Högst upp i huset med balkong i bästa västerläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Brynolfsgatan 1C

2:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 490 000 kr
Avgift:
3 488 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55,2 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Brynolfsgatan 1C,
412 65 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Högst upp i huset med rikligt ljusinsläpp finner ni två rum och kök till salu på populär adress. Här får ni 50-talscharm när den är som allra bäst med många originaldetaljer bevarade. Nylagt ljust golv, gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor är några av attributen som bidrar till själen i detta hem. Fina ytskikt och gott skick kännetecknar bostaden. Rummen är väl tilltagna och bostaden får anses osedvanligt välplanerad med både klädkammare och förråd i lägenheten. Balkong i västerläge i högt och fritt läge borgar för många soltimmar. Påtaglig grönska utanför fönstren höjer trivseln ytterligare. Den gemensamma uteplatsen är väldigt gemytlig och erbjuder grillning och avkoppling i rofylld miljö. Oerhört rymligt vindsförråd samt ytterligare förråd i källaren är ett stort plus!

I föreningen finns gästlägenhet, bokningsbart biljardrum och bastu att tillgå. För dig med bil erbjuds gratis parkering i området, och för den som vill åka kollektivt når du knutpunkten Korsvägen på endast fyra minuter med spårvagn. Stora livsmedelsbutiker såsom Willys och Ica Maxi når du med promenadavstånd från bostaden. För den träningsintresserade finns Nordic Wellness och Fysiken i närheten liksom Safjällets naturreservat med ett cirka 2,5 km långt elljusspår. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till stadens puls - helt enkelt det bästa av två världar.

Välkomna att anmäla er till visning av denna charmiga 50-talspärla.

Interiör - Väl tilltaget vardagsrum som erbjuder en trivsam disposition. Här ryms soffgrupp, tv-hörna och även matsalsbord för den som önskar. Den vitpigmenterade fiskbensparketten spelar fint med orginaldetlaljerna såsom gjutjärnsradiator och fönsterbänk i marmor. Takhöjd om ca 270 cm skapar ett luftigt intryck. Rummet ligger åt väster vilket borgar för bra ljusinsläpp. Härifrån når ni bostadens trivsamma balkong.

Fantastisk balkong som tack vare väderstrecket i väster bjuder på många soltimmar. Sommartid finner ni en prunkande grönska just utanför, vilket förhöjer den härliga känslan ytterligare. Här får ni plats med både soffa, bord samt den egna odlingen av örter.

Trivsamt sovrum i lugnt och tyst läge mot gården nedanför. Här får ni plats med dubbelsäng, nattduksbord och även allsköns förvaring - Här sover ni gott om natten!

Trevligt och rymligt kök där ni erbjuds utsökt förvaring, bra arbetsytor och dessutom plats för en ordentlig matplats. Vita luckor i spegelutförande samt vitt kakel skapar en bra kontrast mot den utsökta exponerade tegelväggen. Köksutrustningen består av kyl, frys, fläkt och spis, allt i ett stilrent rostfritt utförande.

Badrummet lät renoveras 2005 i föreningens regi i samband med stambytet. Tvättmaskinen underlättar vardagsbestyren. Golvvärmen är ett stort plus under vinterhalvåret!

Mycket trevlig hall som knyter samman bostadens samtliga rum. Här finns väldigt bra förvaring i både stor klädkammare och ett mindre förråd för ytterkläder.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 490 000 kr

Avgift: 3 488 kr/månad. I avgiften ingår vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om ca 787kr tillkommer avseende värme, balkongtillägg samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,50087%. Andel av årsavgift är 0,50105%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 330 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 130 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Brynolfsgatan 1C, 412 65 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Lägenhetsnummer: 117/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 55,2 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 192 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 13 innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3. Föreningens tomträttsavgäld löper på 10 år och gäller till år 2028.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen har brutet räkenskapsår.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-05-14. Energiprestanda 133 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.
I dagsläget pågår dränering / isolering baksida Brynolfsgatan 1.
Ca 2021 planeras omdragning gammal el i källare & garage, renovering entrétrappor (Fredriksdalsgatan 6-10) samt separering dag- & spillvattenledning.
Genomförda renoveringar:
1985 Byte till aluminiumfönster, (ej källarplan). Byte till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar.
1995 Fasadreparationer Brynolfsgatan 3.
1996 Omdragning av elledningar i lägenheter (kök samt badrum).
2001 Renovering yttertak.
2004-2006 Stamrenovering.
2007 OVK - Obligatorisk VentilationsKontroll. Fjärrvärmestyrning.
2008 Uppgradering värmereglersystem. Dränering dagvatten.
2008-2009 Balkongombyggnad.
2009 Fasadreparationer Brynolfsgatan 1, Fredrikdalsgatan 12. Asfaltering 40 % av ytan. Anläggning av miljöstationer. Dagvattenledningar utmed huskroppar. Putsning av fasadpartier
2010 Iordningsställande av parken
2011 Målning av källarfönster, portar, dörrar samt en del ventilationsrör och trappräcken. Ny cirkulationspump (Falkenbergsgatan 13). Samma år renoverades även gästlägenheten.
2012 Upprustning av föreningens grillplats.
2013 Garageportar.
2015 Ommålning av föreningens alla trapphus. Markkompletteringar, fasadkompletteringar.
2016 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
2016-17 Entrédörrar samt kodlås.
2017-2018 Utvecklat värmesystemet med ny värmeväxlare samt reglersystem.
2018-2019 Balkongtvätt, underhåll av entrétrappor samt övrigt löpande underhåll.
2020 Utfördes spolning av samtliga avloppsrör.

TV och bredband: Tv via Telia. Föreningen har ett kollektivt avtal gällande bredband via Bredband2, 1000/1000 Mbit/s, ingår som ett obligatoriskt tillägg om ca 105 kr/månad.

Parkering: Avgiftsfri 24h parkering utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 garageplatser, 12 MC-garage och 44 parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö om ca 3 år. Kostnad för att hyra en plats är ca 650 kr/mån för garage, ca 200 kr/mån för parkeringsplats samt 129 kr/mån för MC-plats. Föreningen är under behandling av bygglov för ytterligare parkeringsplatser och intresset om boendeparkering förfrågas bland medlemmarna.

Gemensamma utrymmen: Det finns fyra stycken tvättstugor i föreningen samt en mattvättstuga (Falkenbergsgatan 11 C). Belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 C samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C). Mattställning på gården. Mattvättstuga på Falkenbergsgatan 11 B. Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Bastu och relaxavdelning, bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A). Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A). Samlingslokal med porslinsförråd och kök, rymmer ca 50 personer. (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag. Det finns tre stycken snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C). Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar (Fredriksdalsgatan 12 C). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Moderna miljöstationer för källsortering.

Förråd finns till samtliga lägenheter. Förråden är märkta med lägenhetsnummer.
Föreningen har en stor park skyddad av huskropparna som erbjuder avkoppling året om. Parken är mycket trivsam och lummig och erbjuder flertalet sittgrupper och en grillplats.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel 10 %.

För mer information se föreningens hemsida www.goteborgshus13.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning