Snart till salu

Tyst gårdsläge mitt i stan

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Andra långgatan 11

1:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
2 268 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
34 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1892
Adress:
Andra långgatan 11,
413 03 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

I en praktfull K-märkt fastighet anno 1892 finner ni denna kvadratsmarta etta om 34 kvm som har fint ljusinsläpp från fönster som vetter mot den tysta innergården. Lägenheten som totalrenoverades 2014 har en hög modern standard med bekvämligheter som diskmaskin, tvättpelare och komfortvärme samt bra förvaringsmöjligheter. Fantastiskt läge mitt i stan!

Läget i Linnéstaden är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion. Det är gångavstånd till både Göteborgs universitet och Chalmers. Som om inte detta vore nog är detta hem beläget i en stabil förening och en välskött fastighet.

Information Ekonomi

Avgift: 2 268 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 6,31%. Andel av årsavgift är 6,31%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Andra långgatan 11, 413 03 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1892

Lägenhetsnummer: 1101/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 34 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: BRF Andra Långgatan 11. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Andra Långgatan 11 registrerades hos Bolagsverket 2013-09-17. Föreningen förvärvade fastigheten Masthugget 9:14 29 augusti 2014 och adressen är Andra Långgatan 11. Byggnaden består av ett fyravåningshus med inredd källare och en oinredd vind. Fastigheten är K-märkt och byggdes 1892. Föreningen har en lokal i gatuplan som genererar intäkter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. I januari 2019 höjdes avgifterna med 10% då man i underhållsplanen som togs fram 2018 insåg att man behövde sätta av mer pengar inför framtida renoveringar och underhåll. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-03-09). Beslut om eventuella avgiftsförändringar tas på budgetmötet i slutet av året.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-08-23. Energiprestanda 127 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Sommren 2021 planeras takmålning och taksäkerhet. Inom en femårsperiod planeras amt översyn av fasader som vetter ut mot Andra Långgatan samt fönsterrenovering alternativt fönsterbyte.
Gjorda renoveringar:
I samband med övertagandet av fastigheten lät entreprenören totalrenovera stora delar av fastigheten och tvätta den k-märkta fasaden 2013-2014, vilket innebär att de nya medlemmarna flyttade in i ett välskött hus. Nya hissar installerades, samtliga lägenheter byggdes med där tillhörande vatten- och avloppsstammar, elledningar, delvis värmestam samt radiatorer, ny entrédörr mm.
2017 utfördes en garantibesiktning.
2018 utfördes en energideklaration samt en underhållsplan upprättades av Sustend.
2019 utfördes dränering, omläggning av dagvattenledningar samt asfaltering på innergården.

TV och bredband: Föreningen har tecknat avtal med Telia om s.k "öppen fiber" vilket innebär att man kan välja valfri leverantör av bredband och TV.

Parkering: Föreningen har fyra parkeringsplatser på gården. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 000 kr/månad. I dagsläget är alla uthyrda (2021-03-09). Det kan eventuellt finnas möjlighet att hyra en plats i andra hand. Adressen Andra Långgatan 11 är inte berättigad till boendeparkering.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare.
Föreningen har en gemensam innergård med förråd och parkeringsplatser.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning