Snart till salu

1920-tals pärla med modernt kök & badrum, öppen spis samt låg avgift

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kjellbergsgatan 8

3:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
3 071 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Kjellbergsgatan 8,
411 32 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

På paradgatan Kjellbergsgatan har ni nu chansen att förvärva denna charmiga 1920-tals pärla med ståtlig takhöjd, öppen spis, vackert bevarade detaljer i original och en härlig känsla. Läget är lugnt, samtidigt som stadens puls finns alldeles runt hörnet. Bostaden erbjuder renoverade ytskikt, tidlöst kök och badrum från 2018, generösa sällskapsytor där vänner och familj kan samlas, två rofyllda sovrum samt gott om förvaring. Här bor man i en mycket stabil förening med låga avgifter och mycket låg belåning!

Vackra Kjellbergsgatan är en riktig paradgata i Nedre Johanneberg som kännetecknas av sina sobra fastigheter. Arkitekturen kombineras från 20-talets klassicism och 30-talets funktionalism med vacker miljö och underbart läge.

Lyxigt och lugnt område! Stjärnkocken Håkan Thörnströms egen restaurang Thörnströms Kök ligger granne och i närområdet hittar man den populära kaffebaren Mahogny Coffee, lunchrestaurangen Soup & The Kitchen och de bästa pizzorna i stan kan avnjutas på BOV. Här finns också grönsakshandlare samt flertalet minilivs och det tar bara några minuter att gå till Landala Torg - ett levande stadsdelstorg med bland annat mataffär, systembolag, apotek, bageri, gym och fiskaffär. Här har man även direkt närhet till både Handelshögskolan och Chalmers samt natursköna miljöer vid vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken. Nära till bra kommunikationer med både buss och spårvagn.

Lägenhetens 83 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas ni i en hall med fint golv i granitkeramik och målade väggar i en ljusblå ton. Redan i hallen slås man av den generösa takhöjden som genomsyrar hela bostaden tillsammans med de bevarade detaljerna och dess charm. Längre in i hallen finns förvaringsmöjligheter i form av tre stora inbyggda originalgarderober med överskåp.

Från hallen når man ett härligt vardagsrum med väl tilltagen matplats. Vardagsrummet med sina fina listverk och takrosett bidrar till en genuin och charmig känsla. Rikligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med utsikt över Kjellbergsgatan/Sylvestergatan. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och övrigt möblemang så som stor matplats invid den öppna spisen och vitrinskåp om så önskas. Vardagsrumsgolvet kläs av vacker fiskbensparkett i original och väggarna är målade i vitt. Ett härligt rum med mängder av möjligheter. Njut av en mysig hemmakväll framför brasan, utnyttja de stora mingelytorna för fest eller en härlig middagsbjudning med vänner och familj.

Lägenhetens största sovrum ligger i fil med vardagsrummet. Sovrummet är generöst utformat och här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i form av en skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i en mörk taupefärg och den grå heltäckningsmattan som klär golvet skapar en lyxig hotellkänsla. Under heltäckningsmattan finns trägolv. Liksom vardagsrummet präglas sovrummet av en vacker charm såsom fina listverk och takrosett. Ett dubbelfönster med djup fönsternisch bidrar med ljusinsläpp.

Ljust och modernt kök som renoverades 2018 med lugnt läge mot innergården. Tidlös köksinredning från HTH med släta handtagslösa luckor i ljusgrått, bänkytor i ljusgrå kompositsten och stänkskydd i granitkeramik. Köket är yteffektivt planerat med gott om förvaring och bra arbetsytor samt ett stort och rymligt skafferi. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, integrerad kyl med frys, inbyggd kaffemaskin samt vinkyl. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom vinkylen som är från Temptech. Köket har mörkt trägolv och vitmålade väggar. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer.

Intill köket ligger den före detta pigkammaren som passar perfekt som barnrum, hemmakontor, walk-in-closet eller gästrum. Mysigt rum med fönster mot innergården. Mörkt trägolv och vitmålade väggar samt en stor inbyggd originalgarderob med överskåp.

Stilrent badrum renoverat 2018 med granitkeramik i grå och beige ton. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna från Svedbergs och tvättmaskin från Electrolux för extra komfort.

Information Ekonomi

Avgift: 3 071 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 656 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 710 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,08549%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 366 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 191 kr/mån, och hushållsel 175 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 19/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1929.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 83 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 143 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-08-24.

Information Förening

Förening: Brf Teknologen . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Johanneberg 2:26 på adressen Teknologgatan 5 och Kjellbergsgatan 8 i Göteborg. Föreningen har 31 bostadsrätter om totalt 2 670 kvm och 3 lokaler om 274 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en tvättstuga som är belägen på Teknologgatan 5.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo Group AB. Avgiften faktureras kvartalsvis. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-29).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planerar föreningen att utföra dränering (ca 2020/2021), uppfräschning av entréplan samt måla fönster utvändigt.
Historiskt utfört underhåll:
2020: Hissrenovering
2019-2020: Förbättrat ventilationen i källaren.
2019: Underhåll av värmesystem med byte av några rör i källaren samt installation av en permanent avgasare för att ta bort luft ur värmesystemet.
2018: Fasadrenovering samt OVK och rensning av ventilationskanaler.
2017: Renovering tak, fasad samt balkonger mot Kjellbergsgatan och Teknologgatan, renovering skorsten samt bytt ut samtliga termostater och sett över radiatorer samt värmesystem.
2016 mar- okt: Nyinstallation av portelefon och passagesystem
2016 feb: Flytt av tre rökgasregulatorer
2015 dec- 2016 jan: Renovering av entredörrar (fullständig)
2015 aug- 2016 apr: Renovering av fasad och takterrass (mot gården)
2013: Installation av fiber & bredband
2013: Renovering av fönster (mot gatan)
2012-2013: Renovering av skorstenar och kanaler
2012: Renovering av lokaler
2010: Omputsning av gårdsfasad
2009: Renovering av entredörrar
2008-2009: Renovering av balkongdörrar
2007: Upprustning av gård
2006: Ombyggnad av vind och förråd
2006: Renovering av balkonger
2005-2009: Renovering av fönster
2003: Omläggning av tak (allt mot gården)
1998-2004: Nyistallation hissmaskineri (exkl korgar och gejdrar)
1980- 1984: Rörstambyte och elstambyte.

Parkering: Föreningen förfogar över 11 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats kostar 2 470 kr/kvartal vilket blir ca 823 kr/mån. I dagsläget är det ca 7 personer i kö, svårt att säga kötid då det beror på omsättning men man får räkna med några år.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv via ComHem och fiberbredband via Telenor.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning