Såld

Ljus och insynsskyddad lägenhet med ljuvlig balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brunkebergsgatan 3C

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 280 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
63 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1941
Adress:
Brunkebergsgatan 3C,
416 62 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högt uppe på höjden och högt upp i huset ligger denna fina tvåa med en stor dos bevarad charm. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och präglas av brädgolv i original, fina spegeldörrar, djupa fönsternischer och gjutjärnselement. Ett härligt ljusflöde från två väderstreck bidrar tillsammans med takhöjden till en luftig känsla. Från vardagsrummet nås lägenhetens härliga balkong i fritt läge med vidsträckt utsikt över hustaken. Här bor man i en lugn oas utan någon trafik utanför.

Bostadens 63 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med plats för avhängning samt ytterligare förvaring i form av tre garderober samt en walk-in-closet. Den genomgående generösa takhöjden bidrar till känslan av rymd tillsammans med fina ytskikt och ett vackert vitmålat brädgolv i original.

Trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusflöde där man kan umgås i goda vänners lag. Härifrån nås lägenhetens balkong som har härlig förmiddagssol med fri utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet är lättmöblerat med generös plats för en stor soffgrupp utan att den luftiga känslan försvinner. Golvet kläs av brädgolv i original och väggarna är målade i vitt. Förvaring i form av tre garderober och en liten klädkammare.

Bostadens kök bjuder in till en härlig stund för matlagning med goda vänner. Köksinredningen går i vitt med vissa trädetaljer. Väggarna är vita och på golvet ligger det vackra brädgolvet. Det finns gott om plats för förvaring och bra arbetsytor. Matplats för fyra till sex personer bredvid fönstret som ger en fin utsikt över föreningens innergård. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Rymligt och luftigt sovrum med god plats för dubbelsäng och arbetshörna för den som önskar. Brädgolv, ljusgrå väggar och ett stort fönsterparti som bidrar med härligt ljus. Förvaring ges via garderober och vill man så får det plats att sätta in fler.

Till sist erbjuder lägenheten ett fräscht och helkaklat badrum i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod i vitt, spegelskåp samt dusch.

Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en trea om köket flyttas in i vardagsrummet.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Brf Brunkebergsgatan 3 i Lunden är en bra förening med fin gemenskap. Soldäcket är ett populärt tillhåll för föreningens medlemmar. Här bor man även nära en av Göteborgs bästa utsiktsplatser med fantastisk vidsträckt utsikt över stan!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. All tänkbar närservice finns på behagligt avstånd och det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås motionscentrum. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 280 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,71108%. Andel av årsavgift är 2,96024%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Brunkebergsgatan 3C, 416 62 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1941

Lägenhetsnummer: 11

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 63 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-06-04 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Brunkebergsgatan 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 45 lägenheter varav 4 hyresrätter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Brunkebergsgatan 3 förvärvadefastigheten Lunden 13:6 i Göteborg 2008. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 371 kvm, varav 2 331 kvm utgör lägenhetsyta och 40 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 41 lägeheter med bostadsrätt och 4 hyresrätter och 2 lokaler.

Föreningens ekonomi: Det ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
I april månad (2021) höjs avgiften till 3772 kr/månad.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2020-05-20. Energiprestanda 144 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2013 till 2043.
Planerat underhåll:
2022 OVK
Gjorda renoveringar:
2019 Byte och injustering av radiatorventiler samt byte av cirkulationspump värme.
Byte av torkrumsaggregat
Byte av tvättmaskin
2018 byte av lägenhetsdörrar, port och ytterdörrar.
2017 Planering av beskärning av björk på innergård
2017 Byte av torkrumsaggregat
2016 Byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. Ny belysning i samtliga trappuppgångar. Installation/montage av kod dosor till alla entréer in i fastigheten, samt nya lås i dörrarna
2014 Sockelputs innegård
2012 Fasadrenovering. Renovering gemensamhetslokal
2001 Omläggning av tak
1980 Rörstambyte.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Parkering: Föreningen har 11 parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna. Till detta finns idag en parkeringskö dit medlemmar som vill ha en parkeringsplats kan anmäla sig, kostnaden för parkering när man får en tilldelad är 200kr/månad. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkeringsplats i andrahand. (2021-02-12).
Föreningen har 11 parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna. Kostnaden för att hyra en plats är 200kr/månad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare samt två stora torkrum. I källaren i uppgång G finns föreningens hobbyrum som kan utnyttjas av föreningens medlemmar. På baksidan av huset finner ni även soldäcket som under sommartid är utrustat utemöbler samt grill. Det finns även en gästlägenhet att tillgå som är utrustad med fyra sängplatser, bord samt stolar som räcker till 8-10 sittplatser, ytterligare extra stolar finns att tillgå i lokalen. Det är även utrustat med ett litet kök.
Föreningen har en trevlig gemensam innergård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning