Såld

Makalös utsikt i bästa västerläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kallebäcksvägen 11A

2:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 431 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
63,5 kvm
Våning:
11/11, hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kallebäcksvägen 11A,
412 75 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en av Kallebäcks bästa utsikter på hissnande våning 11 av 11. Bostaden är lättmöblerad och erbjuder ett rymligt vardagsrum med charmig fiskbensparkett på golvet. Här finns även plats för stort middagsbord för de skråliga middagarna med vännerna. Köket är en fröjd för mästerkocken såväl som inredningsfantasten med bra förvaring och kvalitativa vitvaror. Sovrummet är stort och luftigt med direktacess till lägenhetens inglasade balkong i västerläge, här finns många härliga soltimmar att hämta. Badrummet är renoverat och stambytt i föreningens regi 2008, med ljust kakel på väggar samt grått klinker på golv med golvvärme installerat under. Tvättmaskinen tar tacksamt hand om vardagsbestyren. Som bostadens ess i rockärmen finns även en walk-in-closet, eller varför inte ett litet kontor? Möjligheterna är oändliga!

Stabil HSB-förening där bredband ingår i avgiften. Föreningen har flera gemensamhetslokaler samt bra parkeringsmöjligheter.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Kallebäck ligger med behagligt avstånd till Delsjöns naturreservat med vackra strövområden, motionsspår, bad och Delsjö golfklubb. I närområdet finns mataffär, pizzeria och förskola. Kallebäck är strategiskt beläget för den med bil då man snabbt kommer ut på både E20 och riksväg 40. Goda kommunikationer med buss 50 och 86 som trafikerar området och tar ca 15 minuter in till centrum samt gångavstånd till spårvagnshållplatsen vid Mölndalsvägen som trafikeras av linje 2 och 4.

I Kallebäck byggs ett helt nytt område med bostäder, arbetsplatser, restauranger, butiker, kaféer skola och förskolor. Första inflytt är redan 2021. Här utvecklas ett nytt stadsliv!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 431 kr/månad. I avgiften ingår vatten, värme samt kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,19494%. Andel av årsavgift är 0,19494%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Enligt schablon. Kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kallebäcksvägen 11A, 412 75 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961

Lägenhetsnummer: 65/2101

Våningsplan: Våningsplan 11 av 11. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 63,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-07-01 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 444 lägenheter varav 2 hyresrätter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 st. bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under många år har föreningen haft oförändrade avgifter, men inför att föreningen ska förnya tomträttsavtalen 2019, 2021 och 2022 kommer höjningar att ske. Styrelsen har gjort revidering och kommit fram till en plan för stegvis höjning under de närmast kommande fem åren.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-02-18. Energiprestanda 125 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen har en god strategi och en väl utarbetad underhållsplan. Under kommande år kommer löpande planerade underhållsåtgärder att vidtas enligt underhållsplan. Föreningen kommer med start i januari 2019 starta hissprojektet. Planen är att man gör 8 hissar per år, troligtvis 5 på våren och 3 på hösten. Detta arbete beräknas ta ca 2 år. Entréer samt trapphus kommer även de att målas om men först efter den planerade hissrenoveringen.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Byte av avloppsstammar i bottenplattan. Renovering av tvättstugorna samt installation av digitalt bokningssystem. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018 Nytt passersystem med nya porttelefoner där man svarar i mobilen.
2018: Projektering av hissarna inför byte
2019 Renovering av hiss genomförd.

Övrigt: Från och med 2018 vill föreningen gärna träffa nya köpare för att infomera om föreningen inför godkännande av medlemskapen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!