Såld

Nyrenoverad sekelskiftesdröm, fri från insyn och med utsikt över Vasaparken

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Aschebergsgatan 7A

2,5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 941 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
91 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
1888
Adress:
Aschebergsgatan 7A,
411 27 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I en pampig sekelskiftesfastighet i tegel anno 1888, i hjärtat av Vasastaden finner ni denna sekelskiftespärla med karaktäristiska detaljer som förväntas i form av tidsenliga snickerier, takrosetter, minutiöst tillverkad stuckatur, fiskbensparkett och vackra spegeldörrar. Den generösa takhöjden och höga fönster med djupa nischer ger en ljus och luftig atmosfär. Från det rymliga köket nås den underbara balkongen, belägen mot föreningens lummiga innergård. Pampigt vardagsrum med en otrolig rymd, vacker kakelugn och stora fönster med vy mot Vasaparken. Rofyllt sovrum i sober färgsättning och gott om förvaring samt ett renoverat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Med en hemtrevlig känsla, fast förankrad i förra sekelskiftets självklara elegans blir detta hem till er som söker det lilla extra.

På andra våningen välkomnas ni in i hallen där golvet är belagt med vacker vitpigmenterad fiskbensparkett i ek tillsammans med ljusgrå väggar. Redan här slås ni av den fantastiska takhöjden och vackra tidstypiska detaljer från förra seklet. Plats för både ytterkläder och skor i en skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Vardagsrummet, med riktig salongskänsla, bjuder på en mängd olika möbleringsalternativ, vacker fiskbensparkett i ek, magnifika, detaljrika stuckaturer och en vacker kakelugn som smyckar rummet. Från de två höga fönstren flödar ljuset och bjuder på en grönskande vy mot den intilliggande Vasaparken. Via en möbleringsbar passage tar ni er sedan vidare till bostadens kök.

Generöst kök, där rummet tack vare sin storlek, blir ett socialt rum att umgås i. Förvaring möjliggörs i flertalet skåpsluckor och lådor som går i vitt. Ovanför bänkskivan i massivt trä sitter vitt kakel. Utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats för hela familjen vid matbordet med vy ut mot den lugna innergården. Genom glasade pardörrar når ni bostadens härliga balkong som bjuder på sol under eftermiddagen. Kökets ytskikt består av vackert vitlaserat plankgolv och ljusgråa väggar.

Bostadens rofyllda sovrum har god plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och även en arbetsplats om så önskas. Det höga fönstret bidrar med ett härligt ljusinsläpp i rummet och den majestätiska takrosetten tillsammans med slingrande stuckaturer ger en lika härlig charm till rummet som i resten av lägenheten. Här erbjuds ni goda förvaringsmöjligheter i en rejäl skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. På golvet ligger vitlaserat plankgolv och väggarna går i en beige ton.

Nyrenoverat badrum med genomgående marmormelerat kakel och likadant klinker med underliggande golvvärme. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare, glasade duschväggar och dusch med både taksil och handdusch.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade fastigheterna med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs med Vasagatan ligger det mysiga kaféer och restauranger tillsammans med mataffärer, skönhetssalonger och butiker. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, nöjesställen och träningsställen. Sköna, gröna oaser finner man i närliggande Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 941 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 8,48%. Andel av årsavgift är 8,48%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Aschebergsgatan 7A, 411 27 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1888. Renoverat 2019.

Lägenhetsnummer: 4/1101

Våningsplan: Våningsplan 2. Ej hiss.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 91 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. I dagsläget disponeras bostaden som 2,5:a men enligt mäklarbilden är den registrerad som en 2:a.

Balkong/Uteplats: Härlig balkong belägen mot föreningens lummiga innergård.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-06-04 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Kastanjen 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Vasastaden 17:5 som förvärvades 2004. Huset byggdes 1888 och innehåller fyra lokaler och 15 lägenheter i fem våningar med en total yta på 1 264 kvm (1 161 kvm bostäder och 103 kvm lokalyta). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Primär.

Information om månadsavgift: I nuläget finns inga beslutade avgiftsförändringar beslutade (avstämt med föreningen 2021-04-07).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-05-19. Energiprestanda 102 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Under 2019 har ett omfattande återuppbyggnadsarbete fortgått och inflyttningen av alla boenden sattes till och genomfördes i mars 2020. Många förbättringar har gjorts i fastigheten, både enligt myndighetskrav och adderande investeringar så som; helt nytt plåtbeklätt tak, uppfyllande av tillgänglighetskrav, uppgraderad ventilation, uppgraderad elstandard i samtliga lägenheter, uppfyllande av akustiska krav, utrymningstrappa & brandfönster, byte av alla vattenstammar och vissa avloppsstammar samt relining av resterande, installation av cirkulationspump, renovering av alla radiatorer i huset, ny undercentral, total genomgång av alla bjälklag i konstruktionen, alla ytskikt i lägenheter, indragning och installation av fiber i samtliga lägenheter, renovering av båda trapphusen och installation av nytt porttelefonisystem. Dessa investeringar har resulterat i att föreningen har åtgärdat mycket i sin underhållsplan och denna ses nu över och uppdateras inför kommande år. 2020 installerades balkonger mot innergården hos 14 av 15 medlemmar. Under sommaren 2020 upprustades innergården tillsammans med grannföreningen Schillerska Tomten samt installation av brandtrappa. Dessutom ska vindslägenheter byggas ( start april 2021) vilket ger fina intäkter till föreningen. 1976 utfördes ROT-renovering i fastigheten.

TV och bredband: Leverantör är valfritt. Fiber finns indraget.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborg Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Man kan också ställa sig i kö hos skolan på andra sidan fastigheten (Erik Dahlbergsgatan): Schillerska Gymnasiets skolgård. Föreningen har inga egna p-platser/garage.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i 7B.
Lugn grönskande innergård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ 1
Alternativ 1
Alternativ 2
Alternativ 2