Såld

När våning ett känns som våning fyra

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Frida Hjertbergs gata 14

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 903 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
1/9, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Frida Hjertbergs gata 14,
412 81 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Mitt i attraktiva Johanneberg finner ni denna moderna och genomtänkta tvåa med enastående planlösning samt stor balkong med härlig morgonsol. Lägenheten nyproducerades 2017 och har genomgående stilrena materialval, miljörätt kvalitét och hög standard. Tidlöst kök från Marbodal med energieffektiva vitvaror från Siemens, ett rymligt sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med inredning från Vedum och påkostade bekvämligheter såsom golvvärme, handdukstork och regndusch. Föreningen har fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten såsom gemensam lounge och gästlägenhet samt lediga garageplatser vilket är ett extra plus. Den mycket låga avgiften är ett tacksamt plus!

Lägenheten upplevs privat då den är insynsskyddad tack vare höjdläget.

I korsningen mellan Eklandagatan/Viktor Rydbergsgatan har en ny kvarterskärna växt fram i modern funkisstil. Brf Jarlaplatsen är ett spännande inslag i Johannebergs funkisområde och bjuder på ett av stans mest attraktiva lägen, endast en kort promenad från allt i Göteborgs innerstad. Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri, blomsteraffär och närhet till Chalmers. Utmärkta busskommunikationer och direkt närhet till Korsvägen vilken är en av stans största knutpunkter för kollektivtrafiken nås på ett par minuter. Ta en promenad till Näckrosdammen, traska ner till Götaplatsen eller njut av musiken på Konserthuset. Valmöjligheterna är många!.


Välkommen på visning och välkommen hem!

Rumsbeskrivning: Lägenhetens ca 55 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall plats för avhängning samt en garderob med spegelskjutdörrar. I taket sitter infällda dimbara spotlights. Vid entrén ligger klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens balkong. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och vid hemarbete finns även gott om plats för skrivbord.

Köket har stilrena materialval med köksinredning i vitt från Marbodal. Köket är utrustat med induktionshäll (Siemens), fläktkåpa (Siemens, Energiklass A+), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Bosch, Energiklass A), inbyggnadsmikro (Bosch), diskmaskin (Siemens, Energiklass A+), kyl med frys (Bosch, Energiklass A++). Samtliga vitvaror har rostfritt utförande som smälter in på ett fint sätt.

Hemtrevligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en garderob, linneskåp, städskåp samt klädkammare.

Välplanerat badrum med klinkergolv med komfortvärme och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp från Vedum, regndusch, samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Siemens, Energiklass A). I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 903 kr/mån. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för tv-paket/bredband (100mbit)/IP-telefoni om 184kr. Hushållsel och varmvatten debiteras kvartalsvis efter förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,514%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 319 kr/mån fördelat enligt följande:
Vatten/avlopp 69 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Hushållsel och varmvatten avräknas årsvis efter förbrukning och betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1-1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 9, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 55 m².

Ventilation: FXT.

TV- och internetanslutning: TV: Lägenheterna utrustas med triple-play abonnemang hos ComHem för TV/bredband/Telefon som ingår i avgiften. Basutbud med ca 17 TV-kanale. Internet: Bredband 100 Mbit/s via Com Hem.

Information Förening

Förening: Brf Jarlaplatsen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 158 st lägenheter och 7 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Jarlaplatsen förvärvade 2016 fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningen äger sin mark. Tre flerbostadshus med 11-18 våningsplan inklusive källare. Brf Jarlaplatsen är miljömärkt med Svanen.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. I det högsta av de tre huskropparna finns en trevlig lounge som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här finns ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. Det finns cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan i varje port. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 3% i januari 2021 (2020-12-04).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2019-2059.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Parkering: Under två av huskropparna finns även flerbilsgarage i två våningsplan med ca 100 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1600 kr/mån. I dagsläget finns det ett fåtal lediga platser (2020-12-04). Aimo Park sköter administrationen av platserna, 077-196 90 00.

Adressen Frida Hjertbergs gata är inte berättigad boendeparkering men det finns andra garage i området där det finns möjlighet att hyra plats.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Comhem för TV/bredband/telefoni som tillkommer till avgiften som ett obligatoriskt tillägg om ca 184kr. Basutbud av TV med cirka 17 kanaler och bredband 100 Mbit/s.

Gårdsplats: Föreningens gård har utformats tillsammans med landskapsarkitekter och erbjuder en skön miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning