Såld

Kvadratsmart etta med låg avgift och granne med Chalmers

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 9

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 174 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
25 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Vidblicksgatan 9,
412 57 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Nu har vi äntligen äran att presentera denna fantastiska enrummare på Vidblicksgatan 9! Lägenheten har en genomtänkt planlösning där varje yta nyttjas på bästa sätt för att maximera boendet. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Här bor man högst upp i huset i ett lugnt läge men bara ett stenkast från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk.

Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Yteffektivt allrum som präglas av vacker fiskbensparkett och generöst ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här kan man möblera med soffa och tv-möbel samt två sittplatser vid köksön. Sängen är smart inbyggd under det upphöjda köket vilket skapar en öppen och social yta. I taket sitter dimbar belysning.

Köket har köksinredning i vitt och ovan arbetsytan sitter stänkskydd i glas med en mönstrad fondtapet från Josef Frank bakom. Den maskinella utrustningen utgörs av gasspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Golvet kläs av praktiskt mörkt golv och väggarna är målade i grått.

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vitt kakel med mörk bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel, spegelskåp samt dusch med massagefunktion.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 174 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,2655%. Andel av årsavgift är 1,22949%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vidblicksgatan 9, 412 57 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1938

Lägenhetsnummer: 54/1502

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7. Hiss finns. (Våning 5 i hissen).

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 25 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-08-27 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Vidblicksgatan 9. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter varav 1 hyresrätt och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Vidblicksgatan 9 är en mycket stabil och välskött förening som upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet samt en lokal med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen registrerades 1982, återbildades 2000 i samband med att fastigheten förvärvades. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 245 kvm, varav 2 209 kvm utgör lägenhetsyta och 36 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är mycket solid med en låg belåningsgrad. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året (2021-06-15).
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2013-11-27. Energiprestanda 140 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Ca 2021 planeras underhållsmålning av balkonger.
Framöver planeras målning av ytskikt i hiss samt byte av hissgrind.
Urval av utförda renoveringar:
Fastigheten är i ett väldigt fint skick då man mellan åren 2001- 2014 gjort omfattande renoveringar som innefattar bl.a. rör- och elstambyte, omfogning och omputsning av fasad, renovering av balkonger, byte av fönster och entrédörrar, nyinstallation av hiss, omslipning av marmorgolvet i entré och trapphus samt renovering av tvättstuga. Man har även gjort en funktionskontroll av ventilationssystem, ombyggnad av innergård samt framsida fastighet.
2018 renoverades föreningens hyreslägenhet.
2019 utfördes målning av takplåt.
2020 utfördes byte till rörelsestyrd ledbelysning i allmänna utrymmen samt målning av entréport, garagedörrar,
dörr till lokal och fönster till lokal.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Föreningen diskuterar att eventuellt installera fiber i fastigheten och i så fall göra ett kollektivt avtal gällande bredband som då kommer bli ett obligatoriskt tillägg till avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 3 parkeringsplatser som kan hyras för 650 kr/mån. När det blir en ledig plats så är det den som bott längst i föreningen som får frågan om de är intresserade.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tillgång till tvättstuga med torkrum, cykelförråd samt en gemensam gård.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Grönsiskan. Föreningens andel är 20 procent. Samfälligheten förvaltar gemensam gård.
Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning