Snart till salu

Toppläge i Masthugget med garage

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vattugatan 1

1,5:a Masthugget

Kortfakta

Avgift:
2 432 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
36,3 kvm
Våning:
1, ej hiss
Byggår:
1980
Adress:
Vattugatan 1,
41316 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Ett fantastiskt bageri just tvärs över gatan
Ett fantastiskt bageri just tvärs över gatan
Planritning
Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

I idylliska Masthugget, med direkt närhet till både Slottsskogens grönska och Linnéstadens puls, välkomnas ni till denna fina 1,5:a. Välplanerade kvadratmeter med ett fantastiskt ljusinsläpp och stora fönsterpartier. Genomgående gott skick och helkaklat fräscht badrum. Mycket populär brf där bredband och garageplats ingår i avgiften och får hyras ut! Välkommen att kontakta Johan Gille för mer information!

Information Ekonomi

Avgift: 2 432 kr/månad. 60 kr avsätts varje månad för den inre fonden.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,58011%. Andel av årsavgift är 0,58011%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Vattugatan 1, 41316 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1980

Lägenhetsnummer: 56

Våningsplan: Våningsplan 1. Ej hiss.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 36,3 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Vite Knut i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 103 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Vite Knut i Göteborg äger fastigheten Stigberget 36:1 med adresserna Bäckegatan 20-24 och Vattugatan 1-5. Föreningen består av två huskroppar som tillsammans innefattar 103 bostadsättsägenheter, 123 garageplatser samt 2 lokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är mycket stabil. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-07-31). Avgiften har varit oförändrad i ca 10 år.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan för kontinuerligt underhåll och nödvändiga reparationer av fastigheten.
Kommande renoveringar:

Utförda renoveringar de senaste åren:
2010 Spolning av stammar
2011 Värmejustering 2011
2012 - Sprickor i garagebjälklag åtgärdades
2012 - Samtliga takfönster byttes
2013-2014 Byte av hissar.
2014 Utredning och kostnadsberäkning av fasadbyte på burspråken, byte av tak samt uppfräschning av balkonger med räckesbyte har diskuterats. Samma år köptes även två nya tvättmaskiner och man gjorde upphandling av nytt passagesystem till garage.
2015 genomfördes en OVK-besiktning samt värmeinjustering. Samma år byttes passagesystemet till garaget.
2017 genomfördes en renovering av tak, fasad och balkonger. En del av föreningens medlemmar glasade också in sina balkonger. Det installerades också ett nytt bokningssystem för tvättstugan, övernattningsrummet, bastun och kalasrummet.
2018 har arbete med tak, fasad och balkonger genomförts samt spolning av avloppsstammar.
Föreningen har beslutat att installera porttelefoner och arbetet komma påbörjas till hösten. På lång sikt funderar föreningen på att se över möjligheterna för laddstolpar i garaget samt att genomföra fönsterbyten på de utsatta sidorna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över 123 garageplatser. Garaget är beläget under huset och alla lägenheter har en garageplats som ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att hyra ut sin parkering till boende utanför föreningen.
Föreningen förfogar över 123 garageplatser. Garaget är beläget under huset och alla lägenheter har en garageplats som ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att hyra ut sin parkering till boende utanför föreningen.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga mellan Vattugatan och Bäckegatan. Tvättstugan är utrustad med sex tvättmaskiner, två torktumlare, en grov/mattvättmaskin, fyra torkrum samt en mangel. I föreningen finns även föreningslokal, övernattningsrum, gratis bokningsbar bastu, hobbyrum, cykelrum samt barnvagnsrum.

Övrigt: Förtroendemannen vill ge en guidad tur i föreningen innan medlemskap godkännes.

För ytterligare information gällande föreningen vänligen se föreningens senaste årsredovisningar, kontakta någon i deras styrelse alternativt se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/viteknut.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!