Såld

Högt insynsskyddat läge med fri utsikt & två balkonger

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hinderbanan 18

3:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 758 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
82 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
2014
Adress:
Hinderbanan 18,
415 23 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Med insynsskyddat läge högst upp i huset och utsikt över öppna vyer ligger denna underbara gaveltrea med mycket ljusinsläpp under dygnets alla timmar samt två balkonger varav den största har ett inglasat uterum med eftertraktad eftermiddags- och kvällssol. Lägenheten som nyproducerades 2014 har högt i tak, tidlösa materialval och hög komfort. Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning och klassiskt HTH-kök med kvalitativa vitvaror från Siemens. Två bra sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt stort helkaklat badrum med tvättmöjligheter.

I Kviberg bor man i en expansiv stadsdel där nybyggda hus blandas med historiens regementsbyggnader, industrier och villor. På bara 10 minuter är man inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Goda kommunikationer med flera buss- och spårvagnslinjer. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, Nordens största multisportarena Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 758 kr/månad. I avgiften ingår värme och Telia triple play. Till avgiften tillkommer kostnad för kall- och varmvatten samt el.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,2913%. Andel av årsavgift är 2,2913%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 660 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadVatten/avlopp: 200 kr/månadFörsäkring: 160 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Hinderbanan 18, 415 23 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2014

Lägenhetsnummer: 181402/1402

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 82 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Två balkonger i väster- respektive österläge. Den största balkongen om ca 35,1 kvm har delvis ett inglasat uterum om ca 13,7 kvm där alla glasytor är skjutbara eller öppningsbara och försedda med upp-/neddragbara gardiner. Trätrall samt eluttag i både uterum och utedel på balkongen.

Övrigt: Samtliga av lägenhetens fönster är försedda med Duett eller Plisségardiner som är uppdragbara. Luftvärmepump i vardagsrum, möjlighet till fjärrstyrning.
Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2021-05-24 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Generalen inom Kvibergs Terrass. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 44 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Generalen inom Kvibergs Terrass bildades 2011 och är belägen på Hinderbanan 16, 18 och 20 i Göteborg. Föreningen äger Göteborg Kviberg 741:190 med därpå uppförd byggnad om 5 våningar. Fastighetens byggnad är uppförd 2014 av Sverigehuset i Göteborg AB.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-04).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Utförd 2020-03-19. Energiprestanda 117 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningens fastighet färdigställdes under sista kvartalet 2014 varför den fortfarande är i gott skick. Det finns en underhållsplan för fastigheten som är upprättad av Sustend AB.
Inga stora underhåll eller renoveringar planeras de närmsta åren.
2020 utfördes en reparation på avloppet då avloppsröret hade tryckts ihop.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telia som leverantör av tv och bredband. Fiber är installerat och 100/100 Mbit ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 25 garageplatser och 9 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra garage är 900 kr/mån och parkering 350 kr/mån. Till platserna är det kö, svårt att säga kötid då det beror på omsättning.

Alternativ parkering vid kö till föreningens platser är vid kasernerna, via Göteborg Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd samt ett litet gym. Till samtliga lägenheter hör ett förråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kviberg

Historiska vingslag, toppmodernt boende och staden om hörnet
Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och är ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bland annat utbildningar, ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.

Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.

I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum finns Allums shoppingcenter.

Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder.

Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning