Charmig 2,5:a högst upp med balkong mot Carlanderska parken

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
David Söderholm
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gyllenkrooksgatan 1 vån 5/5

2,5:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 590 000 kr
Avgift:
3 520 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
63 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1937
Adress:
Gyllenkrooksgatan 1 vån 5/5,
412 82 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Föreningens fantastiska takterrass!
Föreningens fantastiska takterrass!
Planritning
Planritning
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen
Fantastisk stenugnsbakad pizza på BOV
Fantastisk stenugnsbakad pizza på BOV
Mahogny Coffee Bar
Mahogny Coffee Bar
Direkt närhet till Korsvägen!
Direkt närhet till Korsvägen!
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

På våning 5 av 5 med hiss ligger denna charmiga 2,5:a med balkong mot grönskande Carlanderska parken. Genomgående planlösning med ett härligt ljusinsläpp och vackert välbevarad fiskbensparkett. Synnerligen välplanerad och smakfullt renoverat kök mot innergården. Totalt insynsskyddat läge mot parken och bara några minuters promenad till Korsvägen. På bekvämt avstånd ligger såväl innerstadens sprudlande restaurangliv som vackra Näckrosdammen. Stabil bostadsrättsförening med fantastiska gemensamma takterrasser!

Välkommen med hissen upp till femte våningen, högst upp i huset! Stor hall med goda förvaringsmöjligheter och fantastiskt ljusinsläpp från två håll tack vare bostadens genomgående planlösning.

Till höger ligger bostadens sovrum med ordentliga ytor för en större dubbelsäng samt förvaring i flertalet garderober. Lugnt läge helt utan insyn mot Carlanderska Parken. Det vackert fiskbensmönstrade parkettgolvet löper vidare från sovrummet ut i stora delar av bostaden.

Vidare in nås ett mindre extrarum, perfekt som matplats eller kontor. Intill ligger det stora vardagsrummet med gott om plats för soffgrupper och annat som önskas. Underbart ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet och utgång till lägenhetens härliga balkong. Härifrån blickar du ut över Carlanderska Parken grönska och lugn, helt fritt från insyn. En fantastisk plats under årets varmare månader med sköna soltimmar på kvällen!

Det stora och välplanerade köket ligger mot föreningens innergård och har gott om plats för större matbord för flera sittande gäster. Köksutrustningen idag består av gasspis, kyl, frys, ugn, fläkt och vinkyl. Mycket goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor.

Badrummet är fräscht och helkaklat med grå klinker och vita väggar. Här finns wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch och handdukstork.

Till lägenheten hör både ett källar- och ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 590 000 kr

Avgift: 3 520 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,96205%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Gyllenkrooksgatan 1 vån 5/5, 412 82 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1937

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 63 kvm. Enligt uppmätning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Gylleneken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 44 lägenheter varav 2 hyresrätter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Gylleneken bildades år 1986 och äger fastigheten Krokslätt 85:16. Huset ligger i hörnet av Gyllenkrooksgatan och Eklandagatan och består av 42 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 2 lokaler. Föreningens hus är välskött.

Föreningens ekonomi: Brf Gylleneken är en välskött förening med med låg belåning och stabil ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Opalen fastighetsförvaltning.
Föreningen ser gärna att boende ska äga minst 10% utav bostaden.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som upprättades 2014.

Gjorda renoveringar:
2021 Fönsterbyte
2020 Gården renoverades upp
2018 Radonmätning (låga värden). Byte av hängrännor och stuprör och belysning på takterasser
2017 Byte till säkerhetsdörrar på samtliga lägenheter. Renovering av tvättstuga och trapphuse på Eklandagatan
2016 Infordring av dag- och spillvattenledningar i bottenplattan,
2015 OVK, hissrenovering på Gyllenkrooksgatan, avloppsspolning i samtliga lägenheter samt spolning och filmning av dag- och spillvattenledningar under huset.
2014 Taköversyn, taksäkerhet, snörasskydd och hissrenovering på Eklandagatan. Samma år utfördes även en fastighetsbesiktning samt upprättande av underhållsplan.
2013 Installation av bredband (fiber) samt brandvarnare.
2012 Målning portar.
2011 Trapphus Gyllenkrooksgatan.
2008 Uppfräschning tvättstuga.
2007/2008 Omläggning tak.
2004 Nya dörrar och fönster.
2000 Stammar VA/el.
1998 Balkonger.

Parkering: Boendekort.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida: http://gylleneken.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning