Välkommen till

Aschebergsgatan 11A

Aschebergsgatan 11A
3:a Vasastaden

Magnifikt sekelskifte med balkong

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna trivsamma sekelskiftesvåning med alla de rätta detaljerna. Storslagen rymd och takhöjd med fantastiska stuckaturer och tre kakelugnar. Vardagsrum och matsal/sovrum i fil med dubbeldörrar och rejäla fönsterpartier. Sovrum mot gården och en inre hall som kan användas som arbets-, barn- eller sovdel. Inne i köket är det tilltaget med köksö och plats för matbord. Helkaklat badrum med tvättmöjligheter.

Trivsamt belägen våning med ingång från både Aschebergsgatan och Erik Dahlbergsgatan. Omtyckt förening med innergård där grillplats och utemöbler finns.

Välkomna att boka er visning!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Våningen disponeras enligt följande:

Stor möblerbar hall med avhängning och ljusa ytskikt. Leder vidare till inre hall med möjlighet till arbetshörna, barnavdelning eller mindre sovalkov.

Magnifikt allrum med kakelugn (ej i bruk) möjligt att öppna upp denna för den som önskar och fantastiska stuckaturer. Tre fönster med djupa nischer ser till att ljusinsläppet är bra, rejäl takhöjd och plats för de stora sällskapen. Matsal ligger i fil med pardörrar och även öppet med pardörrar mot hall och sovrum. Det här rummet fungerar alldeles utmärkt även som ett sovrum.

Med samma trivsamma ytskikt och känsla av rymd ligger matsal med plats för matbord och flertalet gäster. Kakelugn (ej i bruk, kan öppnas upp). Öppet mot både vardagsrum och inre hall. Stuckaturer, höga fotlister och fönsterparti.

Ett rogivande sovrum mot gården med välvd vägg som skapar karaktär. Kakelugn (ej i bruk, kan öppnas upp). Plats för dubbelsäng och förvaring.

Helkaklat med golvvärme, dusch och förvaring. Tvättmaskin och plats för tumlare för den som önskar. Wc, handfat, skåp.

Tilltaget kök med köksö och plats för matbord vid fönstret. Golvvärme. Bra med förvaring med över- och underskåp, liksom tilltagna arbetsytor. Maskinparken är i rostfritt med aluminiumfront, vilket håller fingeravtryck borta. Kyl, frys, spishäll, ugn och fläkt.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta