Högt upp i huset med balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gräddgatan 7

2:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 490 000 kr
Avgift:
3 124 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
52,5 kvm
Våning:
8/14, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Gräddgatan 7,
412 76 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Nu har ni chansen att flytta in i denna moderna och väl genomtänkta tvåa med balkong i omtalade och populära Kallebäcks Torn. Elegans, rymd och tidlös kvalitet ger dig ett hem att trivas i under många år framöver. Bostaden är ljus och ytterst välplanerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket blir en social plats att umgås på med vänner och familj. Köket är en fröjd för såväl mästerkocken som inredningsfantasten med gott om förvaring och kvalitativa vitvaror. Bostadens sovrum rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här har ni även klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. Till sist finner ni det stilrena och helkaklade badrummet utrustat med bland annat dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare för att underlätta vardagsbestyren.

I Kallebäcks Torn lever du ett stadsliv på höjden i en av Göteborgs mer snabbväxande stadsdelar. Här har du närhet till både stadslivets puls och naturens lugn. Vill du njuta av en god fika på söndagspromenaden finns två riktigt mysiga caféer att välja mellan, Kaffestugan Lyckan och Bertilssons stuga.

Oavsett om du åker buss, cyklar eller kör bil kan du alltid lätt ta dig hem till Kallebäck från centrala Göteborg. I närheten ligger också Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och djurliv. Perfekt när du behöver en stunds avkoppling från vardagen.

Från Kallebäcks Torn till Avenyn eller Nordstan tar det ca 15 minuter med cykel. Med bussen tar det ca 10 minuter till Korsvägen.

Kallebäck är en bra utgångspunkt, oavsett var i Göteborgsregionen du vill åka. Med bil tar du dig snabbt och enkelt ut på de stora trafiklederna E6 och väg 40.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 490 000 kr

Avgift: 3 124 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Fr.o.m. juni 2021 tillkommer obligatoriskt tillägg om 160kr/mån för kabel-TV, fiberbredband 250/250 Mbit/s samt IP-telefoni via Tele2.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,12812%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 310 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 160 kr/månad
Enligt schablon. Kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gräddgatan 7, 412 76 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2018

Lägenhetsnummer: 1702/1702

Våningsplan: Våningsplan 8 av 14. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 52,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kallebäcks Torn . Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 84 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kallebäcks Torn förvärvade fastigheten Kallebäck 7:11 med adress Gräddgatan 7 som byggdes under 2017-2018. Föreningen består av 84 st bostadslägenheter där lägenhetsarean utgör 4675 kvm och markareal utgör 847 kvm. Föreningens byggnad var inflyttningsklar i december 2018. Huset byggdes av Stena Fastigheter och har certifiering Miljöbyggnad Silver.

Kallebäcks Torn är ett av Göteborgs mest attraktiva bostadsprojekt. Lägenheterna i Kallebäcks Torn har stora balkonger, många är inglasade, och utsikten är fantastisk. Insidan är stilren och skandinaviskt ljust. Alla lägenheter har en öppen kvadratsmart planlösning och de har ritats med en utpräglad känsla för detaljer. Detaljer som skapar trivsel och garanterat får dig att känna dig som hemma. Ordentliga hissar gör att stora möbler, barnvagnar och rullstolar lätt kommer in. Trapphusen har stora fönster för att du ska känna ljuset. Även fast alla lägenheter har tvättmöjligheter, finns det en gemensam tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Föreningen höjde avgiften med 2% 1/1 2021.
I avgiften ingår värme och vatten. Fr.o.m. juni 2021 tillkommer obligatoriskt tillägg om 160kr/mån för kabel-TV, fiberbredband 250/250 Mbit/s samt IP-telefoni via Tele2.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för föreningens medlemmar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-12-04. Energiprestanda 67 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: 2019 Installerades förrådsutrymmen på källarplan.

Inga renoveringar är planerade i dagsläget då huset är nyproducerat från 2018.

TV och bredband: Fr.o.m. juni 2021 ingår även kabel-TV, fiberbredband 250/250 Mbit/s samt IP-telefoni i avgiften via Tele2.

Parkering: Föreningens förfogar över 35 garageplatser som nås via hissarna. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1100 kr/månad. I dagsläget finns det två stycken garageplatser lediga (2021-04-06). Utomhusparkeringar finns i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp. I föreningen finns även cykelrum, ett barnvagns/rullstolsrum samt ett styrelserum. Soprummet är placerat på gården.

Föreningen har även lägenhetsförråd man kan hyra till en kostnad av 200 kr för stora förråd och 150 kr för det mindre. I dagsläget är det kö till samtliga förråd.

Övrigt: Styrelsen äger rätt att bevilja juridisk person medlemskap endast under förutsättning att samtliga ledamöter ställt sig bakom beslutet. Beslutet kan förenas med villkor.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning