Såld

Gaveltvåa i omtyckta Örgryte

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Anders Zornsgatan 21B

2:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 840 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
44 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Anders Zornsgatan 21B,
412 72 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkommen till populära Anders Zornsgatan och denna ytterst välplanerade tvåa som är belägen näst högst upp i huset. Lägenheten har ett fint ljusflöde, generös takhöjd och en härlig fransk balkong i söderläge. Bostaden präglas av ljusa och klassiska materialval. Generöst vardagsrum med vackra detaljer i stavparkett, kalkstensbänkar i djupa nischer samt en glasvägg i smide som delar av sovrummet med vardagsrummet. Trevligt kök med bra förvaringsmöjligheter och ett härligt ljusinsläpp samt tidlöst badrum som renoverades 2018.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Lägenhetens 44 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er till andra våningen i byggnaden och ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall. Direkt framför er har ni plats för fri avhängning av ytterkläder samt skor. Ytterligare förvaring finns till höger om entrén i en mindre klädkammare. Önskas en kontorshörna i bostaden finns det plats för en sådan i hallen. På golvet ligger en fin stavparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

I direkt anslutning till hallen finner ni bostadens renoverade badrum. Ni har gråmelerat klinker på golvet och helkaklade väggar. Inredningen består av WC, vit handfatskommod med plats för förvaring, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikbara väggar i klarglas samt handdukstork. I badrummet finns ett praktiskt vädringsfönster som även bidrar med ett behagligt ljusinsläpp. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

Väl tilltaget kök med skåpsluckor och lådor i vitt. Ovanför bänkskivan i rostfritt utförande sitter ett vitt liggande kakel och resterande väggar är gråmålade. På golvet ligger ett fint parkettgolv. Utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt samt kyl/frys. Matplatsen har sin giva plats intill väggen och ger plats för fyra sittande gäster. I köket får ni ett härligt ljusinsläpp från två fönster med fönsterbänkar i fin natursten.

Ta er vidare till vardagsrummet där det sobra ytskikten återfinns. En snygg detalj som ger rummet karaktär är glasväggen i smide. I rummet har ni plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Till bostaden hör även en fransk balkong som nås från vardagsrummet.

Mysigt och ljust sovrum med plats för säng med tillhörande sängbord. Även liten förvaringsmöbel om så önskas. Harmoniskt ljusinsläpp från rummets fönster.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 840 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,54%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 555 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 388 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Anders Zornsgatan 21B, 412 72 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Göteborg Torp 24:4

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945

Lägenhetsnummer: 9

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 44 kvm. Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare. Enligt den ekonomiska förvaltaren är bostaden registrerad som en 1:a men disponeras som en 2:a.

Tillträdesdag: 2021-02-22 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Anders Zornsgatan 21. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter varav 5 hyresrätter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Anders Zornsgatan 21 köpte huset 2015. Föreningen består av 25 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 5 lokaler. Fastigheten Torp 24:4 är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlas 2025.

Föreningens ekonomi: Den ekonomisk förvaltningen administreras av Fastum UBC Förvaltning. Man höjde avgiften med 2% i januari 2020 innan dess har det inte gjorts några avgiftshöjningar sedan föreningen bildades.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar via Nordic försäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-08-21. Energiprestanda 156 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2015 och som sträcker sig fram till 2025.
Inga stora kommande renoveringar är planerade.

Gjorda renoveringar:
2015 - Nya tvättmaskiner till tvättstugan.
2016 - Dränering av fastighetens baksida, besiktning av tak, fasad, fönster och balkonger.
2017 - Syd- och västläge på fastigheten: renovering av fasad samt byte av fönster och balkongdörrar samt balkonger. Samma år byttes även alla horisontella avloppsstammar.
2018 - OVK samt installation av sopskåp.
2019 Byte eller målning av fönster på gavlarna mot Anders Zornsgatan, mindre planteringsarbeten på gården samt renovering av torkrum.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem. Fiberhastighet.

Parkering: Föreningen förfogar över 34 varav 18 med eluttag. Kostnad för att hyra en plats är 370 kr/mån. Se separat kölista på föreningens hemsida.
Föreningen förfogar över 34 varav 18 med eluttag. Kostnad för att hyra en plats är 370 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga platser men det är inte heller någon kö (2020-03-27). Se separat kölista på föreningens hemsida.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör minst ett förråd. I föreningen finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum. Det finns även två cykelrum i källare samt en cykelparkering utomhus. Trevlig uteplats med sittgrupp med grillmöjlighet.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två förrådsutrymmen, ett beläget i källaren och det andra på vinden.

Övrigt: Föreningen har en mycket bra hemsida med information: http://www.brfaz21.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning