Såld

Hotellkänsla nära Chalmers

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mölndalsvägen 87B

1:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 084 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
8/10, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Mölndalsvägen 87B,
412 63 Göteborg

Beskrivning

På hissnande våning 8 finns nu ett högkvalitativt boende med perfekt läge i form av denna moderna studiolägenhet med öppen planlösning och rå industrikänsla att förvärva. Välkomna till Brf Nyx, den lite mörkare och häftigare delen av det nyproducerade bostadskvarteret Light Factory Gbg! Denna kvadratsmarta etta kännetecknas av dramatiska kontraster och tar fasta på områdets industriella arv. På högsta våningen ligger föreningens gemensamma takterrass med 360 graders vy och i markplan finns en tvätt-lounge utöver det vanliga. En bostad som passar såväl singeln som paret. Ett hem att trivas i!

Light Factory är ett bekvämt framtidsboende med funktioner som trådlös ljudanläggning i badrum, lägenhetsförråd på samma våning som bostaden, bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel och låsbara cykelboxar. Affärslokalerna på bottenplan att består av restaurang, take away-mat, café och andra verksamheter som gör vardagen både lite enklare och trevligare. Huset har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, Ica Maxi och en av Nordic Wellness största anläggningar. Från hållplatsen Varbergsgatan tar spårvagn 2 och 4 dig till Korsvägen på endast fem minuter. Närhet till grönområden och man är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Bostadens 35 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via en generös skjutdörr med spegel. Genomgående för bostaden är ljust målade väggar och askparkett.

Allrummet är optimalt planerat där kök, vardagsrum och sovalkov går i ett. Köksdelen har goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen via både över – och underskåp i ljusgrått, där den stilrena inredningen kommer från Marbodal tillsammans med svarta detaljer. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl/frys. Intill det stora fönsterpartiet har ni en given plats för matsalsbord där vänner och familj kan samlas.

Vardagsrumsdelen erbjuder plats för soffa, bord och tv-möbel och bakom den coola industriväggen har sängen en given plats i en naturlig alkov och bra förvaring i överskåp.

Intill hallen har ni det helkaklade badrummet i en behaglig grå ton. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegel, handdukshängare och duschhörna med vikbara väggar i glas. Badrummet är rymlig och här kan ni även ha en förvaringsmöbel. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 084 kr/mån. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr för Telia Triple Play (TV, bredband samt telefoni).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,1155%. Andel av årsavgift är 1,12%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 61708.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 10, hiss finns. Våning 7 i hissen.

Byggår: 2018.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play. Internet: Telia Triple Play.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 65 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-04.

Information Förening

Förening: Brf Nyx. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 80 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Nyx består av ett bostadshus om 10 våningar inklusive källare och garage. Föreningen består av 80 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal i gatuplanet som är planerad för restaurangverksamhet. Byggnadsprojektet har genomförts som totalentreprenad av JM AB. Föreningen kommer att äga marken när byggnationen är färdig. Fastighetsbeteckningen är Del av Krokslätt 33:8, Göteborgs kommun. Adresserna omfattar Mölndalsvägen 87 A-B.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan som bostaden. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd. Föreningen har även en tvättlounge belägen på entréplan. Utöver modern tvättuttrustning inreds den med Bolongolv, Tom Dixon-lampor, kaffemaskin och sköna sittplatser.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-09).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga renoveringar är gjorda då huset stod klart 2018.

Parkering: Föreningen förfogar över 26 garageplatser samt 2 MC-platser i en gemensamhetsanläggning. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad för garage och ca 400 kr/månad för MC. Det finns även 5 cykelboxar som kan hyras för ca 70kr/mån. Alla platser är uthyrda i dagsläget men det är ingen kö (2020-08-09).

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Telia triple play.

Gårdsplats: På tionde våningen finns en gemensam takterrass i bästa solläge.

Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfnyx.se.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning