Såld

Uteplats med västerläge & i absolut toppskick

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

A R Lorents gata 61

1,5:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 118 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2007
Adress:
A R Lorents gata 61,
414 51 Göteborg

Beskrivning

Vid den södra foten av Älvsborgsbron, i det genuina kulturreservatet Klippan med sin digra kulturhistoria som innefattar både det gamla Carnegie sockerbruk och det anrika Ostindiska Kompaniet, finner ni denna kvadratsmarta etta som nyproducerades 2007. Lägenheten har öppen planlösning och präglas av fint ljusinsläpp samt tyst boendemiljö. Mysig balkong i västerläge med sol från hela dagen och en bit in på kvällen. Genomtänkt kök med snygg köksinredning i mörk kulör och bra utrustad. Stort helkaklat badrum med tvättpelare. Tag även hissen rakt ner till garaget

Klippan är ett attraktivt bostadsområde med Novotel, Sjömagasinet och Röda sten runt hörnet. Här bor man med närhet till både hav, natur och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Kort promenadavstånd till härliga Mariaplan som bland annat har ekologiskt prisat bageri, mysiga restauranger och antikhandlare. Här är det lätt att trivas!

Välkommen att boka tid för visning!

Trevlig hall med vacker ekparkett, generös takhöjd och naturlig avhängning för ytterkläder.

Intill ligger det rymliga badrummet med snyggt klinker, golvvärme och vita helkaklade väggar. Duschhörna, handfat, toalett, handdukstork samt såväl tvättmaskin som torktumlare.

Öppet kök med trevliga snickerier samt spis, fläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Grå bänkskiva med bra arbetsytor och grått snyggt kakel. I köksdelen finns gott om plats för stort köksbord att umgås vid intill de fina fönsterpartierna.

Efter köksdelen ligger vardagsrumsdelen med plats för soffgrupp, tv-hörna och bokhyllor. Härifrån når man även den trevliga uteplatsen med härligt västerläge och gott om plats för bord och stolar.

I alkoven finns plats för bred säng, sängbord och förvaring om så önskas. Två inbyggda och praktiska garderober finns alldeles intill.

Välkommen!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 118 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,676%. Andel av årsavgift är 0,676%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A112/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2007.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.
Bostaden är registrerad som 1 rok-.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har just nu ett kollektivt avtal med Comhem avseende ett analogt basutbud om tvkanaler. Till detta behövs ingen digitalbox eller annan utrustning utan man kopplar antennkabeln direkt från tv till antennutaget. Utöver detta kan medlem själv teckna avtal med Comhem avseende digitaltv, bredband och telefoni. Medlem kan även teckna avtal med valfri leverantör som kan tillhandahålla digitaltv, bredband och telefoni via telejacket (adsl). Detsamma gäller att teckna avtal med diverse leverantörer som levererar TV Telefoni och Bredband via Mobilnätet. Internet: Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia avseende fiber åt alla. Det innebär att alla medlemmar har varsin 100 mbit fiberlina till sin lägenhet som bara är att använda. Avgiften för detta lingår i avgiften för samtliga medlemmar. Om någon medlem vill ha mer fart i linan än 100 mbit så är varje enskild medlem välkommen att kontakta Telia via telefon eller på deras hemsida och uppgradera sin egen hastighet.

Uteplats: Mysig balkong i väster med sol från lunch till kvällstid.

Bilplats: Klippan Kulturfastigheter AB hyr ut p-platser, garageplatser samt båtplatser. Föreningen har servitut på 60 garageplatser och 19 p-platser. Priser för parkeringsplats ca 450 kr/mån och garageplats ca 1000 kr/mån. Båtplatserna kostar från 6000-7000 kr/säsong. För mer information ring 031-720 2280.

Energideklaration: Energiprestanda 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns barnvagnsförråd och cykelförråd.

Information Förening

Förening: Brf Klippan Sockerbruket.
I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Klippan Sockerbruket ligger i det genuina kulturreservatet Klippan med sin digra kulturhistoria som innefattar både det gamla Carnegie sockerbruk och det anrika Ostindiska Kompaniet.

Föreningen består av 86 lägenheter om ett till fem rum och kök, fördelade på fyra flerfamiljshus i tegel och tre gårdshus med putsade fasader. I sydost ligger en länga med hantverkshus som på ett effektivt sätt inramar området. Lägenheterna har genomgående gedigna naturmaterial och har antingen balkong eller uteplats. Arkitektbyrå är Semrén & Månsson och området byggdes av Peab 2005-2007. Området stod inflyttningsklart i april 2007.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har en god ekonomi. Avgifterna höjdes med 135 kr from den 1 juli 2017, detta på grund av att föreningen har dragit in fiber i fastigheten och detta ingår i allas månadsavgifter. Föreningen har gjort extra-amorteringar löpande.

Kommande/gjorda renoveringar: Underhållsplan för framtida renovering och underhåll finns som är upprättad av HSB. Inga större renoveringar inplanerade den närmsta tiden utan endast löpande underhåll.
Det som ligger utanför underhållsplanen är att de enstegstätade fasaderna på föreningens tre gårdshus måste renoveras. Föreningen för en dialog med PEAB gällande byggfel på fasaderna på gårdshusen

Gjorda renoveringar:
2013 Genomfördes en OVK av ventilationen
2013-2014 Slipades och lackades ytterdörrarna
2015 utfördes besiktning av hissar.
2016 Utfördes en inspektion av hissarna
2016 installerades fiber via Telia i huset
2017 Omlackering och ommålning av träpartier vid entrén.

Kommande renoveringar:
Föreningen har konstaterat fukt i fasaderna i vissa av punkthusen (hus 55 inkluderat). Just nu har styrelsen tagit beslutet att åtgärda problemen med start 2019. Under tiden driver Brf Klippan Sockerbruket en process emot Peab som enligt styrelsen skall stå för delar av kostnaden. För mer info i ärendet hänvisar vi till styrelsen@klippansockerbruket.se.
Föreningen följer en underhållsplan.

Övrigt: Se mer information i årsredovisningen och på www.klippansockerbruket.se.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning