Snart till salu

Härligt ljusinsläpp och balkong mot innergården

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Föreningsgatan 18B

2:a Vasastaden

Kortfakta

Avgift:
4 040 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Föreningsgatan 18B,
411 27 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan
Vackra Slottsskogen på promenadavstånd
Vackra Slottsskogen på promenadavstånd
Planritning
Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

Med enastående läge i Vasastaden ligger denna välplanerade och stora 2:a. Genomgående planlösning med ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lugnt beläget med balkong mot föreningens vackra och grönskande innergård. Socialt vardagsrum med stora ytor och plats för både soffgrupp samt matsalsbord. För den som söker en 3:a går lägenheten att göra om och skapa ett extra sovrum intill köket. En kort promenad bort väntar såväl Linnéstadens som Avenyns rikliga utbud av restauranger och kaféer.

Välkommen att kontakta Johan Gille för mer information!

Information Ekonomi

Avgift: 4 040 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten och TV. Till månadsuppgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för el om 279 kr samt 135 kr för bredband.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Föreningsgatan 18B, 411 27 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1971

Våningsplan: Våningsplan 3. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 66 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 216 lägenheter varav 18 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 216 lägenheter varav ca 18 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gäller tom år 2020 och omförhandling pågår. En höjning av månadsavgiften om 5% per år kan bli aktuell fram till 2024 gällande en högre tomträtt samt också för framtida underhåll.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Föreningen har konverterat ca 400 kvm lokalyta på Föreningsgatan 18 A-C till bostäder
som håller på att säljas nu vilket kommer medföra ökat kapital som ska användas för att finansiera kommande renoveringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet. Renovering av fasad inkl. tak och fönster ska ses över i framöver. Stamrenovering planeras att utföras i framtiden, troligtvis inom några år, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Renoveringarna kommer att finansieras av försäljningarna av de nya lägenheterna.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.
2019 Hissarna på Viktoriagatan 32-40 har bytts ut.

TV och bredband: I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor, 250 mbit. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen. Bredband: Bredband från Telenor, 250 mbit.

Parkering: Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser. Dessutom är man som boende berättigad till boendeparkering.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Två gemensamma tvättstugor belägna i källaren utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkrum. Separat mangelrum med gedigna stenmanglar.
Cykelrum.
Gästrum som går att boka för boende och deras gäster. Avgiften är ca 200 kr/dygn för veckodagar och ca 300 kr/dygn för helger, fredag - söndag. Rummet har plats för fyra gäster. I anslutning till rummet finns ett badrum med dusch och toalett.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning