Snart till salu

Mysig etta i områdets bästa förening

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Strandridaregatan 14B

1:a Kungsladugård

Kortfakta

Avgift:
2 021 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 39,4 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Adress:
Strandridaregatan 14B,
414 73 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Lugnt belägen med charmiga omgivningar ligger detta fina landshövdingehem i tjugotalsklassicistisk stil. Lägenheten har generös takhöjd samt bevarade originaldetaljer som brädgolv och spegeldörrar. Genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck. Underbart renoverat kök från 2019 i lantlig stil med en stor dos bevarad charm som serveringsskåp och hörnskafferi. Lättmöblerat allrum med gott om plats för såväl soffa och säng som arbetshörna. På den lummiga innergården kan du njuta av många härliga dagar under sommarhalvåret.

Lägenhetens 39,4 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt bra förvaring i form av en inbyggd garderob. På golvet ligger bevarat brädgolv och väggarna är målade i vitt. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och fina spegeldörrar.

Underbart renoverat kök från 2019 i lantlig stil med en stor dos bevarad charm som brädgolv, serveringsskåp och skafferi. Köket som är från Marbodal har köksinredning i ljusgrått med vitrinskåpsdel, bänkytor i laminat och vitt kakel. Utrustningen består av en hällspis, fläkt samt kombinerad kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Ljust lättmöblerat allrum som kan inredas med soffa, säng samt arbetshörna. På golvet ligger bevarat brädgolv och väggarna är målade i vitt. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med vitt kakel med blå dekorationsbård och vitt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat och badkar.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Kungsladugård består till största del av charmiga landshövdingehus med fina innergårdar. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippan med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer som avgår i närheten. Cykelavstånd till både city och Saltholmen.

Information Ekonomi

Avgift: 2 021 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,61107%. Andel av årsavgift är 0,61107%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 260 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 60 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 36/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 39,4 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Övrigt: nytt kök 2018.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärleksörten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Kungsladugård 30:19 med adresserna Strandridaregatan samt Älvsborgsplan. Huset byggdes 1929 och består av 119 bostadsrätter samt två BR-lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor, ett övernattningsrum, ett hobby- och målarrum och en bastu.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi med endast ca 2130 kr lån/kvm. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen har även en anställd fastighetsskötare.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: 2019 Underhåll:
Nya tvättmaskiner har installerats i tvättstuga P-Q
Relaxrummet utanför bastun har renoverats, nya möbler har köpts in.
Arbetet med målning av trappuppgångar har inletts.
Nya brandvarnare har installerats i samtliga trappuppgångar.
Flera mindre underhållsarbeten har gjorts i enlighet med fastställd underhållsplan.

2019 reparationer:
Reparation på utrustning i tvättstugorna.
Klottersanering har genomförts löpande.


2014
Ommålning av fasad mot Strandridaregatan samt taken på gårdshusen. Samtliga fönster laserades även samma år för att förlänga hållbarheten.

1989
Utfördes en ROT- renovering som innefattade bl.a. stambyte, fönster- & takomläggning.

Parkering: Föreningen har 22 parkeringsplatser mot Strandridaregatan. De fördelas efter en turordningslista som du kan anmäla dig till genom styrelsen. Tyvärr är kön lång, normal väntetid är i dagsläget några år. Det finns även ett antal motorcykelplatser för uthyrning. Även där finns ett kösystem. Det är inte tillåtet att ställa sin motorcykel någon annanstans inom fastigheten.

TV och bredband: Alla lägenheter är förberedda för bredband via kabel-tv-nätet från ComHem. Det finns även bredband, TV och telefon via fiber från Telia. Dessutom finns ett antal lösningar via telefonjacket.

Gårdsplats: Gården är till för alla och det är trevligt om den utnyttjas så mycket som möjligt. Det finns flera gemensamma grillar (står oftast i ett av soprummen). Det är fritt fram att använda dem, men glöm inte att ställa tillbaka dem väl rengjorda. Tänk också på var du grillar, till exempel inte för nära öppna fönster.

Det finns även gemensamma bobbycars med lägre bullernivå för barnen på gården att leka med.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning