Såld

Välplanerad etagelägenhet i populärt landshövdingshus

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gamlestadstorget 16

3:a Gamlestaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 352 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
100 kvm
Byggår:
1916-1919
Adress:
Gamlestadstorget 16,
415 13 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea, som med enkelhet kan göras om till en fyra, i etage med generösa ytor, insynsskyddat läge och lugna grönskande omgivningar. Trivsamma sällskapsytor som utgörs av ett välplanerat kök med gott om utrymme för matplats och härligt allrum med plats för både soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Två sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt två badrum varav det ena med egen tvättmaskin. Perfekt hem för den lilla barnfamiljen eller för paret som vill ha rymliga ytor att bjuda hem familj och vänner till!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entréplan

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning och där trappan till vänster leder oss upp till vindsplanet. Vaxat massivt ekgolv och väggarna är målade i vitt, i trappan sitter en vacker fondtapet.

Väl tilltaget kök som erbjuder generösa arbetsytor, gott om förvaring samt utrymme för matplats. Tidlösa materialval som köksinredning i vitt med tunna handtag i rostfritt utförande, bänkytor i mörk natursten och vita väggar samt det vaxade ekgolvet även här. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och mikro, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Ett fönster med insynsskyddat läge bidrar med härligt ljusinsläpp.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt byrå eller arbetsplats om så önskas. Förvaring i form av en garderob. Ekparkett på golvet och vita väggar. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med ljus till rummet.

På detta plan finns också ett av bostadens badrum. Helkaklat där klinkergolvet går i brun metall och väggarna i vitt med ett fondparti i samma bruna metall. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschväggar i glas med både taksil och handdusch, handdukstork samt tvättmaskin. På golvet sprider det sig en härlig golvvärme.

Vindsplan

Ljusa sällskapsytor i öppet samband med genomgående ljusflöde från flera fönster. Här får man plats med både soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Fint sovrum med härligt ljusinsläpp. Här finns plats för en enkelsäng med tillhörande sängbord samt en liten arbetsplats om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Ekparkett på golvet och vita väggar.

Till sist erbjuds en stor klädkammare/lägenhetsförråd i anslutning till vardagsrummet samt ett mindre badrum. Här ligger vacker kalksten på golvet och väggarna är vita. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegel med belysning. Ett takfönster bidrar med härligt ljus och på golvet sprider sig golvvärme även här.

Lägenheten ligger i Göteborgs finaste landshövdingehus med en prisad innergård. Tack vare de mycket goda förbindelserna tar du dig in till de mest centrala delarna av Göteborg på bara några minuter. Gamlestaden resecentrum är ett av de stora stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och bildar en viktig nod i nordöstra Göteborg med en av de största knutpunkterna för tåg-, spårvagns- och busstrafik.

Gamlestadens medeltidsinspirerande stadsplan, landshövdingehusen och de många arbetsplatserna i närområdet gör att stadsdelen idag framstår som en levande, internationell småstad med gott om restauranger, affärer och annan service.

Runt Gamlestaden och närliggande Kviberg satsas det starkt på fritidsaktiviteter och kultur. Här kan du uppleva bland annat nordens största multisportanläggning med väldens största beachvolleybollhall, gym, skid- och klätterdom samt museum, marknader, jazzfestival och bibliotek.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 352 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband. Till avgiften tillkommer kostnad för el efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,8391%. Andel av årsavgift är 0,83926%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad:
Föreningen har ett kollektivt avtal för el där medlemmarna debiteras efter faktisk förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gamlestadstorget 16, 415 13 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1916-1919

Lägenhetsnummer: 149/1202

Storlek: 3 rum. Boarea 100 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Förrådet till lägenheten är på lägenhetens övervåning. Walk in Closet + Vindsutrymmet intill är lägenhetens förråd.

Tillträdesdag: 2021-07-29 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Gamlestadstorget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 165 lägenheter varav 6 hyresrätter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-03-08).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-06-18. Energiprestanda 151 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: 2021 planerar föreningen att bygga om en del av ett av gårdshusen till att bli en bokningsbar övernattningslägenhet/samlingslokal. Hösten 2021 planerar man att påbörja renovering av 2-3 trappuppgångar.

Utförda renoveringar:
1986 byttes samtliga V/A-stammar i både kök och badrum samt alla el-stigare, fasaden tilläggsisolerades, alla fönster byttes ut och samtliga tak lades om. Etagelägenheter byggdes i delar av fastigheten.
2010 utfördes en besiktning av samtliga badrum.
2011 uppsätttning av snörasskydd
2012 byte av takfönstermot gården samt målning av fasaden mot gården
2013 utfördes målning av fasaden mot gatan, sättningsmätning av grunden, samtliga takfönster byttes, takkupor utan isolering isolerades och byte utav de fönster ut mot gatan som var i behov. Huset har pålats och i samband med detta dränerades fastigheten.
2014 slutförande av fönsterbyten
2015 upphandling av ny bredband/TV/telefon-leverantör
2016 byte av TV- och bredbandsleverantör samt installation av magnetlås och byte av portdosor
2017 slutfördes en omfattande takomläggning.
2018 spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen, byte av frånluftsfläktar
2019 målning/byte av balkongräcken, renovering av bastu, installation av hjärtstartare och brandsläckare, byte av bredbandsleverantör till Ownit
2020 OVK (obligatorisk ventilationskontroll), bytt bänkar och bord på grillplatserna vid stora och lilla gräsmattan
2021 gruppanslutning av elabonnemang.

TV och bredband: Digital-tv från Boxer. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser. Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit.

Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen. För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område G. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad. För mer information gällande parkering i området se föreningens hemsida: https://www.gamlestadstorget.com/fastigheten/parkering/.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp vardera. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en bastu.
Fantastisk grönskande gård med syrenhäckar, rabarber, vinbär, lekplats, gräsytor, grill, sittplatser samt två gårdshus. Föreningen har ett tidigare år fått pris för deras vackra innergård.

Övrigt: Man får inte koppla in motordrivna köksfläktar i ventilationen, utan endast spiskåpor med spjäll. Alternativt kolfilterfläkt där luften cirkulerar ut i köket igen, och att ett frånluftsdon installeras på ventilationsuttaget. Kontakta styrelsen innan en eventuell renovering.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Gamlestaden

Historiska vingslag, gröna oaser och staden om hörnet
Gamlestadens historia är, som namnet vittnar om, att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg. Detta bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Majoriteten av bostäderna i området är flerbostadshus, de flesta av dem byggda mellan 1910- och 1960-talen. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid.

Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden.

Området ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna är mycket goda och det finns även gott om promenad- och cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt träningsställen. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. Ett av de större grönområdena är Fjällbo och i dessa lummiga skogar finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder. Gröna oaser finner man även i områdets parker och prunkande innergårdar.

Många barnfamiljer bosätter sig gärna i Gamlestaden. Här finns flera skolor och ett rikt föreningsliv med verksamheter inom kultur, idrott och friluftsliv. I intilliggande Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena.

Gamlestaden inbjuder till ett bekvämt boende för den moderna människan i genuin Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning