Såld

Etagedröm med solig balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1H

3:a alt 4:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 631 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
111 kvm
Våning:
3/9, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Klippan 1H,
414 51 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Vid foten av Älvsborgsbron erbjuds denna unika etagelägenhet om ca 111 kvm. Här bor du ljust och luftigt på två plan med ett välutrustat kök, två badrum, härlig balkong, tvättmaskin, massor av förvaringsmöjligheter och ett vardagsrum med öppen planlösning. Dessutom i ett område som andas historia och kultur – med gym och strandpromenad alldeles runt hörnet.
Detta är lägenheten för dig som vill ha ett modernt boende i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och havsbris. Välkommen på visning och välkommen hem.

Entré
Vi kommer in i hallen där vi möts av ett vackert parkettgolv som är nyslipat och nylackat 2021. Väggarna pryds av en ljusa väggar. Plats för skor och avhängningsyta i form utav en stor skjutdörrgarderob med spegel.

Badrum
Rakt fram i hallen finns lägenhetens första badrum. Hit leds vi in genom en dörr i vitt med rostfritt handtag. Vitt kakel på väggarna och en rymlig duschhörna ger ett fräscht intryck. Grått klinkel på golv och vita helkakalade väggar. Utrustat med duschhörna, wc, kommod, tvättmaskin samt spegel med belysning
Hela badrummet renoverades utav fackmän i december 2020.

Vardagsrum
Rakt fram genom hallen kommer vi in i det stora och öppna vardagsrummet. Här finns en vacker Tarkett (2021) och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp och matplats. Spottar i tak och stora fönsterpartier ger ett härligt intryck. Genom en utgång når man den stora balkongen med morgonsol, i anslutning till matplatsen. En bred trappa i vitt leder oss upp till övervåningen.

Kök
Vi leds in både från hallen och från vardagsrummet i det välplanerade Kvikk -köket. Här är det ljust med vita luckor och mörkt kakel ovan arbetsytorna, där det är grå bänkskivor och rostfri diskho. Köket är utrustat med spis med induktionshäll, fläkt, kyl/frys. Här finns gott om förvaringsmöjligheter genom flera skåp samt ett större intill kyl/frysen. Två fönster ger fräscht intryck vid matplatsen, med utsikt mot härliga Klippan. På golvet ligger enstavstarkett från 2021.

Övervåning
Vi kommer upp på övervåningen genom den ljusa trappan. Här möts vi av det genomgående mattlackade ekparkettgolvet insatt 2020, som också finns i vardagsrummet och vitmålade väggar. Här har man god yta för trevliga middagsbjudningar, kontor samt allrum. Här kan du med enkelhet göra om till ytterligare 1-3 sovrum. Här finner man även bra förvaring i form utav sju garderober.

Sovrum
Det stora sovrummet är närmast trappan och här finns gott om plats för dubbelsäng. Ekparkett, grå/blå färg tillsammans med fondvägg i trä ger en mysig miljö. Gott om plats för förvaring, här får du enkelt plats med flertal garderober.

Badrum 2
Vitt kakel på väggarna och en rymlig duschhörna ger ett fräscht intryck. Grått klinker på golv och vita helkakalade väggar. Utrustat med duschhörna, wc, kommod, samt spegel med belysning.
Hela badrummet renoverades utav fackmän i december 2020.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 631 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. I avgiften är ett obligatoriskt tillägg om 168 kr medräknat för bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,0879%. Andel av årsavgift är 2,1687%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Klippan 1H, 414 51 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1935

Lägenhetsnummer: 305/1105

Våningsplan: Våningsplan 3 av 9. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 1-2 sovrum. Boarea 111 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren. Bostaden är registrerad som 100kvm men tillbyggnad på ca 11kvm är gjord.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-12-15 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 57 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 133 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Under 2019 avslutade föreningen en stor renovering av den vackra innergården, hissen fixades till samt tvättstugan på 1H fick en ny dörr. I och med detta ligger föreningen helt i fas med sin underhållsplan och nästa stora projekt ligger 2028 då de behöver se över fönster och balkongdörrar.
2019: Totalrenovering utav de gemensamma ytorna inomhus samt nya säkerhetsdörrar
2018: Förbättringsarbeten mot innergård samt ventilation.
2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.
2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.
2013: Upprustning av innergården.
2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.
2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.
2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.
2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

TV och bredband: Kabel-TV via Com Hem.
Från och med 1 januari 2020 har föreningen ett gemensamt avtal via Com Hem med 100/10 som ingår i avgiften. TV: Kabel-TV via ComHem, digitalt basutbud ingår i avgiften. Bredband: Comhem 1200/1200.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.
Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Hotel Waterfront för besökare som vill bo över.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning