Snart till salu

Fint renoverad etagelägenhet med öppen spis och balkong i väster

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Skillnadsgatan 60E

4:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
5 316 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
98 kvm
Biarea:
16 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Skillnadsgatan 60E,
412 73 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta Simon
Välkommen att kontakta Simon
Ståtliga stora torp som namngivit området
Ståtliga stora torp som namngivit området

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.stark@lundin.se.

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte-Bö stoltserar med många härliga grönområden och närhet till både natur, bad och centrum. Högst upp i huset ligger denna insynsskyddade och välplanerade lägenhet med generös takhöjd samt ett härligt ljusinsläpp. Första våningsplanet präglas av en vacker eldstad och utgång till en härlig västerbalkong med många soltimmar och vidsträckt utsikt över de fina omgivningen. Renoverat kök med plats för många sittande gäster, ett sovrum/kontor med goda förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum. Etageplanet är något extra med en separat ingång, här når du högst upp i huset och erbjuds stora takfönster, charmiga murstockar och ett extra badrum som är stilfullt renoverat.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Information Ekonomi

Avgift: 5 316 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, digital-tv, bredband och telefoni. El tillkommer enligt individuell mätning efter förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,18912%. Andel av årsavgift är 4,103%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Skillnadsgatan 60E, 412 73 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 28+280

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea 98 kvm. Biarea 16 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Svenska Folkbyggens nr 9 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 38 lägenheter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Svenska Folkbyggens Nr 9 i Göteborg är en stabil förening som bildades i samband med att huset byggdes 1947. Föreningen består av 38 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Skillnadsgatan 60 A-F. Fastigheten Torp 24:8 är upplåten med tomträtt och nuvarande avgäldsperiod omförhandlades 2015.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av SBC. Föreningen amorterar av ca 3% av sin lånestock varje år. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
Inga planerade avgiftshöjningar.
I avgiften ingår värme, vatten, digital-tv, bredband och telefoni. El tillkommer enligt individuell mätning efter förbrukning.

Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2030.

Planerat underhåll:
2021/pågående: Renovering av tak
2021-2022: Omläggning av kullerstensgång och dränering.

Gjorda renoveringar:
2020 Radonmätning
2019 Skorstenar är sotade och kontrollerade. Man får elda i alla spisar. Spolning av alla avloppsstammar.
2018-2019 Takarbete genomfört.
2016 målning av trapphus, byte av radiatortermostater i lägenheterna, möbelbekämpning på vindarna, översyn av tak samt utredning av fukt i fasaden mot Bögatan.
2015 renovering av golv i källaren.
2013-2014 obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2013 ny sopsortering samt installation av fiber.
2012 installation av individuella elmätare med gemensamt abonnemang samt upprättande av underhållsplan.
2010-2010 byttes elstammar och nya proppskåp installerades.
2008 reperation av fuktskadad sydfasad, energideklaration samt nya kodlås
2007 översyn av takpannor, målning plåtinklädnader på tak samt provtryckning av öppna spisar.
2005 installerades nya fönster, byte till säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, omputsning av fasad, renovering av tvättstugan med nya maskiner samt renovering av bastu.
2002 omläggning av tak
2000-2002 rörstambyte/rörinfodringar
1996 byte av alla elledningar utom huvudstammarna samt renovering av öppna spisar.
1993 nya balkonger.

TV och bredband: Föreningen har ett gemensamt gruppavtal gällande tv, bredband och telefoni via Telenor fiber.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Gratis parkering längst gatorna i området.
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Gratis parkering längst gatorna i området.

Gemensamma utrymmen: I huset finns bastu med dusch och sittgrupp, samligslokal/festlokal med pentry, snickarhörna samt pingisrum/cykelrum. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt kombinerat mangel- och strykrum.

Föreningen tillämpar sopsortering och behållare finns på gården. På väg mot spårvagnshållplatsen ca 200 meter från huset finns en miljöstation.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!