Såld

Social planlösning, tidlösa materialval & balkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordenskiöldsgatan 25

5:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 082 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
118 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Nordenskiöldsgatan 25,
413 09 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högt upp i huset finner ni denna generösa femma om 118 kvm som totalrenoverades 2018 med tidlösa materialval. Här erbjuds man öppen planlösning, tre tysta skyddade sovrum, riktigt bra förvaring samt dubbla badrum. Lägenheten är belägen högt upp i huset och har ett genomgående läge med vardagsrum med balkong mot Nordenskiöldsgatan samt sovrum och kök mot innergården. Unik planlösning med spännande vinklar som ger karaktär. Välmående förening med låga avgifter. Fantastiskt läge mitt i Linnéstaden med närhet till allt man kan önska samt natursköna Slottsskogen.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Golvet i hallen kläs av ljusgrått klinkergolv med golvvärme men i övrigt har lägenheten mattlackad enstavsparkett i ek och väggarna är vitmålade.

Rakt fram från hallen nås det luftiga vardagsrummet som får ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med en soffgrupp tillsammans med ett matbord för större middagssällskap.

I fil med vardagsrummet når man via fina pardörrar ytterligare ett rum som kan inredas som tv-rum, matsal eller sovrum. Här får man ett tilltalande ljusspel mellan rummen när dörrarna står fullt uppslagna. Från detta rum nås lägenhetens balkong som vetter mot Nordenskiöldsgatan och har fin utsikt över Linnéstadens vackra byggnader.

Generöst utformat kök som erbjuder riktigt goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor samt en praktisk köksö. Köksinredning med stilrena handtagslösa luckor i vitt från Ikea kombineras med bänkytor i italiensk carrarra marmor och stänkskydd i vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Electrolux), inbyggnadsugn med varmluft- och ångfunktion (Electrolux), fläkt (Franke), inbyggnadmikro (Electrolux), integrerad diskmaskin (Electrolux) samt kombinerad kyl/frys (Smeg). Alla vitvaror installerades 2018.

I anslutning till köket ligger lägenhetens tre sovrum som har lugnt gårdsläge. Via en inre hall med goda förvaringsmöjligheter nås två av sovrummen samt ett av badrummen.

Det största sovrummet är generöst tilltaget och erbjuder riktigt goda förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Här finns även plats för dubbelsäng och skrivbordshörna eller byrå. Det två andra sovrummen kan inredas med enkelsäng, arbetshörna och byrå. I alla sovrummen finns även gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober.

Lägenheten har två fina badrum där golven kläs av italiensk carrarra marmor med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt matt kakel. Inredningen består av vägghäng wc från Gustavsberg, handfatskommod från Hafa, dusch från FM Mattsson samt handdusktork och duschväggar från INR. I taken sitter infällda spotlights. I det största badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Samsung.


Linnéstaden är ett av stadens mest populära områden, med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid Södra Älvstranden. Närhet till mycket goda kommunikationer.


Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 082 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,15708%. Andel av årsavgift är 2,15095%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 600 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 250 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordenskiöldsgatan 25, 413 09 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1984

Lägenhetsnummer: 55/1603

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8. Hiss finns.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 118 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-10-08 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Nordenskiöldsgatan 23-25. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 65 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olivedal 7:18 i Göteborgs kommun med adress Nordenskiöldsgatan 23-25. Byggnaden är uppfördes år 1984. Totala bostadsarean är på 4 991 kvm och lokalarean är 201 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen sänkte avgifterna med 10 % inför 2019 och innan det med 4 % 2014 & 5 % 2010. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-11-19).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT - ventilation.

Energideklaration: Utförd 2019-04-26. Energiprestanda 127 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen utför löpande underhåll och har i dagsläget inga större arbeten planerade.
Utförda renoveringar:
2004 installerades nytt portlåssystem.
2008 energideklarerades fastigheten och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2009 målades tvättstugor om och samtliga lampor i entréer och trappuppgångar byttes till närvarostyrda lågenergilampor. I samband med detta renoverades tak i trappuppgångar.
2011 installerades rörelsestyrd belysning i förråd, tvättstugor och andra allmänna utrymmen.
2012 utfördes fasadreparation samt hydroforbering av söder- och västerfasad.
2013 målades taket på gatuhuset och trappor och golv fräschades upp i entréerna.
2014 utfördes renovering av gästlägenheten. Samma år utfördes målningsarbete och renovering av fönster på gathusen mot gården samt service av hissar, ventilation och garageport.
2015 högtrycksspolades stickledningar från tvättställ och golvbrunnar i badrum och kök. Ett brandskyddsarbete genomfördes och en cirkulationspump till värmesystemet samt pump till varmvattensystemet installerades. Dagvattenledningen reparerades och i samband med detta fuktsanerades trädgårdsrabatten, stödmuren och nedgången till grannfastigheten.
2016 gjordes renovering av garaget och ny asfaltsbeläggning lades från gatan till garaget. Samma år utfördes reparation och målning av fönster på gårdshuset samt en ny rökgasfläkt installerades.
2017 utfördes blästring och målning av taket på gårdshuset, två fläktaggregat underhölls i gårdshuset och anslutning för digital-TV i samtliga lägenheter installerades.
2018 byttes hissvajer och kameror installerades i garaget. Samma år byttes även värmepump samt utfördes el- och rörarbeten.
2019 installerat filtersystem som renar kall- och varmvatten samt OVK.
2020 fasadrenovering samt renovering av tvättstugor.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över 25 garageplatser. Kostnad ca 570 kr/mån. I dagsläget är det minst 8 års kötid.
Stena fastigheter äger garaget bredvid med många platser.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tre tvättstugor med totalt sju tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt två manglar. I föreningen finns även en övernattningslägenhet, bastu och cykelförråd.
Mysig och lugn innergård med grill och utemöbler.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning