Generös innerstadstrea med gårdsbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Södra vägen 17

3:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
4 680 000 kr
Högsta bud:
5 030 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
5 694 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 103 kvm
Våning:
4/7, hiss
Byggår:
1979
Adress:
Södra vägen 17,
411 35 GÖTEBORG
Götaplatsen
Götaplatsen
Avenyn
Avenyn
Korsvägen
Korsvägen

Beskrivning

Nu har ni möjlighet att förvärva en generös trea om 103 kvm ett stenkast från allt vad Göteborgs innerstad har att erbjuda. Fint ljusflöde från stora fönsterpartier och gårdsbalkong. Generöst vardagsrum med fint burspråk, välplanerat kök med separat matplats, två bra sovrum, bra förvaring samt badrum med badkar. Helt enkelt en bostad att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare.

Stort vardagsrum med plats för både soffhörna och matplats samt ett fint burspråksfönster som bidrar med ljusinsläpp.

Från vardagsrummet nås lägenhetens mindre sovrum som har ett härligt gavelläge med generöst hörnfönster som ger fint ljusinsläpp. Här kan man inreda med säng och arbetshörna.

Välplanerat kök som erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksinredning i vitt kombineras med rostfri diskbänk, arbetsytor i vit laminat och brunt kvadratiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Köket har en separat matplatsdel som avgränsas med en träspaljé. Här ryms en matplats för större middagssällskap. Ett generöst fönsterparti ger fint ljusinsläpp och härifrån nås även lägenhetens balkong.

Lägenhetens största sovrum ligger avskilt beläget och nås från hallen. Generöst utformat med ett stort fönsterparti och här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter finns i form av två garderober.

Till sist erbjuds ni ett badrum med mörkgrå våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegel, badkar, förvaringsskåp samt arbetsbänk. Det är även förberett för att installera tvättmaskin.


I Lorensberg/Heden bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.


Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 680 000 kr

Avgift: 5 694 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,166%. Andel av årsavgift är 5,55%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 249.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7, hiss finns.

Byggår: 1979.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 103 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Information Förening

Förening: Brf Södra Vägen 17. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).

Allmänt om föreningen: Brf Södra Vägen 17 förvärvade år 2019 fastigheten Göteborg Lorensberg 54:10. Föreningen består av 48 lägenheter varav 26 bostadsrätter och 20 hyresrätter, dessutom två tomma lägenheter som kommer säljas inom kort. Fastigheten är tredimensionell vilket innebär att i byggnaden finns även hyreslokaler, dessa ägs och förvaltas av Wallenstam.
Föreningens totalyta uppgår till 3008 kvm.

Gemensamma utrymmen: På nedre plan finns gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och centrifug. I anslutning till tvättstugan finns torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Föreningen har en dold tillgång i sina hyresrätter som säljs av efterhand och blir kapital som går rakt in i kassan för avbetalning av lån. Föreningen är i gränslandet mellan oäkta och äkta förening men har som mål att bli en äkta förening i slutet av 2020. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-10-29).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Framöver planeras avloppsspolning i alla lägenheter, ventilations- och värmejusteringar i lägenheter, OVK (2021) samt renovering av vissa balkonger där betongen är skadad.
Inom 2 år planeras takunderhåll/omläggning, ingen tidsplan är satt än då det ska planeras ihop med Wallenstam.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Föreningen har tv och bredband via ComHem. Bostadsrättsinnehavaren bekostar detta själv.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande och minsta andel 10 %.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning