Såld

Rymlig tvåa med inglasad balkong mot innergården

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karin Boyes gata 4

2:a Centrum / Prippska Tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 266 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
73,2 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1992
Adress:
Karin Boyes gata 4,
411 11 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till Prippska Tomten och denna välplanerade tvårummare om 73 kvadrat på våning fem av sju! Här fås bland annat en genomgående planlösning, rymliga rum, goda förvaringsmöjligheter och en inglasad balkong mot den grönskande innergården. Generöst utformat vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord samt öppning mot köket som binder samman de sociala sällskapsytorna.

Här bor du i en mycket välskött förening med en mysig innergård, garage, bastu, takterrass, festlokal och hela två övernattningslägenheter. Närhet finns Avenyn, bra kommunikationer, välsorterade mataffärer, gym, caféer och restauranger.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Innanför ytterdörren ligger praktiskt klinkergolv som övergår i parkettgolv, väggarna går i vitt. Från denna hall nås samtliga av bostadens rum.

Vardagsrummet har generöst ljusinsläpp samt utgång till en härlig inglasad balkong med lugnt gårdsläge och fri vy över den mysiga och grönskande innergården. I vardagsrummet fås plats för soffa med tillhörande möblemang samt en matplats om så önskas. Golvet täcks här av ett parkettgolv och väggarna är vita förutom en mönstrad fondtapet. Öppningen till köket gör detta till ett väldigt socialt och luftigt rum.

Köket är välplanerat med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket renoverades år 2014 med köksinredning i vitt, arbetsytor i svart sten och svart kakel. Köket är utrustad med en glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. På golvet ligger ett mörkgrått klinkerlaminat och även här går väggarna i vitt med en mönstrad fondtapet.

I sovrummet ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob samt en otroligt rymlig klädkammare. Två fönsterpartier bidrar med fint ljusinsläpp.

Bostaden erbjuder dessutom ett stort badrum med avskild tvättavdelning. Här ligger en ljus plastmatta och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av WC, handfat, spegelskåp samt badkar. Tvättavdelningen är utrustad med tvättställ, förvaringsskåp, tvättmaskin samt torkskåp. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjligheter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 266 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten, avlopp, kabel-tv samt fiberbredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,70818%. Andel av årsavgift är 0,70818%.

Inre reparationsfond: 458 kr.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Karin Boyes gata 4, 411 11 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Stampen 6:21

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1992

Lägenhetsnummer: 51/1504

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 73,2 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Balkong/Uteplats: Stor inglasad balkong mot innergården. Balkongen har trätrall och infravärme.

Tillträdesdag: 2021-06-14 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Jästen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 137 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Jästen äger fastigheten Stampen 6:21 som är bebyggd med flervåningshus innehållande 137 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Föreningens adress är Karin Boyes gata 4, 8 och 10, Adler Salviusgata 15 samt Färgaregatan 5, 7 och 9.

Föreningen är en av fem bostadsrättsföreningar på Prippska Tomten belägen i stadsdelen Stampen i centrala Göteborg. Namnet kommer från det anrika bryggeriet som låg här fram till mitten av 1970-talet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har stabil ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-04-20).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar framöver att göra ett byte av expansionskärl, gårdsdränering samt en ny energideklaration. Föreningen planerar även en utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).

Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).
2018 avloppsspolning av samtliga stammar samt installation av laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget.
2019 utfördes OVK.
2021 renovering av hissar.
2021-2022 uppfräschning entré & trapphus.

TV och bredband: Kabel-tv via Comhem och kollektivt fiber via Bitcom ingår i avgiften.

Parkering: I föreningen finns 65 bilplatser i garage, varav 10 med elladdning. Det finns även sex parkeringsplatser för motorcyklar i garaget. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/mån. Till platserna är det kö.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det en stor caféavdelning/festlokal, solbalkong med utsikt samt bastu med tillhörande relaxavdelning, två övernattningslägenheter med trinett och badrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, miljöstation, sopsug och sopnedkast på gården. Gemensamhetslokalerna bokas smidigt via en app. Trevlig innergård med fontän och grillplats.

Övrigt: Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 20%.

Det är inte tillåtet att sätta upp parabol utanför balkongräcket eller bygga om så att stommen, ventilations eller värmesystem, vatten eller avlopp påverkas.

Ny ägare måste godkänna regelverk för användande av gästrum och gemensamhetslokal innan de får möjlighet att boka dem. För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/jasten.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning