Snart till salu

Perfekt planerad funkistvåa i populär förening

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Gibraltargatan 19B

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
2 606 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
45,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Gibraltargatan 19B,
412 58 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Lundin Värdering

Boka nu
Chalmers som närmsta granne
Chalmers som närmsta granne
Eklandagatan leder ner mot korsvägen
Eklandagatan leder ner mot korsvägen
Direkt närhet till Korsvägen!
Direkt närhet till Korsvägen!
Fantastisk stenugnsbakad pizza på Gibraltargatan - tips från mäklaren
Fantastisk stenugnsbakad pizza på Gibraltargatan - tips från mäklaren

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Snart till salu - I ett tidstypiskt funkishus anno 1937 finner ni denna ljusa och välplanerade genomgångstvåa med fint formspråk samt bevarad charm som spegeldörrar och fönsterbänkar i natursten. Generöst tilltaget vardagsrum, med fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, där ni kan möblera med soffa och matsalsbord och umgås med vänner och familj. Bostaden erbjuder även ett funktionellt fullutrustat kök, rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum. Ett välplanerat boende att trivas i!

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Under skoltermin finns även buss 55 som går mellan Chalmers Johanneberg campus och Chalmers Lindholmen campus.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information!

Information Ekonomi

Avgift: 2 606 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 235 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 85 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Enligt schablon.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gibraltargatan 19B, 412 58 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 42:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1937

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 45,5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Johanneberg 1937. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 102 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Johanneberg 1937 grundades 12 oktober 1936 och den ekonomiska planen registrerades 1 januari 1937. Föreningen äger fastigheterna Johanneberg 42:1 och 42:2 med adresserna Engdahlsgatan 2 och 4 A-D samt Gibraltargatan 19 A-D. Föreningen består av 102 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två affärslokaler (Mona Livs samt Elias Hair Creation). De har ett nära samarbete med grannföreningen HSB:s Brf Johanneberg 1936 som består av tre hus. Mycket stabil och gedigen förening med välrenoverade fastigheter.

Besök gärna föreningens fina hemsida på www.johanneberg1937.se.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen avsätter varje år pengar till en yttre underhållsfond för att täcka periodiskt återkommande underhåll och för att sprida kostanderna jämt över flera år. Föreningens ekonomi är stark. Senaste avgiftshöjningen genomfördes 2005. Budget för kommande år utformas varje år under hösten.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Renoveringar: Föreningen följer en översiktlig 30-årsplan samt en mer detaljerad 5-årsplan som uppdateras varje år. Inga större kostnadskrävande planerade renoveringar inom 5-årsplanen. Föreningen fick i april 2019 godkänt bygglov för balkonger. Föreningen för diskussioner med Balkona AB som ska ta fram hållfasthetsberäkningar/relevanta ritningar mm. Lägenheterna på första våningen kommer ej kunna få balkonger utan kan endast erbjudas fransk balkong. Medlemmarna kommer själva att få bekosta sin balkong. Föreningen ser goda möjligheter till att starta balkongbygget under 2020.

Utförda renoveringar:
1982-1983 utfördes en ROT-renovering som innefattade byte av VA-stammar och elledningar, nytt tak med cementtakpannor, renovering av trapphus samt renovering av samtliga kök och badrum.
1982 byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader, vilka är mycket robusta och underhållsfria.
1992-93 byttes samtliga fönster ut till moderna treglasfönster.
1999 utfördes dränering av Hus1 (Engdahlsgatan 2 samt Gibraltargatan 19A-D) då detta utsattes för stort vattentryck.
2004-2005 renoverades samtliga badrum med äldre golvbrunnskonstruktion
2006 renoverades trapphusen med ny färgsättning, belysning och ljudabsorbenter. Samma år utfördes även en dränering runt Hus 2 (Engdahlsgatan 4A-D) och på västra sidan av Hus 1.
2008 tvättades fasaderna från alger och smuts samt behandlades med smutsavstötande medel.
2012 byttes samtliga lås samt belysning i allmänna utrymmen.
2013 service av fönster och ventilation.
2014 moderisering av värmeanläggning.
2015-2016 monterades rostfri list samt plåt mot väggarna på varje trappsteg i alla trappuppgångar vilket ska skydda mot framtida putsskador på väggarna.
2016 utfördes en högtrycksspolning av avlopp i samtliga lägenheter.
2017 inspektion och mindre reperationer av yttertak.
2018 föreningen har ett balkongprojekt för att undersöka nybyggnation av balkonger.

TV och bredband: Bostadsrättsföreningen äger ett eget datanät och kan genom detta leverera bredband till låg månadskostnad. Tjänsterna erbjuds i samarbete med grannföreningen Johanneberg 1936. Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit. Beställ bredband på styrelseexpeditionen eller via e-post till it@johanneberg1937.se. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. I avgiften ingår en välkomstpremie i form av trådlös router. Via internetuppkopplingen är det möjligt att använda bredbandstelefoni via ett flertal leverantörer.

Parkering: Föreningen förfogar över 23 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 250 kr/mån. Trycket på parkeringarna är stort och för närvarande är kötiden ca 3 år. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.
Föreningen förfogar över 23 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 250 kr/mån. Trycket på parkeringarna är stort och för närvarande är kötiden ca 3 år. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd, sopor slängs i sopnedkast (finns även för kompost). Tvättstugor, källarförråd och vindsförråd samt grillar som går att boka.

Övrigt: Fördelningen 10/90 är okej för delat ägande mellan barn och förälder.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!