Såld

Smakfull 2:a i charmigt 40-talshus

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Wingårdsgatan 1B

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 010 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Wingårdsgatan 1B,
416 54 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På eftersökta Wingårdsgatan ligger denna charmiga funkistvåa med balkong i västerläge och härlig kvällssol. Smakfullt och varsamt renoverad med 40-talskänslan bevarad. Genomgående planlösning med ett underbart ljusinsläpp, bevarade brädgolv och genomtänkt färgsättning. Mycket välplanerade kvadratmeter och goda förvaringsmöjligheter, dessutom utrustat med både diskmaskin samt förberett för tvättmaskin.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan gör Kålltorp så attraktivt. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service som behövs. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget med all sin service. Goda kommunikationer med 3:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats i närheten och tar er snabbt in till stan.

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt innanför entrén och förvaring i den platsbyggda garderoben direkt till höger. Vidare in till höger ligger det fräscha helkaklade badrummet som går i vita och grå toner. Utrustningen består av handfat med kommod, wc, spegelskåp, handdukstork och dusch med glasväggar. Här är också förberett för tvättmaskin för den som önskar att installera det.

Köket är varsamt renoverat och har ett helt underbart ljusinsläpp som löper över det vackra brädgolvet. Goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp och en mycket smakfull och sober färgsättning. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. Intill fönstret finns också en härlig matplats.

Vardagsrummet är stort och rymmer både soffgrupp och matbord om så önskas. Härligt ljusinsläpp från väster och utgång till bostadens härliga balkong i högt och fritt läge utan insyn. Vacker utsikt över områdets grönska och tack vare balkongens västerläge kan du njuta av många sköna soltimmar ända till sent på kvällen.

Det väl tilltagna sovrummet ligger intill vardagsrummet och rymmer en stor säng och ytterligare förvaring, utöver de två platsbyggda garderoberna. Den rogivande och vackra färgsättningen skapar en skön känsla i rummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 010 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Utöver detta tillkommer en obligatorisk avgift om 206 kr/mån för bredband och tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,64595%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 360 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 160 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Wingårdsgatan 1B, 416 54 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Lägenhetsnummer: 1014

Våningsplan: Våningsplan 2. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 55 kvm. Uppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-08-30 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Wingårdsgatan 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 27 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Wingårdsgatan 1 består av ett flerbostads hus och äger byggnaden Kålltorp 119:1, som upplåts med tomträtt. Byggnaden är uppförd 1949 och adresserna i föreningen är Wingårdsgatan 1 A-F. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträtten omförhandlades 2019-04-11.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningen har nyligen byggt om en tidigare lokal till två nya lägenheter vilket var bra för ekonomin.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som upprättades 2018.
Föreningen planerar att utföra en ny energideklaration.
Utförda renoveringar:
2019: Takbyte på lågdelen av byggnaden.
2018: Slutfördes ombyggnad av lokal till 2 lägenheter.
2017: Föreningen har haft en omfattande renovering av gårdsmiljön som innefattade dränering runt fastigheten, förstärkning av bottenplattan, tillskapande av nya parkeringsplatser med laddningsstolpar samt ett nytt sopsorteringssystem. Dessutom har föreningen bytt avloppsrör, totalrenoverat tvättstuga/torkrum samt påbörjat ombyggnation av den outhyrda lokalen till två lägenheter.
2016: Renovering av samtliga trapphus.
2014: Installation av fiber & byte av porttelefon.
2013: Renovering av fasad och byte av samtliga köksfönster. Byte till säkertsdörrar. Installation av postfack i källaruyrymmena.
2012: Stambyte och renovering av samtliga badrum. Elrenovering.

TV och bredband: Tv, fiberbredband samt IP-telefoni från Telenor. Föreningen har ett kollektivt avtal och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån.

Parkering: Föreningen förfogar över 3 garageplatser samt 14 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är 500 kr/mån. I dagsläget är det tre personer i kö (2020-11-04).
I området råder fri parkering på gatorna. Utanför huset finns gratis 2 h parkering dagtid, efter kl 18.00 kan man stå hela natten. I området finns också betalparkering med låg taxa.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med; två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning