Såld

Stor balkong i soligt västerläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mölndalsvägen 69D

1,5:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 958 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
43 kvm
Våning:
4/7, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Mölndalsvägen 69D,
412 63 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna kvadratsmarta 1,5:a med stor balkong i bästa västerläge som bjuder på fin utsikt över de grönskande kolonilotterna. Lägenheten har en perfekt planlösning samt hög inredningskvalitet med genomtänkta materialval. Ett extra plus är att man har tillgång till föreningens stora gemensamma takterrass om 165 kvm med riktigt bra solläge och fin utsikt över koloniträdgårdarna samt över takåsarna bort mot Liseberg. Här erbjuds ni ett boende med mycket stadskänsla samtidigt som man värdesätter det hållbara livet!

Grundtanken med Almedals terrasser var att bygga ett hus med lägenheter på en av de smartaste platserna i stan. Med "smart" menas inte bara att det är ett bra läge, där det är nära till det mesta utan det är även ett strålande läge för den som vill leva lite miljö- och transportsmart. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Lägenhetens 43 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober och ett städskåp. Lägenheten har genomgående parkettgolv och vitmålade väggar.

Ljust vardagsrum och kök i öppen planlösning som kan inredas med soffa och matplats. Lugnt läge mot de grönskande kolonilotterna samt utgång till lägenhetens väl tilltagna balkong som har eftertraktat västerläge, här finns många soltimmar att hämta.

Köket har köksinredning i vitt från HTH, bänkskiva i grå laminat och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, frånluftsfläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenheten har även en mysig sovalkov samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob beklädd i vitt.

Välplanerat badrum med mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med rundade vikväggar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenheten är registrerad som 1 rok, men disponeras idag som 1,5 rok.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 958 kr/månad. I avgiften ingår värme, kabel-tv och bredband. Vatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9939%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 515 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 211 kr/månadVatten/avlopp: 159 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Mölndalsvägen 69D, 412 63 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: B1-1304/1304

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7. Hiss finns. (våning 3 i hissen).

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 43 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2021-06-16 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Almedals Odlingslott. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 74 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Almedals Odlingslott bildades under 2014 och äger fastigheten Krokslätt 184:3 med adress Mölndalsvägen 69 A-D i Göteborgs södra centrum. Fastigheten bebyggdes under 2015-2016 med ett flerfamiljshus om sju våningar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av NordicLife Förvaltning. Föreningen brukar göra en indexhöjning av avgifterna med ca 1 % vid årsskiftet varje år, beslut tas på budgetmöte i slutet av året.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2018-06-18. Energiprestanda 91 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Det är inga större renoveringar eller underhåll planerade den närmsta tiden då fastigheten är relativt nybyggd.
I mars 2021 utfördes 5-årsbesiktning av fastigheten och man inväntar resultatet av den.
2019 justerades ventilationssystemet samt optimering av värmesystemet för en ekonomisk och hållbar funktion. Samma år utfördes även ommålning av grunden samt gången mot Helmutsrogatan som en garantigåtgärd.
2018 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheten och därefter vissa garantiåtgärder.

TV och bredband: Tv och bredband samt IP-telefoni finns i samtliga lägenheter och ingår i avgiften.

Parkering: Parkeringsgarage finns i källaren och det finns 46 platser för bilar varav två med laddstolpar och fyra för MC. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 1200 kr/mån, plats med laddstolpe inklusive el 1800 kr/mån samt MC 300 kr/mån. Till platserna är det lång kö då det är låg omsättning.


Gemensamma utrymmen: Föreningen är medlem i Almedals Terrassers samfällighetsförening till ca 55% där det ingår en takterrass på ca 165 kvm, miljörum, lusthus på gården, lekplats samt ett antal cykel och barnvagnsrum samt garage. Förråd finns till samtliga lägenheter i källaren.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning