Toppmodern lägenhet i exklusiva Örgryte / Torp

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Åke Falcks Gata 3

2:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
4 495 000 kr
Högsta bud:
5 000 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
3 509 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 68,5 kvm
Våning:
3/5, hiss
Adress:
Åke Falcks Gata 3,
412 49 Göteborg
Ståtliga stora torp som namngivit området
Ståtliga stora torp som namngivit området

Beskrivning

Välkomna till en exklusiv och modern tvårummare med drömläge i gemytliga Örgryte/Torp!
Lägenheten har generösa och välplanerade sällskapsytor, genomgående kvalitativa materialval och ett fint ljusflöde. Genomtänkta ytor med vardagsrum och kök i en öppen planlösning, två stora balkonger i både söder och norrläge, ett väl tilltaget sovrum samt ett rymligt badrum med tvättavdelning. Vackert parkettgolv i ask och vitmålade väggar är genomgående i hela lägenheten.

Lägenhetens 68,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Säkerhetsdörr in till hallen och innanför möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak. Lägenheten har genomgående takhöjd om 2,80 m och vackert parkettgolv i ask som passar utmärkt till de vitmålade väggarna.

Öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar fritt åt båda håll. Från köksdelen leds ni ut till er egen oas i form av en rymlig balkong i söderläge. Ni finner här olika möbleringsalternativ där ni både kan ha loungegrupp och tillhörande växter. Här kan ni odla, planera växter i stora krukor och njuta av solens varma strålar och varför inte grilla lite i gott sällskap.

Modernt och sobert kök i vitlaserad ek från Marbodal som kombineras med en vacker bänkskiva i kvartskomposit och vitt bakomliggande kakel. Köket erbjuder både bra arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Sällskapsytorna kan möbleras med en generös soffgrupp samt ett matsalsbord för stora middagssällskap. Det stora fönsterpartiet sträcker sig från golv till tak och ger ett exklusivt intryck i kombination med den generösa takhöjden. Från vardagsrumsdelen når ni även en stor inglasad möblerbar balkong mot grönskande område.

Lägenheten har ett bra och rofyllt sovrum intill köket. Här får ni gott om plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler och två inbyggda skjutdörrsgarderober som sträcker sig från golv till tak som hjälper till med förvaringen.

Generöst tilltaget badrum som har klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar med stora vita matta kakelplattor. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel med belysning, vattenburen handdukstork med elpatron, duschhörna med en rak glasvägg. Här har ni även en egen tvättavdelning som man når via en vacker glasdörr, utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanliggande bänkskiva och överskåp hjälper till med förvaringen och underlättar vardagssysslorna. I taket sitter dimbara LED-spotlights.
Till lägenheten hör ett förråd.

Granne med Stora Torp och slottsträdgården ligger Brf Studio 2 som är ett familjevänligt kvarter med ett av stans mest attraktiva lägen. Ni omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstaden.

Området kring Örgryte Torp har otroligt mycket att erbjuda. Bakom bostadsområdet ligger natursköna området Stora Torp med anor från Gustav Wasas tid. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad. I närheten ligger Skatås friluftsområde, Vollybollplan, GLTK, Nordic Wellness, Delsjö Golfklubb och badplatserna vid Delsjön. Bra kommunikationer in till stan erbjuds via femmans spårvagn som tar dig in till Avenyn på ca 10 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har all service man kan tänkas behöva såsom apotek, systembolag, frisör samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. På motsatt sida Delsjövägen ligger Bö centrum och i närheten ligger Ekmanskas vårdcentral. I området finns två förskolor och det finns även ett flertal bra skolor; Skårsskolan, Kärralundsskolan, Gamla och Nya Lundenskolan samt Böskolan och Montessoriskolan Casa. Trots att området är grönskande och rofyllt tar man sig snabbt ut på de stora lederna med bil.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 495 000 kr

Avgift: 3 509 kr/mån. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel om 2 071 kr samt en driftdel om 1 226 kr. I avgiften ingår även ett obligatoriskt tillägg om 212 kr för Telia Triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,93695%. Andel av årsavgift är uppdelad i en kapitaldel 1,13543% samt en driftdel 0,93695%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 440 kr/mån fördelat enligt följande:
Vatten/avlopp 200 kr/mån, och hushållsel 240 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3131/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 68,5 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-15.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 96 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9. På fastigheten finns lamellhus i 4-5 plan som består av 96 bostadsrättslägenheter och två hyreslokaler. Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017. Föreningens adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Erikssons gata 2-12.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-25).

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Då bostadshusen nyproducerades 2017 har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.
2019 utfördes 2-årsgarantibesiktningen.
2020 beviljades nytt bygglov för inglasning av balkonger, det tidigare gick ut förra året. Bygglovet gäller i 5 år till juni 2025.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Laddplatser finns att tillgå. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 100 kr/mån. I dagsläget är det kö men väntetiden brukar inte vara speciellt lång, med undantag för laddplatser för elbil.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning