Charmig citylägenhet med tyst gårdsläge högst upp i huset

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Andra Långgatan 8C

1:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
2 700 000 kr
Avgift:
2 668 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
44 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1873
Adress:
Andra Långgatan 8C,
413 03 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna kvadratsmarta etta med fint ljusinsläpp samt utsikt mot himlen. Lägenheten har genomgående ljusa plankgolv och flera charmiga tidstypiska detaljer som blandas med nytt och skapar en bra harmoni. Väl utvalt kök med köksinredning från Alsike som är Sveriges äldsta snickerifabrik och vitvaror från världsledande Electrolux. Tack vare läget högst upp i gårdshuset kan man njuta av en tyst boendemiljö även fast man bor mitt i stan! Finns möjlighet att bygga upp på vinden, då råvind och yta finns ovan samt bredvid denna lägenhet!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Ljust plankgolv och vitmålade väggar.

Generöst allrum med fint formspråk och härligt ljusinsläpp från två höga fönsterpartier. Här kan man inreda med soffa, säng, arbetshörna och övrigt möblemang. Ljust plankgolv med höga fotlister och vitmålade väggar. Här finns även bevarade gjutjärnselement som bidrar med charm.

Fint kök som är renoverat 2015 med köksinredning i vitt från Alsike, bänkskiva i homogent trä samt vitt liggande kakel i halvförband med mörk fog. Luftig känsla med öppna hyllplan istället för överskåp. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, kolfilterfläkt samt kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är från Electrolux förutom fläkten som kommer från Thermex. Även här kläs golvet av ljust plankgolv och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för två personer och ett högt fönsterparti bidrar med härligt ljusinsläpp.

Lägenhetens badrum har nymålat golv i grått samt nytt spegelskåp och vägglampa. I övrigt består inredningen av wc, handfat, handdukstork samt dusch.

Finns möjlighet att bygga upp på vinden, då råvind och yta finns ovan samt bredvid denna lägenhet!
Detta sker då genom egen entreprenad och yta köpes loss av förening, efter värdering, pris och bygglov godkänts.

Linnéstaden är ett av stadens mest populära områden, med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, tre stora gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. För studenten är det även bekvämt avstånd till Handelshögskolan och Göteborgs universitet. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Närhet till mycket goda kommunikationer med både spårvagn och buss.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 700 000 kr

Avgift: 2 668 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,7154%. Andel av årsavgift är 3,7154%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 280 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 180 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Andra Långgatan 8C, 413 03 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1873

Lägenhetsnummer: 18

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 44 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.


Då denna bostad ligger högst upp finns möjlighet att bygga upp på vinden, då råvind och yta finns ovan samt bredvid denna lägenhet. Detta sker då genom egen entreprenad och yta köpes loss av förening, efter värdering, pris och bygglov godkänts.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Skutan 3:8 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 21 lägenheter varav 1 hyresrätt och 9 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skutan 3:8 i Göteborg äger fastigheten Masthugget 3:8 med adresserna Andra Långgatan 8A-D. Föreningen förvärvade fastigheten hösten 2014.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Avgifterna ligger på en normal nivå och föreningen får gott om intäkter från 9 lokaler. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-08).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2014-05-14. Energiprestanda 228 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Renoveringar: 2021 planeras färdigställande av fönsterbyten (samtliga lägenheter är klara), renovering av trappuppgångar och gården iordningsställas.
Utförda renoveringar:
Husens byggår är 1876 men har renoverats flertalet gånger sedan dess. Senaste stora renoveringen gjordes 1983 då samtliga lägenheter fick nya kök och badrum.
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 11 år framåt. Kostnader för åtgärderna de närmaste 11 åren beräknas uppgå till ca 4 mkr och finns reserverade i en underhållsfond.
2019-2020 har det utförts en omfattande renovering av fasaderna, fönsterbyten samt renovering av del av taket.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, soprum med sopsortering och gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt mangel.

Övrigt: Styrelsen vill träffa köparna innan de godkänns som medlemmar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!