Såld

Välplanerad tvåa med generöst ljusinsläpp i omtyckt område

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Iskällareliden 1B

2:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 519 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
57 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948-1950
Adress:
Iskällareliden 1B,
416 55 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna fina tvåa med rymlig balkong och härliga sociala ytor. Lägenheten erbjuder fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier, goda förvaringsmöjligheter samt väl tilltagna rum som är lättmöblerade och ger utrymme att umgås på. Här bor ni i en modern lägenhet med välplanerade kvadratmetrar i ett lugnt område, närhet till både grönskande Delsjön och kommunikationer till stan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i en hall och möts direkt av ljusinsläppet från köket till vänster. I hallen finns plats för förvaring av ytterkläder samt gott om förvaring i en anslutande klädkammare. Genomgående fint parkettgolv och ljusa väggar.

Direkt in till vänster når vi lägenhetens moderna och stilrena kök. Inredningen är ljusgrå med ovanliggande bänkskiva i vit marmormönstrad kompositsten. Det vita kaklade stänkskyddet pryder hela väggen och skapar en fin helhet. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, dubbelugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Här finns goda förvaringsmöjligheter och gott om plats för en matgrupp. Öppningsbara stora fönster ger härligt ljusinsläpp.

Vardagsrummet är stort och luftigt med underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier och direktutgång till den soliga balkongen. Balkongen vetter mot grönskan och är en perfekt plats att börja sommarmorgonen på med en kopp kaffe i handen. Vardagsrummet ger flera möbleringsalternativ och går utmärkt att inreda med soffgrupp, tv-bänk samt förvaring.

I anslutning till vardagsrummet finner vi de privata delarna så som sovrummet. Ljust och harmoniskt med ljusgråa väggar samt härligt utsikt mot grönskan. Här inne får en stor dubbelsäng, sidobord samt förvaring plats. Precis utanför dörren finns en platsbyggd garderob med gott om förvaring bakom två skjutdörrar.

Det helkaklade badrummet har stora kakelplattor med marmormönster på väggarna och svart klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt badkar med handdusch. Öppningsbart fönster erbjuder vädringsmöjligheter samt ger ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 519 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Tele2 samt bredband 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,47389%. Andel av årsavgift är 0,46449%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Iskällareliden 1B, 416 55 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1948-1950

Lägenhetsnummer: 10/0010

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 57 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning.

Tillträdesdag: 2021-12-03 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 196 lägenheter och 22 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Föreningen har en exceptionellt bra ekonomi och låg belåning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2016-03-30. Energiprestanda 171 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2050. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.
2021 planeras renovering av kallgarage samt energieffektiviseringar.

2022-2025 planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 utfördes en OVK med godkänt resultat.
2020-2021 relining av liggande stammar i samtliga bottenplattor.

TV och bredband: Kabel-TV via Tele2, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från Tele2 eller via telenät.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 6 månaders kö. Till varmgaragen är det flera års kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.
Fina gårdsplats i väster som inramas av buskar och blommande körsbärsträd samt grillplats i söder.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

En process pågår mellan Göteborg Stad och föreningen under 2019/2020 i Mark- och Miljödomstolen för att fastställa kommande tomträttsavgäld.
Dom i MMD kom 29 oktober 2020 där det fastslås att de av kommunen yrkade avgälderna är oskäliga. MMD fastslår oförändrad avgäld för perioden 2018-2028. Göteborg Stad har valt att begära prövningstillstånd i MMÖD och även beviljats prövningstillstånd. Processen kommer troligtvis fortgå under sommaren och hösten 2021.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning