Såld

Balkong i soligt västerläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ebbe Lieberathsgatan 16A

2:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 841 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
2, hiss
Byggår:
2017/2018
Adress:
Ebbe Lieberathsgatan 16A,
412 65 GÖTEBORG

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

I omåttligt populära kvarter med närhet till allt som Göteborg har att erbjuda finns denna väldisponerade tvåa med balkong i soligaste västerläge! Här bor du lyxigt bekvämt i en populär förening med tvättstuga, garage och gratis medlemskap i bilpool samt uppvärmt förråd. Föreningen erbjuder en stor gemensam takterrass, med pentry och något så unikt som en storbilds utomhus-TV. Kanske kan det vara här som ni följer sommarens event tillsammans med grannar och vänner? Huset har ett perfekt läge, nära både grönområden såsom Safjället och Delsjön. Här finns också all tänkbar service som bland annat Willys, Ica Maxi och en av Nordic Wellness största anläggningar. Från hållplatsen Varbergsgatan tar spårvagn 2 och 4 dig till Korsvägen på endast fem minuter. Nära till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium samt massor av trevliga små restauranger på kort avstånd.
Till Chalmers kan man promenera eller cykla.

Låg avgift och stabil bostadsrättsförening.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Bostaden disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med plats för fri avhängning, redan här möts man av den generösa takhöjden. Golvet är belagt med ett praktiskt mellangrått klinkergolv som sedan övergår till vit mattlackad askparkett från Kährs. Väggarna är vita och spelar fint med det rustika klinkergolvet i hallen. Genomgående enhetliga och ljusa ytskikt vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Från hallen nås även sovrummet med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ett fönster förser rummet med ett behagligt ljusinsläpp som tillsammans med de ljusa ytskikten bidrar till en känsla av rymd.

Ta er sedan vidare till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. En trevlig planlösning som bjuder in till sociala umgängen och trivsel. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med fönsterbänkar i marmor samt utgång till lägenhetens rymliga balkong i perfekt västerläge.

Köket har köksinredning i vitt från Marbodal med laminatbänkskiva i grått och stänkskydd i samma material. Ovan arbetsytorna sitter infällda dimbara spotlights. Miljöklassade vitvaror som utgörs av induktionshäll (Bosch), fläktkåpa (Bosch, energiklass A+), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Bosch, energiklass A), mikro i väggskåp (Bosch), integrerad diskmaskin (Siemens, energiklass A++) samt integrerad kyl med frys (Siemens, energiklass A++).

Välplanerat badrum med mellangrått klinkergolv och vitt matt kakel från Höganäs. Inredningen består av wc, vit handfatskommod och spegel från Vedum, rund blankpolerad handdukstork och duschhörna med vikdörrar i klarglas från INR samt blandare från Mora med ECO-funktion. Här finns även en tvättmaskin (energiklass A+++)

Huset har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys och ICA Maxi, Nordic Wellness och kommunikationer. Några minuter med spårvagn nås Korsvägen och Göteborgs innerstad med all service du kan tänkas behöva. Nära till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium samt massor av trevliga små restauranger på kort avstånd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 841 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Till avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och el efter egen förbrukning. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för tv, bredband och telefoni om 110kr / mån.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 330 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadVatten/avlopp: 60 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ebbe Lieberathsgatan 16A, 412 65 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Göteborg krokslätt 33:6

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017/2018

Lägenhetsnummer: 22002/1102

Våningsplan: Våningsplan 2. Hiss finns. (Våning 1 i hissen).

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 53,5 kvm.

Tillträdesdag: 2021-08-27 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Södra Fredriksdal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 256 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Södra Fredriksdal är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014 och köpte fastigheten Krokslätt 33:6 år 2016 (äger marken). Till föreningen hör adresserna Ebbe Lieberathsgatan 16 A-C (bostäder) samt Varbergsgatan 1 (garage). Alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer vilket innebär att det är välisolerade hus med modern ventilation som ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Flera delar kan bli aktuella. Fastighetens andelstal är preliminärt satt till 35. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär. Årsredovisningen för 2020 beräknas vara klar först i slutet av våren/början av sommaren. Solid förening som under 2020 amorterade 7 100 000 kr av föreningens lån. Föreningens belåningsgrad uppgår till 186,9 msek/12 973 kvm (totalt antal kvadratmeter bostadsarea 11 524 kvm + 1 449 kvm) = 14 400 kr/kvm. Detta är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Ekonomin är god och det finns inga planerade avgiftsförändringar idag eller på sikt (2021-03-01).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt gemensamt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020. Det finns inga planerade underhållsåtgärder.

TV och bredband: Digital-TV, bredband och telefoni via Comhem. Gruppavtalet är upphandlat gemensamt för föreningens samtliga hushåll och går inte att välja bort, obligatoriskt tillägg om 110kr/månad. Digitalt Grundutbud och bredbandshastighet 100/100 (50-100 Mbit/s). I gruppavtalet ingår en digitalbox samt trådlös router för bredband och telefoni som ska finnas på plats i lägenheten.

Parkering: I föreningen finns det 89 kameraövervakade garageplatser varav 26 av platserna har laddplats för el/hybridbil. Utöver detta finns två platser med extra plats för rörelsehindrade. Kostanden för att hyran en garageplats är 1 300kr/månad. Laddplatserna kostar ytterligare 100kr/mån+ förbrukad el. Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw. Det finns också fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad. Kön är i regel inte är speciellt lång och vid eventuell kö dröjer det inte allt för lång tid innan man för erbjudande om en plats. Alla frågor, administration och uthyrning av garageplatser hanteras via Primär fastighetsförvaltning.

Bilpool "M"
För medlemmar i Brf Södra Fredriksdal är månadsavgiften för medlemskap "Lagom" i bilpoolen "M" (tidigare Sunfleet) förbetald till och med april 2023. Värdet på detta paket uppgår till 195 kr/mån. Med M hittar du alltid en bil runt hörnet och du betalar bara när du använder den. Mycket smidigare än traditionell leasing eller ägande. För mer information se föreningens och Ms hemsida.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensam tvättstuga samt cykelverkstad på innergården. Varje lägenhet har även sin egna tvättutrustning.
Gemensam trivsam skyddad innergård som omges av sittbänkar där du kan ta en fika med vännerna eller koppla av med en bra bok. Det finns två bokningsbara takterrasser. Terrass med lounge och TV samt terrass med matplats och pentry. På terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd.

Övrigt: Styrelsen tillåter delat ägande med minimum 10 %.

Mer info finns på föreningens hemsida: https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning