Såld

Genomgångsetta med egen entré & låg avgift

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Jättegrytsgatan 3A

1:a Örgryte Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 275 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
38 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1934
Adress:
Jättegrytsgatan 3A,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1934 bor man med lugnt läge i Jakobsdal/Örgryte som ligger på en höjd med vidsträckt utsikt över Göteborg. Här erbjuds en alldeles unik etta om 38 kvadrat där du får din helt egna entré med ingång från den lummiga och mysiga innergården. Lägenheten renoverades om från lokal till bostad år 2010. Här fås ett ljust och lättmöblerat allrum med fint ljusinsläpp från det stora fönstret, luftigt kök och ett fräscht, helkaklat badrum.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås motionscenter har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför den egna entrén välkomnas ni av en mindre hall med plats för avhängning samt förvaring i en rejäl garderob. Därefter möts ni direkt av bostadens kök från 2010 som går i tidlösa färg- och materialval. Köksluckor i vitt, bänkskiva i ek samt vitt kakel som täcker väggpartiet ovan. Köket är utrustat med induktionshäll från 2021, varmluftsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt ett kylskåp i svart från Smeg. Här fås ett fönster med djup fönsterbräda ut mot den lummiga innergården. Golvet täcks av en trestavsparkett i ek som också är genomgående för hela lägenheten och väggarna är genomgående målade i färgen Sommarsnö från Jotun.

Vidare in i allrummet så möts du till en början av det som idag nyttjas som sovalkov - här finns plats för en dubbelsäng och även sängbord om så önskas. Vidare möts du av vardagsrumsdelen där du med lätthet kan möblera med soffa och soffbord samt ett mindre matbord. Här fås ett stort fönster som ger fint ljusinsläpp.

Badrummet är även det renoverat år 2010 och här ligger ett grått klinkergolv och väggarna täcks av ett vitt kakel. Inredningen består av dusch med vikbara duschväggar, handfat med underliggande kommod, handukstork, skåp för förvaring och en vägghängd WC.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 275 kr/månad. i månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp samt kabel-tv via Comhem.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,73%. Andel av årsavgift är 3,7327%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Jättegrytsgatan 3A, 412 68 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 13/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 38 kvm. enligt lägenhetsförteckning.

Övrigt: Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Midasörat 34:e. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 13 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Midasörat 34:e bildades 2004 och äger fastigheten Bö 34:20 med adress Jättegrytsgatan 3. Välskött byggnad från 1934 med 13 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Total yta 1 153 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2006 - 2022. Inga större underhåll planerade de närmsta åren.

Föreningen har skickat in bygglovsansökan gällande ombyggnation av vind till bostadsrätter. Samtidigt planeras att lägga om taket samt foga om fasaden.

Gjorda renoveringar:
2006 elstambyte samt rörstambyte och renovering av badrum.
2009 fönsterrenovering.
2010 underhåll av hiss och renovering av vädringsbalkonger.
2011 rörstambyte av köksstam.
2013 utfördes en OVK samt utredning om att bygga om vinden till lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare samt ett torkskåp.
Gemensam, grön och lummig innergård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning