Såld

Renoverad tvåa med solig västerbalkong

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sergelsgatan 1B

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 283 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
44,5 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Sergelsgatan 1B,
416 57 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till populära Sergelsgatan i Lunden! Här erbjuds nu en otroligt charmig och fint renoverad tvårummare om 44,5 kvadrat belägen på våning tre av fyra. Bostaden har allt du kan tänkas behöva i form av en solig västerbalkong, nyrenoverat kök med diskmaskin och helkaklat badrum med en tvättmaskin installerad. Charmiga dubbeldörrar, genomgående originalgolv och fina kulörer på väggarna ökar på charmen ytterligare!

Här bor ni med högt och bra läge i Lunden, nära kommunikationer och Danska vägen med dess utbud. I närområdet finns det stora grönområden och en mysig park samt bad såsom Härlanda Tjärn och Delsjön. Danska vägen som du når genom en kort promenad erbjuder ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger. Goda kommunikationer finns i området och centrala stan ligger endast tio minuter bort med buss 60 som går precis utanför.

Bostaden disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall. Här finns det gott om plats för ytterkläderna i klädkammaren som ni finner lite längre in i hallen. Väggarna är målade i vitt och golvet täcks av ett ljust plankgolv i original.

Vardagsrummet som nås från hallen får fint ljusinsläpp tack vare fönsterpartiet i västerläge. Här fås plats med soffgrupp med tillhörande möblering samt matsalsbord om så önskas. Väggarna är här målade i en behaglig grå ton där man också passat på att måla in en platsbyggd hylla som inte bara är oerhört snygg utan även praktisk då den sväljer både en tv och erbjuder en hel del förvaring. Golvet täcks av ett parkettgolv i original lagt i holländsk läggning.

Sovrummet nås från vardagsrummet genom ett par fina skjutdörrar som inte tar upp onödig plats. Här är väggarna målade i samma grå ton som i vardagsrummet, de täcks också av fina lister som ger en extra lyxig känsla. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring fås bakom två skjutdörrar. Även här ligger ett ljust behandlat plankgolv. Från sovrummet finner ni bostadens mysiga balkong i ett där du kan njuta av solen från eftermiddagen tills dess att den går ned.

Nyrenoverat kök i fina färg- och materialval. Köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter i skåpsluckorna som går enda upp till tak. Utrustningen består av kombinerad spishäll med ugn, köksfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl med frys. Det finns även gott om förvaring i det charmiga bevarade skafferiet. Väggarna är vitmålade varav en av väggarna täcks av en fin pärlspont, även här är det fina plankgolvet framtaget.

Bostadens helkaklade badrum finner ni direkt till höger i hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golv ligger det vitt klinker. Utrustningen består av WC, toppmatad tvättmaskin, handfat med kommod och spegelskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 283 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel tv samt internet via ComHem.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,53545%. Andel av årsavgift är 1,53688%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Sergelsgatan 1B, 416 57 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1943

Lägenhetsnummer: 56

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 44,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 4 kvm) samt ett vindsförråd (ca 12 kvm) beläget i fastigheten.

Tillträdesdag: 2021-10-15 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 64 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Lunden 40:6 i Göteborgs kommun med adress Sergelsgatan 1-3. På tomten har 1943 uppförts bostadshus med 64 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och med en sammanlagd lägenhetsyta av 2 960 kvm. Dessutom finns 37 parkeringsplatser och 3 garage.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. God och stabil ekonomi. Ingen planerad avgiftsförändring.
För mer information se föreningens årsredovisning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: 1990-95: Elstambyte
1996: Rörstambyte (Badrum och kök)
2000-04: Nya källardörrar, fönster (utsidorna), tak (Sergelsgatan 1)
2005: Säkerhetsdörrar
2007: OVK
2010-11: Renovering av tvättstugorna samt maskiner sågs över.
2012-13: Tak (Sergelsgatan 3)
2013: Ny uteplats i trädgården
2016: Husgrunden är omputsad samt målad
2016: Installation av ett modernare bokningssystem för tvättstuga samt övernattningsrummet.
2016: Besiktning av vattenledningar
2017: Huskropp utvändigt
2019: Energideklaration
2019: OVK-besiktning
2020: Renovering av toalett i anslutning till övernattningsrummet.

Kommande underhåll/renoveringar: Inom det närmaste åren kommer fönstren att behöva bytas och balkongerna att rustas upp. Detta är med i budgeten för de kommande åren.

TV och bredband: Kabel-TV och Internet via Tele2 - ingår i avgiften.

Parkering: 37 st parkeringsplatser (150 kr/mån) för uthyrning. (Inga lediga men heller ingen kö) 3 st garageplatser (300 kr/mån). Separat kö för garageplats. Boendeparkering via Göteborgs Stad gäller i området.

Gemensamma utrymmen: - Cykelförråd
- Två gemensamma tvättstugor belägna i var sin huskropp båda med webbaserat bokningssystem.
Sergelsgatan 1: Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.
Sergelsgatan 3: Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt två torkrum.
- Övernattningsrum finns att hyra för 200 kr/natt (webbaserat bokningssystem)
- Hobbyrum (webbaserat bokningssystem).

Övrigt: För mer information se föreningens egen hemsida: www.sergelsgatan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning