Såld

Magnifikt sekelskifte med balkong

Såld

Aschebergsgatan 11A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 246 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
127 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1886
Adress:
Aschebergsgatan 11A,
411 27 Göteborg

Beskrivning

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna trivsamma sekelskiftesvåning med alla de rätta detaljerna. Storslagen rymd och takhöjd med fantastiska stuckaturer och tre kakelugnar. Vardagsrum och matsal/sovrum i fil med dubbeldörrar och rejäla fönsterpartier. Sovrum mot gården och en inre hall som kan användas som arbets-, barn- eller sovdel. Inne i köket är det tilltaget med köksö och plats för matbord. Helkaklat badrum med tvättmöjligheter.

Trivsamt belägen våning med ingång från både Aschebergsgatan och Erik Dahlbergsgatan. Omtyckt förening med innergård där grillplats och utemöbler finns.

Välkomna att boka er visning!

Våningen disponeras enligt följande:

Stor möblerbar hall med avhängning och ljusa ytskikt. Leder vidare till inre hall med möjlighet till arbetshörna, barnavdelning eller mindre sovalkov.

Magnifikt allrum med kakelugn (ej i bruk) möjligt att öppna upp denna för den som önskar och fantastiska stuckaturer. Tre fönster med djupa nischer ser till att ljusinsläppet är bra, rejäl takhöjd och plats för de stora sällskapen. Matsal ligger i fil med pardörrar och även öppet med pardörrar mot hall och sovrum. Det här rummet fungerar alldeles utmärkt även som ett sovrum.

Med samma trivsamma ytskikt och känsla av rymd ligger matsal med plats för matbord och flertalet gäster. Kakelugn (ej i bruk, kan öppnas upp). Öppet mot både vardagsrum och inre hall. Stuckaturer, höga fotlister och fönsterparti.

Ett rogivande sovrum mot gården med välvd vägg som skapar karaktär. Kakelugn (ej i bruk, kan öppnas upp). Plats för dubbelsäng och förvaring.

Helkaklat med golvvärme, dusch och förvaring. Tvättmaskin och plats för tumlare för den som önskar. Wc, handfat, skåp.

Tilltaget kök med köksö och plats för matbord vid fönstret. Golvvärme. Bra med förvaring med över- och underskåp, liksom tilltagna arbetsytor. Maskinparken är i rostfritt med aluminiumfront, vilket håller fingeravtryck borta. Kyl, frys, spishäll, ugn och fläkt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 246 kr/månad. I avgiften ingår, värme, vatten, kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,0313%. Andel av årsavgift är 3,13257%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Aschebergsgatan 11A, 411 27 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1886

Lägenhetsnummer: 301

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns. Våningsplan 1 av 5.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 127 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Balkong/Uteplats: Balkong.

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status. Lokalerna är idag uthyrda till butik, galleri, lager, kontor och spelbutik. Vasafyran är en stabil och välsköttförening där de större renoveringarna är utförda. Under 2013 såldes två hyresrätter och ett fastighetslån på drygt 6 Mkr kunde lösas. En mycket utförlig renoveringsbeskrivning finner ni i senaste årsredovisningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god då avgifterna har en låg nivå.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2040.

Nästa förbättringsprojekt gäller fasadrengöring, puts och målning under 2021.

2020 gick föreningen bland annat över alla eldstäder och rökkanaler samt brandskydd, initierade fönsterrenovering samt bättrade fasader.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
Fiberbredband via Telenor. TV: Com Hem. Bredband: Bredbandsbolaget.

Parkering: Folkbokförd på adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.
Boendeparkering. Närliggande garage finns.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelrum, gemensamhetsförråd, vindsutrymme för tillfällig förvaring samt styrelserum.
Grönskande innergård med sittmöbler och plats för cykelparkering.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning