera. Mycket goda kommunikationer från Korsvägen gör dessutom att ni enkelt tar er vart ni vill i staden.

Vacker 30-tals fastighet med en oerhört pampig och välbevarad entré ger ett mycket gott första intryck. Den goda känslan förstärks när man öppnar dörren till lägenheten. Av första blicken förstår man att här finns mycket härligt att se!

Lägenheten är genomgående fräscht vitmålad och både badrum och kök är renoverade.

Lägenheten genomgick en renovering under 2015 där man bland annat plockade fram brädgolvet i samtliga rum. Hallen har fått en naturlig plats för avhängning av de ytterkläder som används just nu.

Köket nås både från den inre hallen och öppningen är perfekt vid mingel och sociala middagar. Den öppna planlösningen med de djupa fönsternischerna och den generösa takhöjden skapar detta ljusa och rymliga vardagsrum. Inredningen är i stramt vitt och vackra plankgolv. I taket sitter dimbara spotlights. Förvaringen i köket är riktigt bra inte minst genom de många praktiska lådorna. Vitvarorna består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll och fläkt. Utöver den snygga köksön så har man även plast för ett matsalsbord vid fönstret för fyra till sex personer.

Från vardagsrummet når vi även bostadens största sovrum. Här kliver man in genom pampiga dubbeldörrar med detaljer av glas. Här finns en hel vägg med garderober och plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord och annan möbel för den som önskar. På golvet finner vi en heltäckningsmatta. Mattan kan tas bort och under finner vi samma brädgolv som i resterande rum.

Lägenhetens andra sovrum har vita väggar och fönster i två väderstreck. Ett utmärkt rum att använda som ett barnrum eller kontor. Även här finner vi en heltäckningsmatta på golvet. Mattan kan tas bort och under finner vi samma brädgolv som i resterande rum.

Även badrummet följer samma klassiska och smakfulla linje som övriga lägenheten. Badrummet renoverades under 2015 i samband med resten av bostaden. Inredningen består av takdusch, wc, handfatskommod, spegelskåp, spotlights och golvvärme. Det är redan förberett för tvättmaskin för den som önskar att ha det i bostaden.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 521 kr/mån. inkl. Värme, vatten, bostadsrättstillägg och bredband/tv/telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,99426%. Andel av årsavgift är 3,9923%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1004.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia. Internet: Telia.

Energideklaration: Energiprestanda 207 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-03-01.

Information Förening

Förening: Brf Södra Vägen 81. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Södra vägen 81 är en trevlig och välskött förening som förvärvade fastigheten Johanneberg 14:12 år 2003. Föreningen består av 24 stycken lägenheter med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Ekonomin i föreningen är stark. Föreningen är idag skuldfri.


Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Underhåll och renoveringar

Föreningen har i dagsläget inga lån. Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2019-01-01 med 10 % och i dagsläget finns inga nya beslut tagna om förändring av avgiften.

I källaren ligger föreningens gemensamma tvättstuga och lägenhetsförråd.

Boende på adressen är berättigad till boendeparkering inom område "S". Mer information finns på Göteborgs stads hemsida.

UNDERHÅLL

Föreningen utförde rörstambyte och elstambyte år 1974. De följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2048. Bland annat så har lägenhetsdörrarna bytts ut och trapphuset fräschats upp år 2013, 2014-2015 byggdes lokalen om till lägenhet. 2016 utfördes relining av avloppsrör och två nya tvättmaskiner införskaffades. Nytt cykelhus 2018.
Föreningens vindsförråd görs om till lägenheter under 2020. I samband med detta renoveras källarförråden och ventilationssystemet relinas, ny OVK kommer genomföras och nya takfläktar installeras.

Lorensberg/Korsvägen

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning