Ett stenkast från Avenyn

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Parkgatan 8A

2:a Heden / Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Avgift:
3 801 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
60 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1951
Adress:
Parkgatan 8A,
411 38 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Välkomna till attraktiva Parkgatan 8 som ligger mitt i centrala stan, ett stenkast från Avenyn och mitt emellan Heden och en av Göteborgs finaste parker - Trädgårdsföreningen. Lägenheten ligger högt upp i huset med fint ljusinsläpp och grönskande träd utanför fönstret. Denna välplanerade bostad erbjuder ett stort härligt vardagsrum med gott om plats att umgås på, goda förvaringsmöjligheter samt två franska balkonger. Här bor ni i ett lugnt läge samtidigt som stadens evenemangsstråk ligger på kort gångavstånd. Med närhet till Ullevi, Scandinavium, Bergakungen, Avenyn, flertalet muséer och restauranger blir vardagen aldrig trist. För natursköna promenader och vackra omgivningar ligger Trädgårdsföreningen alldeles intill. På bekvämt gångavstånd finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn.

Stabil och välskött bostadsrättsförening.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en väl tilltagen hall med plats för avhängning av ytterkläder, förvaring i en platsbyggd garderob samt utrymme för avlastningsmöbel. Väggarna är målade i vitt och golvet är grått.

Köket är ljust och har köksinredning i vitt med vitt kakel ovanför arbetsytorna i brunt. Här erbjuds goda arbetsytor för den som tycker om att laga mat samt gott om förvaring i flertalet skåp. Den maskinella utrustningen utgörs av ugn med spishäll, fläkt samt kyl och frys. Intill fönstret finns det plats för en matgrupp. Det gråa golvet skapar fin kontrast till de vita väggarna.

I bostadens sovrum möts man av det härliga ljusinsläppet som ges från det stora fönsterpartiet samt den franska balkongen som vetter mot grönskan utanför. Här får en stor dubbelsäng med tillhörande sidobord plats och generös förvaring erbjuds i tre platsbyggda garderober. Här inne är väggarna ljusa och golvet präglas av vacker fiskbensparkett.

Generöst vardagsrum som präglas av stort fönsterparti samt utgång till lägenhetens andra franska balkong. Golvet kläs i vacker fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Här erbjuds flera möbleringsalternativ och gott om yta att umgås med vänner på. Här får soffgrupp, tv-bänk samt ytterligare förvaring plats.

Lägenhetens badrum är helkaklat i vitt med stort öppningsbart fönster som ger härligt ljusinsläpp. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 3 801 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,8965%. Andel av årsavgift är 3,86502%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Parkgatan 8A, 411 38 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Heden 16:4

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1951

Lägenhetsnummer: 14/1302

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Parkgatan 8 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 26 lägenheter varav 4 hyresrätter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Parkgatan 8 äger fastigheten Heden 16:4 i Göteborg vilken förvärvades 2013 och kan således inte drabbas av eventuellt höjda tomträttsavgifter. Fastigheten består av ett flerbostadshus med byggår 1951. Föreningen består av 26 lägenheter varav 22 upplåts med bostadsrätt och 4 med hyresrätt samt 3 lokaler som hyrs ut till förmån för affärs- och föreningsverksamhet. Föreningen ligger mitt i centrala Göteborg, ett stenkast från Avenyn och mitt emellan Heden och en av Göteborgs finaste parker, Trädgårdsföreningen.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god och stärktes upp av inkomst av den ombildade hyresrätten som såldes i slutet av 2018. Föreningen har även ökat intäkterna genom nya parkeringsplatser, ombyggnation och försäljning av ny lägenhet, uthyrning av tom lokal samt ändrade hyresavtal med företagarna. Man har även minskat utgifterna genom sänkta värmekostnader och förändrad frekvens av sophämtning. Föreningen har ytterligare 4 hyresrätter som ses som en tillgång. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.
I månadsavgiften ingår värme, vatten och TV - basutbud med Tele2.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2021-03-01. Energiprestanda 111 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Det finns planer på att se över och rusta upp balkonger, dra om elen i fastigheten, snygga upp trappuppgångar samt justera ventilationen i delar av huset. För mer information om planerat underhåll se årsredovisning. De hyresrättslägenheter som finns kvar innebär en innestående tillgång som kommer ge ett bra kapitaltillskott till föreningens ekonomi vid en kommande framtida försäljning.

Gjorda renoveringar:
I början av 1980-talet byttes samtliga V/A-stammar.
2001 Ny hissmaskin.
2013 Tätning av fönster och dörrar.
2014 Ombildades en hyresrätt till bostadsrätt samt asfaltering och uppförande av nya parkeringsplatser. Ombyggnation och rörarbeten på fastighetens vattenledningssystem. Samma år fick föreningen avslag på byggnation av vinden.
2014-2015 Ombyggnation av lokal till bostadsrätt.
2015 Överklagande av avslag angående byggnadslov för vind.
2016 Relining.
2018 sålt hyresrätt och lokal för ombildning till bostadsrätt.
2020 Renovering av balkonger och nytt passersystem


Planerat underhåll:
2021 Planer på att göra om vind på den mindre huskroppen till lägenhet/etagelägenhet.
2021 Q2-Q3 Byte av tak på den mindre huskroppen.
2021 Q4, Dränering, förberedelse för laddstolpar och plattsättning på innergård.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2.
Bredband. Leverantör: Tele2.

Parkering: Föreningen förfogar över 15 parkeringsplatser. Kostnaden för att hyra en plats är 680kr/månad. Boende på Parkgatan 8 är inte berättigad till boendeparkering.

Gemensamma utrymmen: Det finns en gemensam tvättstuga med torkrum samt cykelförråd och sophantering. Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Föreningen har en fin trädgård med stor gräsmatta, fina planteringar och träd. Här finns även en altan där solen skiner större delen av dagen där man kan umgås, grilla eller bara sola.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande under premisserna 50/50 eller 100% ägande. Föreningen tillåter inte ägande om man inte bor i bostaden.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning