Såld

Möjlig trerummare med tjugotalscharm & fungerande öppen spis

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ålandsgatan 4

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 426 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
85 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
1927
Adress:
Ålandsgatan 4,
411 32 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till attraktiva Ålandsgatan och denna gedigna tegelfastighet anno 1927! Vacker arkitektur präglar området med oregelbundna gatu- och gårdsrum, tegelmurade fasader och sparsmakad klassicisminspirerad dekor. Högt upp i huset på översta originalplanet med hiss, finner ni denna generösa tjugotalstvåa med ljusa rymliga rum, genomgående högt i tak samt tidstypiska detaljer som stuckatur, fönsterbrädor i marmor och fungerande öppen spis! Stor balkong med kvällssol som delas med en granne. Rymligt kök med stor matplats och serveringsgång samt renoverat badrum från 2017 med alla bekvämligheter. Klassiska materialval som bas med genomgående vitmålade väggar samt fiskbensparkett och brädgolv. Lägenheten går enkelt att göra om till en trerummare, se alternativ planskiss bland bilder.

Ett av innerstadens mest attraktiva lägen och passar den som uppskattar lugnet hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I grannskapet hittar ni den populära kaffebaren Mahogny Coffee, Foxes sportbar och bästa pizzorna i stan på BOV.

Brf Tofsmesen 4 är en mycket välskött förening med låg belåningsgrad och engagerad styrelse.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en stor möblerbar hall som binder samman alla rum. Redan här slås man av lägenhetens generösa takhöjd och fina ljusinsläpp som ger en luftig känsla samt vackra originalattribut som spegeldörrar och djupa profilerade dörrposter. Hallen erbjuder plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob och en rymlig walk-in closet. Vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Till vänster om hallen ligger det ljusa rymliga köket som nås via en serveringsgång med bevarat serveringsskåp. Köksinredningen består av vita spegelluckor, bänkytor i trälaminat och stänkskydd i vitt kakel. I köket finns både inbyggt skafferi och städskåp vilket ger bra förvaring. Den maskinella utrustningen består av hällspis med induktionshäll och ugn (Husqvarna, 2017), frånluftsfläkt (Franke, 2017), diskmaskin (Miele, 2016) samt kyl med frys (Husqvarna, 2017). I köket ryms en matplats för stora middagssällskap och två dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. Golvet kläs av brädgolv och väggarna är vitmålade tillsammans med en beige fondvägg.

Till höger om hallen ligger vardagsrummet som är väl tilltaget och präglas av en tidstypisk fungerande öppen spis samt både stuckatur och takrosett. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar samt rikligt med ljusinsläpp från två dubbelfönster.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som har ingång från både vardagsrummet och hallen. Sovrummet är generöst utformat med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna och garderober. Golvet kläs av brädgolv och väggarna är målade i vitt. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Tidlöst badrum med fina materialval. Grå klinker kombineras med helkaklade väggar i vitt och grått fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handdukstork från Nordhem, handfatskommod, spegelskåp och duschhörna med glasväggar från Macro Design samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna. Renoverat 2017, fackmannamässigt utfört och certifikat finns.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 426 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv och ip-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 7,6%. Andel av årsavgift är 7,48%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ålandsgatan 4, 411 32 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1927

Lägenhetsnummer: 11/1501

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 85 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Obs. Enligt tidigare uppmätning mättes lägenheten upp till 84 kvm. Viss avvikelse kan förekomma.

Balkong/Uteplats: Delad balkong i norrläge med kvällsol.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2021-07-30 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Tofsmesen 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 12 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Johanneberg 5:4 med adress Ålandsgatan 4. Stabil förening registrerad 2001.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning genom Revisorsringen. Mycket god ekonomi. Endast 4 643 kr i lån per kvm år 2019. Avgiften har varit oförändrad i flera år och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar framöver (2021-01-28).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-10-17. Energiprestanda 157 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Fastighet i mycket gott skick.
Urval av utförda renoveringar:
1995 Hiss renoverad. Mekanisk ventilation installerad. Fönster byts till nya med aluminiumutsida. Nya vatten- och avloppsstammar installeras. Nya elstammar till alla lägenheter.
2002 Bostadsrättsföreningen Tofsmesen 4 övertar fastigheten.
2004 Trappphus renoveras. Delar av hissen och balkonger underhålls.
2005 Fläktsystemet ses över. Brandvarnare installeras i gemensamma utrymmen. Portar mot gatan målas delvis.
2006 Ventilation justeras och förbättras. Energibesparande åtgärder på belysning i trapphus.
2007 Hiss renoveras och anpassas till nya bestämmelser. Tvättmaskin och torktumlare byts ut. Golvet i tvättstugan läggs om.
2009 Vattenledningar från gatan byts ut av kommunen.
2010 Skorstenen som är gemensam med Gibraltargatan 12 fogas om.
2011 Lager i en ventilationsfläkt byts Tegelfasad mot väster fogas om. Dvs den fasad som vetter mot Gibraltargatan 12 ovanför deras tak.
2012 Gemensamma balkonger mot gården renoveras fullständigt.
2013 Försäljning av 2/3 av råvinden. Värmeanläggningen justeras.
2014 Fjärrvärmeanläggning uppgraderas med bland annat ny värmeväxlare. Vindslägenheten färdigställs. Nya förråd byggs på vinden. Fasaden mot gården målas. Port mot gården målas till originalutförande. Ny porttelefon installeras. Samtliga eldstäder sotas.
2015 Entréport och dörr med fönsterparti till lokalen slipas och lackas. Vissa avloppsrör i källaren byts.
2016 Lager i en ventilationsfläkt byts. Underhållsarbete i tvättstuga och torkrum.
2017 Optisk fiber för bredband, TV och telefoni installeras. Kollektivt abonnemang för allt detta inkluderas i avgiften utan avgiftshöjning. Balkongdörrar och dörrar mot gården målas. Räcken till franska balkonger (finns i fyra lägenheter) målas. Spolning av lodräta avloppsstammar och huvudavlopp.
2019 översyn samt justeringar av fastighetens ventilationssystem.

TV och bredband: Gruppanslutning gällande bredband/TV/telefoni via Telia fiber. I avgiften ingår bredband 100/100, TV-lagom samt bredbandstelefoni.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här finns även källarförråd. Plats för cyklar i gången mot gården.
Gräsmatta och gårdshus som omges av rabatter.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning