Såld

Genomtänkt boende med söderbalkong i 55+ förening

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Elin Söderlund
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ernst Torulfsgatan 5E

4:a Nya Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 371 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
97,5 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
2020
Adress:
Ernst Torulfsgatan 5E,
41673 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till Ernst Torulfsgatan och Nya Munkebäck! Här erbjuds nu en otroligt välplanerad fyrarummare om 97,5 kvadrat i föreningen Riksbyggen Bonum BRF Munkebäckslund som erbjuder ett bekvämt boende för dig som är 55+. Här fås väl tilltagna sällskapsytor med öppen planlösning, fina materialval, dubbla badrum samt ordentligt med förvaring. Sist men absolut inte minst erbjuds en rymlig balkong som delvis är inglasad vilket gör att du kan njuta av solen från tidig vår till sen höst.

Bostadsrättsföreningen erbjuder bekvämligheter i form av garage i direkt anslutning till huset, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet samt ett utegym placerat på den gemensamma gården.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas vi av en hall med plats för avhängning samt ytterligare förvaringsmöjligheter i form av garderob. Här är väggarna vita och på golvet ligger en trestavsparkett i ek vilket också är genomgående för hela bostaden.

Vi fortsätter in mot vardagsrummet som ligger med öppen planlösning mot köket. Här fås det perfekta sällskapsrummet med ordentligt tilltagna ytor. Rummet erbjuder dessutom rikligt med ljusinsläpp från fönsterpartierna i två väderstreck. Härifrån nås även det bästa med hela lägenheten; balkongen som erbjuder både en öppen samt en inglasad del där du gärna njuter av solen som når fram större delen av dagen.

I köksdelen finns möjlighet att möblera med ett rejält köksbord om så önskas. Köket har köksinredning från Vedum med köksluckor i en behagligt varmgrå ton och beslag i mässing. Vitvarorna är från Bosch och utgörs av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro samt både kyl och frys i fullhöjd.

Det största av de tre sovrummen, masterbedroom, har gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i vitt.

De två mindre sovrummen är i perfekt storlek för att inredas efter behov; som gästrum, hemmakontor eller varför inte en walk-in-closet? Från det ena sovrummet nås en klädkammare för extra förvaring.

Lägenheten har två, moderna, helkaklade, badrum. Det större badrummet erbjuder utrustning i form av WC, handfatskommod, spegelskåp, handukstork samt dusch. Här finns dessutom en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Gästtoaletten erbjuder en WC samt handfat med kommod.

I Bonum BRF Munkebäckslund vävs miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet samman till en fungerande helhet. Som boende här får man en mängd samspelande fördelar på köpet. Det innebär inte bara att bostaden är energisnål och klimatsmart, består av hållbara material, ger en hälsosam innemiljö och att bostadsområdet byggts utifrån naturens förutsättningar. Det finns även innovativa lösningar som gör det lätt att leva grönt och hållbart i form av solceller på taken samt att man som boende här är ansluten till en bilpool. Låga driftskostnaderna tack vare solenergi, energisnåla vitvaror, täta välisolerade fasader och effektiv ventilation.

I området finns det mesta; bageri, frukt- och grönsakshandel, Coop Konsum, apotek, Närhälsan, Synsam, bankomat och godisaffär. Små mysiga butiker, konditorier, caféer, restauranger och krogar bidrar till en gemytlig stämning. Det är även nära till Munkebäcks torg, ICA Kvantum, Torpavallens handelsplats, E20, spårvagnar, bussar, centrum samt hela Delsjöområdet med Skatås motionscentrum, fina skogar och sjöar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 371 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,81995%. Andel av årsavgift är 1,81995%.

Pantsättning: Ej pantsatt.

Information Bostad

Adress: Ernst Torulfsgatan 5E, 41673 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2020

Lägenhetsnummer: 5201/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 97,5 kvm. Enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Härligt stor balkong med delvis inglasad del belägen i söderläge med sol hela dagen!

Tillträdesdag: 2021-11-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Bonum BRF Munkebäckslund. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 66 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bonum BRF Munkebäckslund är en äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2017, inflyttning skedde under hösten år 2020. Föreningen äger fastigheten Göteborg Kålltorp 99:6 som består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar. Föreningen upplåter 66 lägenheter om 2-4 rok. Huset är miljöcertifierat enligt miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

För att beviljas medlemskap i föreningen krävs att minst en person i hushållet är minst 55 år.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-10-21. Energiprestanda 74 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Fastigheterna är helt nyproducerade.

TV och bredband: Fastigheterna är anslutna till TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Parkering: Föreningen har 46 st garageplatser (varav 2 st med laddningsmöjlighet) samt 2 st MC-platser belägna i garaget under byggnaden. Hyran för dessa är 1 100 kr/månad och för platserna med laddstolpe tillkommer kostnad för elförbrukningen.

Föreningens medlemmar ansluts till en bilpool som varar från november 2020 och löper 5 år. Denna anslutning står Riksbyggen för under denna tidsperiod. Bilarna står placerade i anslutning till huset och går att boka enkelt via bilpoolens bokningssystem.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett förråd beläget i källarplan. Det finns dessutom en grovtvättstuga, soprum, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, cykelrum, lekplats och ett utegym som är beläget på den gemensamma gården.

Övrigt: Förvaltas och sköts av Riksbyggen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning