Såld

Ljus & trevlig bostad med två balkonger

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 68B

3,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 760 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 91 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Södra Vägen 68B,
412 54 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mycket fina och trevliga 3,5:a på Södra vägen 68B! Fint ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier och två härliga balkonger med utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet och matsalen är en utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj vid större tillställningar och den magiska öppna spisen ger värme under årets kyligare månader. Lägenheten erbjuder även ett stilrent kök i vitt, två sovrum i bra storlek, goda förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum samt separat gästtoalett. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Bostaden disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor både direkt till er höger och vidare i garderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiskt klinker i ljusa färger.

Bostadens kök bjuder in till härlig matlagning där hela familjen kan samlas. Det finns gott om utrymme för köksredskapen i flertalet över -och underskåp samt ett större skafferi där ni får plats med alla tänkbara torrvaror. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och en mörk bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Ett matsalsbord för minst 6 gäster har en given plats intill. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiskt klinker i ljusa färger.

Vardagsrummet är en underbar plats där ni kan umgås med familj och vänner. Möblera gärna med en större soffgrupp, bord och avlastningsmöbel för att nyttja ytan på bästa sätt. Under höst och de kallare vintermånaderna är den öppna spisen en utmärkt källa för värme och mys. Vardagsrummet övergår sedan i en matsalsdel, perfekt för större middagar eller kalas då ni kan möblera med ett större matsalsbord för minst 10 gäster. I dessa rum finns det flera stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus. Väggarna är målade i vitt respektive en fondvägg i en härlig blå nyans tillsammans med ekparkett på golv.

En av bostadens två balkonger finner ni i anslutning till matsalen. Här har ni fin utsikt över området och ger plats att möblera med sittbänk alternativt bord och stolar.

Bostaden erbjuder två sovrum i bra storlek. I båda sovrummen finns det gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Goda förvaringsmöjligheter i båda, via garderober och klädkammare intill. Från det ena sovrummet når ni även bostadens andra balkong med för bord och stolar tillsammans med utsikt mot grönområdet. Väggarna i sovrummen är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Intill hallen finner ni en separat toalett med WC, handfat och spegel. Det helkaklade badrummet har ljust kakel på vägg och ljust klinker på golv. Inredningen består av handfat med kommod och hel bänk som ger goda förvaringsmöjligheter tillsammans med med en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Generöst med badrumsskåp i spegel för förvaring och en duschhörna med vikbara väggar i glas.


Fastigheten har de senaste åren genomgått stora renoveringar och är idag ett mycket trevligt hus att bo i. Här bor ni med bekvämt avstånd till allt som Göteborg har att erbjuda och på några minuters gångavstånd ligger evenemangstråket med Liseberg, Världskulturmuseét, Universeum, Svenska mässan och Scandinavium.


Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 760 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,87%. Andel av årsavgift är 3,8703%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2005.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1938.

Storlek: 3,5 rum och kök. Boarea ca 91 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 110 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-01-29.

Övrigt: Till lägenheten hör ett förråd.

Information Förening

Förening: Brf Södra vägen 68. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 36 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Heden 40:40 i Göteborg med adress Södra vägen 68 A-B som förvärvades 2004. Byggnaden uppfördes år 1939 och består av 5 våningar med garage i bottenplanet.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstuor, en för medlemmarna på Södra vägen 68A och en för medlemmarna på Södra vägen 68B. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Mangel finns också. Det finns även cykelförråd finns samt externa förråd som hyrs ut. Gemensam lummig innergård på höjden bakom huset utrustad med utemöbler och grill.
Föreningen anordnar två städdagar per år.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Föreningens månadsavgifter har legat stabila i många år. Beslut om eventuella avgiftsförändringar tas på budgetmöte till hösten. Vanligtvis brukar föreningen göra en liten indexhöjning på ca 1-2%. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 1% i januari 2021 (2020-11-20).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget för medlemmarna ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i mycket bra skick och föreningens underhållsplan visar på att det inte finns några stora planerade underhåll inom de närmsta 15 åren. Löpande underhåll föreligger.
Våren 2021 planeras ny plattsättning i entréerna.
Framöver planeras även renovering av torkrum men tidsplan är ej satt.
Urval av utfört underhåll:
2005 Utfördes ett V/A-stambyte, omdragning av el, renovering av trapphus samt omputsning av gavelfasader. Samma år renoverades även lägenheternas kök, badrum, toaletter och ytskikt.
2005 Byggnation av taklägenheter.
2006 Installation av bergvärme.
2008 Provtryckning och sotning av samtliga rökgaskanaler i huset.
2009 Utfördes en energideklaration samt service på bergvärmeanläggningen.
2010-2011 Renovering av fasader, fönster och balkonger.
2012 Byte av entrédörrar mot Södra vägen.
2014 Installationer tak till skorsten.
2018 Takterrasserna samt gavlar har renoverats under vinter/vår.
2019 Delvis relining av avloppstam i bottenplatta samt en tidigare hyresrätt såldes som bostadsrätt inbringade kapital till kassan.

Parkering: Föreningen förfogar över 11 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 12 garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 1200 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser, lång kö till garage.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Com Hem.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning